









מערכת COL
|
יום כ"ז ניסן ה׳תשע״ה
16.04.2015
קרופניק פולני. נסו את זה בבית ● מתכון מסביב לעולם
כמידי שבוע, אנו מגישים לגולשים מתכון מיוחד לכבוד שבת-קודש. והשבוע: מתכון לקרופניק פולני. כנסו למטבח והפשילו שרוולים קרופניק פולני

מאת שלומית
מתכון:
קרופניק: מרק פולני
המרכיבים:
● כוס גריסי פנינה (לקיצור זמן הבישול, ניתן להשרות אותם במים רותחים למשך כמה שעות)
● 4 סלסילות של פטריות טריות - יער, פורטבלו או שמפיניון לבחירה
● חבילת פטריות פורצ'יני מיובשות, שהושרו כחצי שעה במים
● 2 בצלים בינוניים
● 2 תפוחי אדמה בינוניים
● 4 גזרים
● ראש שום
● זר פטרוזיליה
● זר שמיר
● מלח ופלפל
● 3 ליטר מים
אופן ההכנה:
קוצצים את הבצל ומזהיבים בסיר גדול בשמן קנולה. מנמיכים את האש ומוסיפים לסיר את הגזרים ואת תפוחי האדמה חתוכים לקוביות. לאחר מכן מוסיפים את שיני השום שנקצצו ודקה לאחריהן את הפטריות שנחתכו לקוביות (אם הן קטנות, אפשר להשאיר שלמות) ואת הפטריות המיובשות המושרות.
מערבבים את המרכיבים, מוסיפים את הגריסים ומערבבים שוב. מוסיפים את המים, המלח והפלפל ואת זרי הפטרוזיליה והשמיר שלמים.
מביאים לרתיחה על אש גבוהה ואחר כך מנמיכים את האש ומבשלים תוך ערבוב מדי פעם, עד שהגריסים מתרככים. מכבים את האש ומוציאים את הירוקים.
להוספת טעם רענן, אפשר להוסיף עכשיו שמיר טרי קצוץ.
אם המרק עמד במקרר והסמיך יתר על המידה בשל העמילן שבגריסים, אפשר להוסיף לו למחרת מים רותחים לפני החימום.
מתכון:
קרופניק: מרק פולני
המרכיבים:
● כוס גריסי פנינה (לקיצור זמן הבישול, ניתן להשרות אותם במים רותחים למשך כמה שעות)
● 4 סלסילות של פטריות טריות - יער, פורטבלו או שמפיניון לבחירה
● חבילת פטריות פורצ'יני מיובשות, שהושרו כחצי שעה במים
● 2 בצלים בינוניים
● 2 תפוחי אדמה בינוניים
● 4 גזרים
● ראש שום
● זר פטרוזיליה
● זר שמיר
● מלח ופלפל
● 3 ליטר מים
אופן ההכנה:
קוצצים את הבצל ומזהיבים בסיר גדול בשמן קנולה. מנמיכים את האש ומוסיפים לסיר את הגזרים ואת תפוחי האדמה חתוכים לקוביות. לאחר מכן מוסיפים את שיני השום שנקצצו ודקה לאחריהן את הפטריות שנחתכו לקוביות (אם הן קטנות, אפשר להשאיר שלמות) ואת הפטריות המיובשות המושרות.
מערבבים את המרכיבים, מוסיפים את הגריסים ומערבבים שוב. מוסיפים את המים, המלח והפלפל ואת זרי הפטרוזיליה והשמיר שלמים.
מביאים לרתיחה על אש גבוהה ואחר כך מנמיכים את האש ומבשלים תוך ערבוב מדי פעם, עד שהגריסים מתרככים. מכבים את האש ומוציאים את הירוקים.
להוספת טעם רענן, אפשר להוסיף עכשיו שמיר טרי קצוץ.
אם המרק עמד במקרר והסמיך יתר על המידה בשל העמילן שבגריסים, אפשר להוסיף לו למחרת מים רותחים לפני החימום.

למקרה שפספסתם
הוסף תגובה
0 תגובות