מערכת COL
|
יום ב' חשוון ה׳תשע״ז
03.11.2016
מרק ברוקולי • מתכון לשבת
בשמח"ת התחלנו לומר בתפילה "משיב הרוח ומוריד הגשם" ורוחות החלו מנשבות, מביאות בכנפיהן טעימה מקור החורף הקרב • השבוע הבאנו מתכון מהיר וקל למרק ברוקולי קטיפתי ומחמם, בתוספת מילות הסבר על הערך התזונתי הכביר הגלום בברוקולי – ירק העל • בפנים – הסבר על ערך תזונתי, המתכון ואופן ההכנה מרק ברוקולי
כמה מילים על ברוקולי ותזונה:
למרות שהברוקולי דל קלוריות (35 קלוריות בלבד ל-100 גרם), הוא מהווה מאגר עצום לוויטמינים, מינרלים ופיטוכימיקלים שמעניקים לו תכונות של “ירק על”: מסייע בשמירה על בריאות הלב והעיניים, מסייע במניעת גידולים סרטניים, משקם תאי עור, משפר מבנה עצמות (בזכות תכולת סידן + ויטמין C גבוהים) ועוד.
לשם השוואה, תכולת וויטמין C בברוקולי כמעט כפולה מזו שבתפוז וגבוהה פי 9 מזו שבעגבנייה!
הברוקולי מכיל כמחצית מהקצובה היומית המומלצת של ויטמין A (שמסייע בין היתר בשמירה על בריאות העור והעיניים)
כדי להפיק מהברוקולי את המקסימום, רצוי לבשלו בישול קצר בלבד (לפני שמשתנה צבעו). כמו כן, מומלץ להכין ממנו תבשילים או מרקים שבהם לא מסננים את מי הבישול העשירים בכל הוויטמינים והמינרלים שמתמוססים במים.
מתכון מהיר וקל –
מרק ברוקולי קטיפתי
המרכיבים (ל-8 מנות):
· 1 בצל קצוץ גס
· 2 כרשות פרוסות לטבעות דקות
· 1 שן שום פרוסה
· 2 תפוחי אדמה חתוכים קוביות בינוניות
· 4 גבעולי סלרי פרוסים לטבעות קטנות
· 1 שקית ברוקולי קפוא (גדולה)
· 2 כפות שמן זית
· טימין – עלים מ- 2 גבעולים (לא חובה, ניתן להחליף לשמיר)
· פלפל גרוס + מלח אטלנטי
אופן ההכנה:
1. מטגנים קלות בשמן את הבצל והכרישה וכשהם מזהיבים מוסיפים את השום ומטגנים תוך ערבוב עוד דקה.
2. מוסיפים את שאר הירקות (למעט הברוקולי), מכסים במים ומבשלים 1/4 שעה. מוסיפים את שקית הברוקולי וממשיכים לבשל עד לריכוך.
3. מסירים מהאש, וטוחנים בבלנדר מוט עד לקבלת מרק סמיך. מתבלים ומגישים.
*למרק חלבי: מומלץ להגיש עם כף שמנת מעל ועירית חיה קצוצה דק
למקרה שפספסתם
הוסף תגובה
0 תגובות