מערכת COL
|
יום א' כסלו ה׳תשע״ז
01.12.2016
נזיד עדשים ● מתכון לשבת
בקשר עם פרשתינו פרשת 'תולדות', אנו מגישים לכם מתכון של נזיד עדשים – מרק עדשים עם אורז, ריחני טעים ומשביע, וגם מתאים לחורף מרק עדשים עם אורז
מאת: שלומית
מרק עדשים עם אורז
רכיבים:
כוס עדשים כתומות
5 כוסות מים
מעט שמן לטיגון
1 בצל גדול
1 עגבנייה גדולה
כפית (או לפי הטעם) מלח
כפית פפריקה מתוקה
כפית אבקת קארי
חצי כפית כורכום
רבע כפית פלפל שחור
3 שיני שום כתושות
מיץ מלימון אחד
חצי כוס עלי כוסברה קצוצים
הוראות הכנה:
מבשלים את העדשים בסיר מכוסה עם 5 כוסות מים עד לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 15 דקות נוספות.
בינתיים קוצצים את הבצל ואת העגבנייה ומטגנים במחבת עם התבלינים תוך כדי ערבוב כ-5 דקות.
יוצקים את התערובת שבמחבת לסיר, מוסיפים את הכוסברה, השום ומיץ הלימון ומערבבים.
הערות לתשומת ליבכם:
• את הכוסברה אפשר להחליף בפטרוזיליה.
• במקום כורכום, ניתן להשתמש בכמון.
• ניתן להוריד את כמות המים בבישול העדשים ל 3- כוסות ולהגיש כתבשיל על מצע אורז או דגן אחר.
בהצלחה!
למקרה שפספסתם
הוסף תגובה
0 תגובות