מערכת COL
|
יום ז' טבת ה׳תשע״ז
05.01.2017
מרק עגבניות ואורז ● מתכון לשבת
החורף מביא עימו לילות קרים במיוחד, ואין כמו מרק חם בערב חורפי לחמם את האווירה ● השבוע הבאנו לכם מתכון מצויין וקל הכנה של מרק עגבניות עם אורז, שאהוד על מבוגרים וצעירים כאחד ● בפנים: המתכון המלא ואופן ההכנה מתכון לשבת
מאת: שלומית
מרק עגבניות ואורז
מצרכים:
6 – 7 עגבניות אדומות ויפות
בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
2 שיני שום קצוצות
חצי כוס אורז
רסק עגבניות קטן
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
קצת פחות משני ליטר מים
כפית סוכר
כף פפריקה
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
חלמון
אופן ההכנה:
1. לסמן איקס על כל עגבניה, להרתיח מים להכניס את העגבניות ולבשל כ 6 – 7 דקות, לסנן לקרר ולקלף את הקליפה.
2. לטגן את הבצל כמה דקות,מידי פעם לערבב, להוסיף את השום ולהמשיך לטגן. לקצוץ את העגבניות ולהוסיף לבצל, לערבב כדקה ולהוסיף מים, רסק ותבלינים. להוסיף את הפטרוזיליה.
3. לבשל כ-30 דקות על אש בינונית, להוסיף את האורז לכסות חלקית ולהמשיך לבשל עוד כ 20 דקות.
4. לטרוף את החלמון ולהוסיף אותו באיטיות למרק תוך כדי ערבוב. לבשל עוד כדקה ולהוריד מהאש.
בהצלחה!
למקרה שפספסתם
הוסף תגובה
0 תגובות