מערכת COL | יום ט"ו כסלו ה׳תשע״ז 15.12.2016

מרק שעועית בולגרי ● מתכון לשבת

השבוע במדור: מתכון למרק שעועית לבנה מהמטבח הבולגרי. פשוט להכנה, מזין, טעים במיוחד ומהביל, בדיוק כמו שאנו אוהבים בחורף ● בפנים: המתכון המלא ואופן ההכנה  מרק שעועית בולגרי
מרק שעועית בולגרי ● מתכון לשבת

מרק שעועית לבנה

רכיבים:

300 גרם שעועית
1-2 גזרים
פרוסת סלרי
בצל אחד
1-2 פלפלים אדומים(לאוהבי החריף- ניתן לשים אחד חריף).
2-3 עגבניות
פטרוזיליה
נענע ומלח לפי הטעם
שמן זית

אופן ההכנה:
300 גרם שעועית יבשה רחוצה, ומנוקה מושרית במים. משאירים אותה ללילה שלם. מסננים את המים לפני הבישול, ושמים את השעועית בסיר נקי. שופכים עליה כליטר וחצי מים קרים.
מבשלים על אש נמוכה.
אחרי הרתיחה מוסיפים 3 כפות שמן צמחי או שמן זית. משאירים את התערובת להתבשל על אש קטנה עד שהשעועית מתרככת. הסיר צריך להיות מכוסה.

1-2 גזרים, פרוסת סלרי, בצל אחד, כמו גם 1-2 פלפלים אדומים(לאוהבי החריף- ניתן לשים אחד חריף).

כעת מבשלים את המאכל עד שכל הירקות מוכנים. מוסיפים 2-3 עגבניות יחד עם פטרוזיליה, נענע ומלח לפי הטעם. (למי שיש רצוי להוסיף צ'ובריצה).
משאירים את הסיר עוד כ-5 דקות ומורידים מהאש.

בהצלחה!
הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.