מערכת COL
|
יום י"ח אדר ב ה׳תשע״א
24.03.2011
רציתם להכין סושי בבית? עכשיו יש לכם הזדמנות ● מתכון
הבלגן והכאוס שנוצר לאחר שהשליחים הנכבדים ביקרו במטבח, הביא את עורכת המדור, שלומית, להכין עבורכם את המתכון השבועי: סושי עסיסי למתכון המלא
(צילום: ברלה שיינר, COL)
מאת שלומית, COL
המתכון: סושי עסיסי
הדי השמחה כתמי הבגד וניחוחות האלכוהול עושים את דרכם לקראת ההתמוססות המיוחלת אשר תביא עלינו את רגילות השגרה היומיומית.
עד להתכלות המוחלטת, סימפטומים זעירים עדיין מבעבעים בקרבנו ומאותתים את רישומיהם.
בעת כזאת דיי מובן כי הכתבות יצאו בהולות ביד הרצים, אך המרואיינות הרבות דחו את האיגרת בזו אחר זו לשבוע הבא, תוך כדי חבטות חוזרות ונשנות על ריפודי האבק ומחצלות האוורור.
בעוד אני - אנה אני באה, יום חמישי כבר כאן, ממשמש ומביא עימו את שבת המלכה שאך עזבה אותנו לפני שילשומיים..
איך לכך ובהתאם לפקק שנוצר הנני בזאת להגיש בפניכם מתכון המגיע במקורו מיפן ואת חומריו ומרכיביו ניתן למצוא בחנויות המהדרין הרבות!
קצת על נדירות הסושי:
בהתחשב בסערה שהייתה וזו העתידית המתרגשת על יפן ושכנותיה הודיעו כי אף בענף הסושי תורגש ההשפעה ומוצרי העדנה הללו יהיו מעט קשים להשגה.
סושי בישראל:
תל-אביב היא העיר החמישית בעולם הצורכת סושי בכמויות גדולות.
ובכן הנה לכם המתכון הנכסף במהדורה הפשוטה, המהירה והזולה ביותר לאלו החושדים בטעמו של העגול העגול הזה - כדאי לטעום! מה גם שכאן אצרף את המתכון הכי פחות מרתיע וללא דגים חיים!
המוצרים:
אורז לבן עגול
אצות
חומץ אורז (אפשר גם רגיל)
סוכר
2-3 גזורים חתוכים לרצועות דקות
2-3 מלפפונים חתוכים לרצועות דקות
עלי בצל ירוק חתוכים לאורך של כ-20 ס''מ
אבוקדו חתוך לרצועות דקות.
טונה - נתח סלומון (לא גדול)
אופן ההכנה:
* מבשלים את האורז- על כל כוס אורז כוס וחצי מים.
* מצננים את האורז ומערבבים עם 3 כפות חומץ אורז, ו-2 כפות סוכר.
* בקערה נפרדת מערבבים טונה עם רוטב צ'ילי (לפי הטעם) ומעט טיפות טבסקו או סחוג (לאוהבים חריף בניחוח ספייסי).
למעדיפים סלומון - אופים את הנתח כ-15 דק' על חום של 200 מעלות ומטבלים בשמן זית ומלח.
* מניחים את האצות על מחצלת גלגול (אפשר לגלגל בלי מחצלת אבל לסושי צפוף ויפה כדאי מחצלת) עם הצד המחוספס כלפי מעלה.
* משטחים את האורז (שנעשה דביק) על האצה ומדביקים אותו (לא בשכבה עבה) ומשאירים משני הצדדים של האצה שוליים ללא אורז.
היכן שמתחיל האורז (אחרי השוליים) שמים בשורה אנכית רצועות גזר, אבוקדו, מלפפון, בצל ירוק, ואת הטונה או הסלמון - בשורה עורפית צרה ולא גבוהה מדיי.
מגלגלים את הסושי ומתחילים מהצד של המילוי.
כעת יש מעיין נקניק סושי שצריך להיסגר בקצה החשוף מאורז - מרטיבים מעט במים עם האצבעות את הקצה והאצה נדבקת לעצמה.
ניתן לפרוס לעיגולי סושי כעת, או לטגן בטמפורה (פירורי לחם) את הצד החיצוני של הסושי ואז לפרוס.
