מערכת COL | יום ט' טבת ה׳תשע״ז 07.01.2017

המתפללים בעפולה: "התנהלות העירייה דורסנית" ● פרסום ראשון

עיריית עפולה פרסמה תגובה בכלי התקשורת על שרשרת האירועים בשטח בית הכנסת חב"ד בעפולה, לאחר הסערה שהתעוררה שם לאחרונה ● כעת, ועד הפעולה של המתפללים מפרסם הודעת תגובה מצידו, בכותרת: כל האמת על בית כנסת בעלי מלאכה (חב"ד) ● מתגובת העירייה: "אין לאיש זכות כלשהי בשטח בית הכנסת, למעט עיריית עפולה."ועד המתפללים המיוצג ע"י עוה"ד נחמה ציבין, ממשרד עורכי הדין ציבין" ועו"ד מרדכי למברג:  "הדיון בבקשה רק החל אך מבלי לחכות לסיומו של ההליך המשפטי פלשה העירייה לשטח והחלה בפעולות בניה"  לסיפור המלא עוד בנושא:● דרמה בעפולה: המתפללים בלמו את הדחפור בגופםמתפללים מנעו עבודות ופונו בידי המשטרה
המתפללים בעפולה:
עו"ד מרדכי למברג, המייצג את המתפללים במו"מ עם השוטרים בשטח, ביום חמישי האחרון


צבי סופר, COL

כפי שפרסמנו כאן, ביום חמישי האחרון התחוללה מהומה בחצר בית הכנסת חב"ד בעפולה, עת הגיעו עובדים והחלו בעבודות בחצר בית הכנסת בליווי שוטרים. מתפללים ונוכחים שהיו באותה עת במקום, יצאו לחצר בית הכנסת – חלקם עטורי טו"ת, וניסו לעצור בגופם את העובדים. השוטרים, פינו את המתפללים בכוח, ועצרו את אחד מהם לחקירה למשך שעות אחדות.

לפניית COL, המשטרה מצידה הגיבה שמתפקידה לשמור על הסדר הציבורי, את התגובה המלאה פרסמנו כאן ביום חמישי.

התמונות של שוטרים לופתים יהודים עם טלית ותפילין עוררו סערה, והנושא – שנמצא בדיון בבית משפט, יצא למעשה גם לתקשורת.


מצורפת תגובת העירייה וגירסתה המלאה לשרשרת האירועים:

תגובת העירייה:
"להלן כל העובדות העיקריות: 1. בית הכנסת הוקם על ידי אגודת "התאחדות בעלי מלאכה" על קרקע בבעלות העירייה, על פי הסכם חכירה משנת 1946 – ל 49 שנים, על שטח של 107 מ"ר בלבד.

 2. תוקף החכירה פג בשנת 1995 ולא הוארך מעולם. כמו כן, האגודה המקורית נמחקה וכיום אין לאיש זכות כלשהי בשטח בית הכנסת, למעט עירית עפולה.

 3. במשך השנים, הצטרפו לבית הכנסת מתפללים שונים ובכללם מזרם חב"ד. ציבור המתפללים גדל ומאז קיימים חיכוכים וסכסוכים, כשברקע טענות יורשי המייסדים על השתלטות קומץ מאנשי חב"ד.

 4. בטרם החלו עבודות הפרויקט "דיור בר השגה", ומאחר ובית הכנסת צר מלהכיל את המתפללים הרבים, הציעה העירייה שתי חלופות: האחת, העירייה תבנה על חשבונה במגרש סמוך, בית כנסת חדש על שטח של 260   מ"ר כולל ריהוט. השנייה, השארות והמשך פעילות במבנה בית הכנסת הישן הקיים.

5
. למרבה הצער, מזה כשנה, מתפללי בית הכנסת אינם מצליחים להגיע להסכמה ובחירה בין שתי החלופות, כאשר קבוצה קטנה, מבקשת לעצמה את השליטה וללא הסכמה של כולם, לא יהיה ניתן להתקדם לחלופת בית כנסת חדש.

 6. אין כל אמת בפרסומים חסרי השחר והאחריות, לפיהם העירייה מבקשת כביכול לפנות את מתפללי בית הכנסת. נהפוך הוא, כל עוד ירצו בכך, לא יפונה איש מבית הכנסת.

