מערכת COL
|
יום כ"ו כסלו ה׳תשע״ה
18.12.2014
ספינג' מרוקאי משובח ● מתכון מסביב לעולם
מדור 'מתכון מסביב לעולם' מאחל לגולשי COL חג חנוכה שמח. בינות ליציאות ל'מבצעים' וההדלקות הציבוריות, אנו יושבים יחד כל המשפחה ליד הנרות ואוכלים ממאכלי החג ● בפנים: מתכון אותנטי לספינג' מרוקאי משובח ● אם אתם שומרים על גזרה, תחשבו טוב-טוב לפני שתיכנסו לכתבה המלאה ספינג' מרוקאי משובח
מאת שלומית
הסְפינג' הוא בעצם בצקניות אווריריות מטוגנות. הספינג' אופייני למטבח הצפון אפריקאי (מרוקו, לוב, אלגיר ותוניס) והוא מתייחד בטעם שאי אפשר לעמוד בפניו. נהוג להכינן בשעות הבוקר המוקדמות, וריח הטיגון הנפלא נישא בחלל הבית ומשכיח מאיתנו (?) את הרתיעה הקלה מפני הקלוריות ושמן הטיגון.
לפניכם מתכון אותנטי ופשוט להכנה, מוסבר שלב אחר שלב עד להכנת הספינג' המקורי.
מתכון לספינג'
המתכון הינו ל- 30-25 בצקניות
המצרכים להכנה:
● 1 ק"ג קמח, מנופה
● 1 שקית שמרי שימרית (50 גרם)
● 3/4 כוס סוכר
● 1 כפית מלח
● 1/2 3 כוסות מים
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
1. שמים את הקמח בקערה עמוקה. יוצרים גומה במרכז ומכניסים לתוכה את גרגירי השמרים. מפזרים מסביב לגומה את הסוכר והמלח. יוצקים את המים תוך כדי לישה ולשים עד לקבלת בצק נוזלי ודביק.
2. מכסים במגבת או בניילון נצמד ומניחים להתפחה במקום חמים כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
3. לשים שוב את הבצק תוך הוצאת האוויר מהבצק, מכסים ומשהים להתפחה כשעה נוספת.
4. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק. נוטלים 2-3 כפות מלאות מהבצק בידיים רטובות או משומנות ומותחים את הבצק בכפות הידיים לכל הכיוונים. מכניסים אל השמן החם ומטגנים משני הצדדים עד לקבלת ספינג' בעל גוון חום זהוב.
5. מוציאים בכף מחוררת אל מסננת או אל מגבות נייר וטובלים את הספינג' בסוכר או בוזקים אותו עליהן.
6. מגישים חם, לצד צלוחית סוכר, ומי שמעוניין יכול להוסיף.
הסְפינג' הוא בעצם בצקניות אווריריות מטוגנות. הספינג' אופייני למטבח הצפון אפריקאי (מרוקו, לוב, אלגיר ותוניס) והוא מתייחד בטעם שאי אפשר לעמוד בפניו. נהוג להכינן בשעות הבוקר המוקדמות, וריח הטיגון הנפלא נישא בחלל הבית ומשכיח מאיתנו (?) את הרתיעה הקלה מפני הקלוריות ושמן הטיגון.
לפניכם מתכון אותנטי ופשוט להכנה, מוסבר שלב אחר שלב עד להכנת הספינג' המקורי.
מתכון לספינג'
המתכון הינו ל- 30-25 בצקניות
המצרכים להכנה:
● 1 ק"ג קמח, מנופה
● 1 שקית שמרי שימרית (50 גרם)
● 3/4 כוס סוכר
● 1 כפית מלח
● 1/2 3 כוסות מים
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
1. שמים את הקמח בקערה עמוקה. יוצרים גומה במרכז ומכניסים לתוכה את גרגירי השמרים. מפזרים מסביב לגומה את הסוכר והמלח. יוצקים את המים תוך כדי לישה ולשים עד לקבלת בצק נוזלי ודביק.
2. מכסים במגבת או בניילון נצמד ומניחים להתפחה במקום חמים כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
3. לשים שוב את הבצק תוך הוצאת האוויר מהבצק, מכסים ומשהים להתפחה כשעה נוספת.
4. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק. נוטלים 2-3 כפות מלאות מהבצק בידיים רטובות או משומנות ומותחים את הבצק בכפות הידיים לכל הכיוונים. מכניסים אל השמן החם ומטגנים משני הצדדים עד לקבלת ספינג' בעל גוון חום זהוב.
5. מוציאים בכף מחוררת אל מסננת או אל מגבות נייר וטובלים את הספינג' בסוכר או בוזקים אותו עליהן.
6. מגישים חם, לצד צלוחית סוכר, ומי שמעוניין יכול להוסיף.
למקרה שפספסתם
הוסף תגובה
0 תגובות