מערכת COL
|
יום ח' כסלו ה׳תשע״ז
08.12.2016
קובה סלק ● מתכון לשבת
השבוע במדור הבאנו לכם תבשיל בשרי ועשיר שעומד על התפר שבין מרק לבין ארוחה בצלחת. קובה סלק או קובה אדומה, היא מהתבשילים המוכרים והאהובים ביותר במטבח העירקי ● בפנים: המתכון המלא ואופן ההכנה קובה סלק
מאת: שלומית
קובה סלק
רכיבים:
4 סלקים
בקר טחון
לימון
1/2 קילו סולת
פטרוזילה
מלח
פלפל
לימון
מים
אופן ההכנה:
מקלפים 4 סלקים וחותכים לקוביות קטנות. מרתיחים בסיר עם מים ונותנים להם להתבשל על הגז. מוסיפים לרוטב מלח, לימון, פלפל ומלח. סוחטים לימון שלם אל תוך הסיר.
הקובה-
שמים בקערה חצי קילו סולת, כוס מים ומלח . (הבצק צריך לצאת לא מיימי מידי ולא קשה מידי). במידת הצורך מוסיפים עוד מים או עוד סולת.
למילוי-
בקערה נפרדת מערבבים בשר טחון עם פטרוזילה קצוצה, מלח ופלפל. אפשר להוסיף גם בצל.
כעת, מוציאים מבצק הסולת עיגול ומשטיחים אותו שלא יצא עבה מידי ולא דק מידי, מוסיפים את תערובת הבשר פנימה ויוצרים עיגול סגור כמו הקובה בתמונה ומכניסים לתוך הסיר עם הסלק שהרתחנו.
נותנים להכל להתבשל יחד על אש נמוכה .
הגשה-
מגישים את הקובה סלק לצד אורז לבן.
בהצלחה!
למקרה שפספסתם
הוסף תגובה
0 תגובות