מערכת COL | יום ט"ז חשוון ה׳תשע״ז 17.11.2016

מרק עצם תימני ● מתכון לשבת

בלילות שבת החורפיים והקרירים, מרק מהביל יענג את סעודת השבת ● כשמדובר במרקים, המטבח התימני ידוע במרקים העשירים שלו, וגולת הכותרת הוא מרק עצם תימני אותנטי ● בפנים: המתכון המלא ואופן ההכנה מרק עצם
מרק עצם תימני ● מתכון לשבת


מאת: שלומית

מתכון למרק עצם תימני

חומרים:

קילו בשר צוואר חתוך לקוביות בינוניות
5 פרוסות עצם של רגל עגל
3.5 ליטר מים קרים
2 בצלים גדולים קלופים
6 תפוחי אדמה קלופים וחצויים
2 כפות רסק עגבניות
ראש שום קלוף וקצוץ קטן
3 כפות חוויג' למרק
חצי כפית כמון
חצי כפית גרגירי כוסברה טחונים
2 כפיות מלח
חצי כפית פלפל שחור

אופן ההכנה

• מניחים את הבשר והעצמות בסיר גדול (10-12 ליטר). מוזגים מים קרים, מביאים לרתיחה ומסירים את הקצף והשומן הצפים על המים. מבשלים שעתיים מכוסה בדרגה של כמעט בעבוע.

• מוסיפים את הבצלים, תפוחי האדמה, רסק העגבניות, השום הקצוץ והתבלינים, מרתיחים בשנית, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים שעה על אש קטנה.

• יש לבדוק בעבוע עדין במשך כל זמן הבישול. מגישים עם כוסברה, סחוג וחילבה

* להסרת השומן כליל, יש להכין את המרק יום מראש, לקרר במקרר, ולהסיר את השומן הקרוש בעזרת כף מתכת דקה.

בהצלחה!

הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.