מערכת COL
|
יום ט"ז חשוון ה׳תשע״ז
17.11.2016
מרק עצם תימני ● מתכון לשבת
בלילות שבת החורפיים והקרירים, מרק מהביל יענג את סעודת השבת ● כשמדובר במרקים, המטבח התימני ידוע במרקים העשירים שלו, וגולת הכותרת הוא מרק עצם תימני אותנטי ● בפנים: המתכון המלא ואופן ההכנה מרק עצם
מאת: שלומית
מתכון למרק עצם תימני
חומרים:
קילו בשר צוואר חתוך לקוביות בינוניות
5 פרוסות עצם של רגל עגל
3.5 ליטר מים קרים
2 בצלים גדולים קלופים
6 תפוחי אדמה קלופים וחצויים
2 כפות רסק עגבניות
ראש שום קלוף וקצוץ קטן
3 כפות חוויג' למרק
חצי כפית כמון
חצי כפית גרגירי כוסברה טחונים
2 כפיות מלח
חצי כפית פלפל שחור
אופן ההכנה
• מניחים את הבשר והעצמות בסיר גדול (10-12 ליטר). מוזגים מים קרים, מביאים לרתיחה ומסירים את הקצף והשומן הצפים על המים. מבשלים שעתיים מכוסה בדרגה של כמעט בעבוע.
• מוסיפים את הבצלים, תפוחי האדמה, רסק העגבניות, השום הקצוץ והתבלינים, מרתיחים בשנית, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים שעה על אש קטנה.
• יש לבדוק בעבוע עדין במשך כל זמן הבישול. מגישים עם כוסברה, סחוג וחילבה
* להסרת השומן כליל, יש להכין את המרק יום מראש, לקרר במקרר, ולהסיר את השומן הקרוש בעזרת כף מתכת דקה.
בהצלחה!
למקרה שפספסתם
הוסף תגובה
0 תגובות