יומן חב״ד י"ב תמוז ה׳תשפ״ד
"מועד המועדים". יום הולדת את כ"ק אדמו"ר מהוריי"צ נ"ע, בשנת תר"מ. יום בו נתבשר – בשנת תרפ"ז – שהוא חופשי מגלותו אשר הגלה – אחרי שהיה תפוס במאסר – על עבודתו בחיזוק התורה והיהדות.
ממכתביו ליום זה:
"לא אותי בלבד גאל הקב"ה בי"ב תמוז, כי אם גם את כל מחבבי תורתנו הקדושה, שומרי מצווה, וגם את אשר בשם ישראל יכונה".
"בשני ימי הגאולה י"ב וי"ג תמוז הבאים עלינו לטובה יתוועדו אנ"ש...".
"יום התוועדות והתעוררות לחיזוק התורה [וכן: "בדבר חיזוק דרכי החסידות בקביעות ושמירת זמני לימודי דא"ח, ולהתעורר בקיום ענייני הלימוד"] בכל אתר ואתר לפי עניינו".
(קובץ התקשרות, הרב יוסף שמחה גינזבורג)
הרבי מהר"ש הסביר שהאיש היה אביו אדמו"ר הצמח צדק והנוספים היו אדמו"ר הזקן ואדמו"ר האמצעי.
ואכן, ביום י"ב תמוז נולד הרבי הריי"צ .
לאחר מאסרו בי"ב תמוז, והמרת עונש היפך החיים בג' בתמוז נשלח הרבי הריי"צ לקסטרמה לגלות. ביום י"ב בתמוז בישרו לרבי הריי"צ כי גם עונש זה בוטל וכי הוא ישוחרר לחופשי, אך כיון שהיה זה יום חג בקסטרמה והמשרד לא עבד השחרור בפועל התרחש יום למחרת בי"ג תמוז. בט"ו תמוז נשלמה הגאולה בכך שהרבי הריי"צ חזר לביתו.
נולד ביישוב 'יסודות' בט' מנחם אב תש"ח להוריו שרגא וציפורה ראפ. למד בצעירותו בישיבה הליטאית "קול תורה" בירושלים, והתקרב לחסידות בעקבות שיעורים בספר התניא שנמסרו על ידי הרב יוסף צבי סגל, ראש כולל צמח צדק (ירושלים). לאחר מכן עבר ללמוד בישיבת תומכי תמימים כפר חב"ד והיה לאחד ממושפעיו של הרב שלמה חיים קסלמן. בשנה המיועדת נסע הרב ראפ ז"ל לשנת ה'קבוצה' ב-770, והחל לעסוק בפעילות 'מבצעים' עם חברי אל-על בשדה התעופה על-שם קנדי. מאז, בזכות קשריו הענפים הביא אורחים ואישים מכובדים רבים אל הרבי לחלוקת דולרים ובהזדמנויות נוספות, וגם לאחר מכן המשיך לשמור עימם על קשר לאורך השנים.לפני חתונתו עוד בתור בחור, נתמנה על ידי הרב דוד רסקין מנהל הישיבה והרב מרדכי מנטליק ראש הישיבה להיות משגיח על נוכחות הבחורים בסדרי הישיבה. בשנת תשד"מ התבקש על ידי הרב חיים מרדכי אייזיק חודקוב להקים את 'ועד המחנכים' שתפקידו יהיה לכנס את מחנכי ומשפיעי חב"ד בהגיעם ל770 לחודש החגים, ובכל אסיפה כזו יהיו החלטות טובות בנוגע לחינוך הבחורים שיוגשו כדו"ח להרבי. פעל רבות במסירות נפש במאבק לשלמות הארץ