 7. עיריית עפולה כיבדה ותמשיך לכבד את הציבור הדתי בעיר על כל זרמיו וכפי שפעלה בעבר, תסייע לציבור זה, ותמשיך לעשות כן גם בעתיד".


עד כאן תגובת העירייה.
כעת, וועד מתפללי בית הכנסת מפרסם לראשונה את תגובתו לטענות העירייה, והיא מתפרסמת כאן לראשונה.


תגובת ועד מתפללי בית הכנסת חב"ד":

כל האמת על בית כנסת בעלי מלאכה (חב"ד)

1.       חברת קהילת ציון, שהוקמה על ידי יהודי אמריקה לצורך גאולת קרקעות, רכשה מגרש בגודל 1200 מ"ר והחכירה אותו בשנת 1946 למשך 98 שנה להתאחדות בעלי מלאכה לצורך בניית בית כנסת ואכן מאז הוקם ופועל שם בית הכנסת. בשנת 1952 החברה עמדה בפני חיסול והעבירה את המגרש לידי עיריית עפולה בכפוף לזכות החכירה הנ"ל על כל המגרש.

2.       בתחילת שנות ה-80, ציבור המתפללים הוותיק- שהתדלדל מאוד בינתיים- הזמין את אנשי חב"ד לחזק אותם (כפי שקורה לא אחת בכל רחבי העולם). ואכן, חב"ד הפיחו חיים בבית הכנסת והפכוהו למקום שוקק אדם- כל יום מתפללים בו מאות רבות ומידי ערב מתקיים בו בית מדרש שמכיל עשרות לומדי תורה קבועים.

3.       לדעת משרד עורכי הדין ציבין ושות' המייצג את רובו המוחלט של מתפללי בית הכנסת הקבועים, הרי שלאור רציפות דורות המתפללים בבית הכנסת, זכות החכירה, הרשומה בטאבו, ממשיכה להתקיים בידי המתפללים של היום. מלבד זאת, אך לפני שנתיים, הוציאה העיריה מתחת ידיה מסמך משפטי שכולל הודאה בקיום זכות החכירה בידינו.

4
.       לאחרונה, העיריה פנתה לבית המשפט בקשה לקבוע כי אין למתפללים זכות חכירה על המגרש (כולל בית הכנסת), בהצהירה כי מטרת הבקשה הוא לאפשר לה לבנות על החלק הריק של המגרש. הדיון בבקשה רק החל אך מבלי לחכות לסיומו של ההליך המשפטי פלשה העיריה לשטח והחלה בפעולות בניה. העירייה הצהירה כי אין בכוונתה לגרש את באי בית הכנסת, אך זו התוצאה המתקבלת מתהליך שכולל הריסת השירותים, חלק משמעותי מעזרת הנשים ובניה שחונקת את בית הכנסת מכל צדדיו וככל הנראה גם תזיק למבנה שנבנה ללא יסודות.

5
.       כהמלצת השופט שדן בעניין, ציבור המתפללים שמיוצג על ידי העמותה הנתבעת ומשרד עורכי הדין ציבין ושות', מעוניין לדון עם העיריה, על תוכנית הבניה הנוכחית והשלכותיה. אבל אף אחד אינו ממהר לשבת איתנו (!) ולא נראה שהעיריה באמת מעוניינת בניהול משא ומתן – אחרת, מדוע היא מתנהלת בצורה כה דורסנית? אין זאת, כי אם בכוונתה להבריח אותנו מן המקום, המהווה עבורה "יהלום נדל"ני", ולאלץ אותנו לקבל כל חלופה שהיא, גם אם היא רחוקה להיות מלהיות שווה ערך. במקביל, הבניה באה לאותת לשופט, שאם יעצור את הבניה יגרם נזק חמור לעיריה ולציבור.

6.       ראש העיר מר מירון שוכח שבבחירות האחרונות, הציבור הדתי היה זה שהעמיד לרשותו את הקולות בקלפי להם היה זקוק כדי לגבור על יריבו. כיום הוא מפנה עורף לציבור הזה, ולערכים המקודשים ביותר לעם ישראל מדורי דורות."

*
COL ימשיך לעקוב ולדווח.

הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.