להגשה:
את עיגולי הסושי מגישים עם קעריות קטנות עם רוטב, סויה\טרייאקי\צ'ילי בהן טובלים את הסושי הנהדר.
תיהנו ותסעדו, שבת שלום!
המתכון: סושי עסיסי
הדי השמחה כתמי הבגד וניחוחות האלכוהול עושים את דרכם לקראת ההתמוססות המיוחלת אשר תביא עלינו את רגילות השגרה היומיומית.
עד להתכלות המוחלטת, סימפטומים זעירים עדיין מבעבעים בקרבנו ומאותתים את רישומיהם.
בעת כזאת דיי מובן כי הכתבות יצאו בהולות ביד הרצים, אך המרואיינות הרבות דחו את האיגרת בזו אחר זו לשבוע הבא, תוך כדי חבטות חוזרות ונשנות על ריפודי האבק ומחצלות האוורור.
בעוד אני - אנה אני באה, יום חמישי כבר כאן, ממשמש ומביא עימו את שבת המלכה שאך עזבה אותנו לפני שילשומיים..
איך לכך ובהתאם לפקק שנוצר הנני בזאת להגיש בפניכם מתכון המגיע במקורו מיפן ואת חומריו ומרכיביו ניתן למצוא בחנויות המהדרין הרבות!
קצת על נדירות הסושי:
בהתחשב בסערה שהייתה וזו העתידית המתרגשת על יפן ושכנותיה הודיעו כי אף בענף הסושי תורגש ההשפעה ומוצרי העדנה הללו יהיו מעט קשים להשגה.
סושי בישראל:
תל-אביב היא העיר החמישית בעולם הצורכת סושי בכמויות גדולות.
ובכן הנה לכם המתכון הנכסף במהדורה הפשוטה, המהירה והזולה ביותר לאלו החושדים בטעמו של העגול העגול הזה - כדאי לטעום! מה גם שכאן אצרף את המתכון הכי פחות מרתיע וללא דגים חיים!
המוצרים:
אורז לבן עגול
אצות
חומץ אורז (אפשר גם רגיל)
סוכר
2-3 גזורים חתוכים לרצועות דקות
2-3 מלפפונים חתוכים לרצועות דקות
עלי בצל ירוק חתוכים לאורך של כ-20 ס''מ
אבוקדו חתוך לרצועות דקות.
טונה - נתח סלומון (לא גדול)
אופן ההכנה:
* מבשלים את האורז- על כל כוס אורז כוס וחצי מים.
* מצננים את האורז ומערבבים עם 3 כפות חומץ אורז, ו-2 כפות סוכר.
* בקערה נפרדת מערבבים טונה עם רוטב צ'ילי (לפי הטעם) ומעט טיפות טבסקו או סחוג (לאוהבים חריף בניחוח ספייסי).
למעדיפים סלומון - אופים את הנתח כ-15 דק' על חום של 200 מעלות ומטבלים בשמן זית ומלח.
* מניחים את האצות על מחצלת גלגול (אפשר לגלגל בלי מחצלת אבל לסושי צפוף ויפה כדאי מחצלת) עם הצד המחוספס כלפי מעלה.
* משטחים את האורז (שנעשה דביק) על האצה ומדביקים אותו (לא בשכבה עבה) ומשאירים משני הצדדים של האצה שוליים ללא אורז.
היכן שמתחיל האורז (אחרי השוליים) שמים בשורה אנכית רצועות גזר, אבוקדו, מלפפון, בצל ירוק, ואת הטונה או הסלמון - בשורה עורפית צרה ולא גבוהה מדיי.
מגלגלים את הסושי ומתחילים מהצד של המילוי.
כעת יש מעיין נקניק סושי שצריך להיסגר בקצה החשוף מאורז - מרטיבים מעט במים עם האצבעות את הקצה והאצה נדבקת לעצמה.
ניתן לפרוס לעיגולי סושי כעת, או לטגן בטמפורה (פירורי לחם) את הצד החיצוני של הסושי ואז לפרוס.
להגשה:
את עיגולי הסושי מגישים עם קעריות קטנות עם רוטב, סויה\טרייאקי\צ'ילי בהן טובלים את הסושי הנהדר.
תיהנו ותסעדו, שבת שלום!
למקרה שפספסתם
הוסף תגובה
0 תגובות