מערכת COL | יום ה' תשרי ה׳תשע״ז 07.10.2016

מרק קרפלך ● מתכון לשבת

לקראת שבת שובה ויום הכיפורים הקרב ובא, הבאנו לכם מתכון נפלא למרק קרפלך (כיסנים במילוי בשר) מושקע. אחד כזה שמפיץ ניחוח של בית, טעמים מגוונים ואווירה חמימה ● בפנים: המתכון המלא ואופן ההכנה למרק, לקרעפלך והמילוי, ולאטריות פטרוזיליה  מרק קרפלך
מרק קרפלך ● מתכון לשבת

מאת: שלומית

מרק קרפלך

למרק:
½ 1 ק"ג עוף (שלם או חלקים כמו כנפיים וגרונות(
1 בצל
2 גזרים, קלופים וחתוכים גס
2 קישואים, חתוכים גס
3 גבעולי סלרי, קצוצים דק
1 שורש סלרי, קלוף וחתוך גס
1 שורש פטרוזיליה, קלוף וחתוך גס
1 ס"מ ג'ינג'ר, קלוף
6 שיני שום
1 צרור פטרוזיליה
1 צרור שמיר
4 ליטרים מים

לקרפלך:
לבצק:
½2 כוסות (350 גרם) קמח
1 כפית שטוחה מלח
2 ביצים
3/4 כוס (180 מ"ל) מים חמים
1/2 כוס (120 מ"ל) שמן
למלית:
1/2 ק"ג בשר בקר, טחון דק
1/2 כוס גזר, קצוץ דק מאוד
3/4 כוס בצל, קצוץ דק
1/2 כוס כרוב, קצוץ דק
1/2 כוס + 1 כפית מי סודה
1 כפית שטוחה מלח
1/2 כפית פלפל שחור

לאטריות פטרוזיליה:
5 ביצים
1 צרור פטרוזיליה
מלח, פלפל שחור
1 כף גדושה קמח
שמן טיגון


אופן ההכנה:

אופן הכנת המרק:
1. שוטפים את העוף היטב במים קרים ולאחר מכן במים רותחים.
2. מניחים את כל החומרים בסיר גדול, מרתיחים, מנמיכים את האש ומבשלים במשך שעתיים ברתיחה עדינה.

אופן הכנת הקרפלך:
א. הכנת הבצק:
1. מערבבים בקערה את הקמח והמלח. יוצרים גומה במרכז הקערה ומוסיפים לתוכה את הביצים, המים והשמן.
2. לשים את כל החומרים עד קבלת בצק אחיד ורך. מניחים את הבצק בצד במשך שעה.
3. לשים את הבצק פעם נוספת ומרדדים לעלה דק על גבי משטח מקומח.
ב. הכנת המלית:
1. מערבבים היטב את כל חומרי המלית.
2. קורצים מהבצק עיגולים ומניחים במרכז כל עיגול מעט מתערובת המלית. מצמידים את שני חצאי העיגול (לצורת חצי סהר) ומחברים את הקצוות. מהדקים עם טיפת מים.
3. מבשלים את הקרפלך במים רותחים עם מלח במשך 4-7 דקות ומוסיפים למרק.

אופן הכנת אטריות הפטרוזיליה:
1. מערבלים במערבל מזון את הביצים, הפטרוזיליה, המלח והפלפל עד קבלת תערובת חלקה. מנפים פנימה את הקמח ומערבלים עד קבלת תערובת אחידה.
2. משמנים מחבת במעט שמן, מנגבים את השמן במגבת נייר, מחממים את המחבת לחום בינוני-נמוך ובעזרת מצקת שופכים מהתערובת למחבת ומסובבים את המחבת ליצירת שכבה אחידה (כמו קרפ). אין צורך להפוך. מניחים את "הקרפים" זה על זה, מגלגלים וחותכים לרצועות דקות. מוסיפים את אטריות הפטרוזיליה למרק בהגשה.

בהצלחה!

הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.