מערכת COL
|
יום א' טבת ה׳תשע״ז
30.12.2016
צ'ורוס דרום אמריקאי ● מתכון לשבת
חנוכה עדיין כאן: היישר מהמטבח הספרדי והדרום אמריקאי הבאנו לכם את ה-צ׳ורוס, מעין סופגניות מאורכות שמגישים לצד מטבל שוקולד חם או ריבת חלב ● בפנים: המתכון המלא ואופן ההכנה צ'ורוס
מאת: שלומית
מתכון לצ׳ורוס מהמטבח הספרדי והדרום אמריקאי
חומרים:
1/4 כוס חלב / מים
25 גרם חמאה / מרגרינה
1 כפית סוכר
קורט מלח
1/2 כוס קמח
1 ביצה גדולה (L)
אופן הכנה:
-מחממים בסיר קטן על אש גבוהה את החלב, חמאה, סוכר ומלח עד שהחמאה נמסה. מכבים את האש, מוסיפים את הקמח בבת אחת ומערבבים במהירות (בעזרת כף מעץ) עד שהבצק מתנתק מדפנות הסיר. מעבירים לקערה.
-מערבבים בעזרת מיקסר כ-10 שניות על מנת שבלילת הבצק תצטנן מעט ומוסיפים את הביצה. מערבבים היטב עד לקבלת בלילה חלקה (הבצק לא צריך להיות דליל מידי ולא מוצק מידי).
-מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם פיה משוננת רחבה.
-מחממים שמן בסיר טיגון וכשהשמן חם, מזליפים פסים לתוך השמן באורך 7-10 ס"מ (ניתן לחתוך את הקצה בעזרת מספריים). מטגנים משני הצדדים עד להזהבה יפה. מעבירים לצלחת עם סוכר, מגלגלים ומגישים מייד.
-רצוי לאכול במקום. ניתן להגיש עם סירופ שוקולד/ מייפל, ריבת חלב או לתבל באבקת קינמון עם סוכר.
בהצלחה!
למקרה שפספסתם
הוסף תגובה
0 תגובות