מערכת COL
|
יום כ"ה אדר ב ה׳תשע״ד
27.03.2014
סוגרים את החורף עם מרקים שווים ● מתכון מסביב לעולם
החורף מאותת כבר דיי הרבה זמן (...) את סיומו והחלפתו בעונת המעבר בערבים עדיין קריר לעיתים, מה שמזמין בישול נעים של מרקים מגוונים המפיצים ריח וחמימות בכל הבית ● לפניכם 3 מתכונים למרקים; מרק כתום בטעם משובח, מרק תירס קל להכנה ומרק ירקות בריא ומזין מתכונים למרקים
מאת שלומית
מרק כתום מעולה
מצרכים:
• 3 בטטות גדולות
• 4-5 גזרים
• 1 חתיכה של דלעת בגודל בינוני ( לא חובה)
• 1 בצל גדול
• 50 גרם חמאה/ שמן קנולה
• 1 מיכל של שמנת לבישול או שמנת מתוקה (לא חובה, טעים מאוד גם בלי(
• קורט אגוז מוסקט
• מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. מטגנים בסיר את הבצל בחמאה עד להתרככות מלאה. חותכים את הבטטה והדלעת לקוביות קטנות, את הגזר לעיגולים, ומוסיפים לסיר לכמה דקות. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט ומוסיפים מים עד לכיסוי מלא של הירקות. מבשלים כ-20 דקות בערך או עד להתרככות של הירקות.
2. טוחנים את המרק בעזרת בלנדר ידני. טועמים ומתקנים את התיבול באם צריך. אם החלטתם להוסיף את השמנת, זה הזמן להוסיף אותה. מחזירים את הסיר לאש ומערבבים היטב.
3. מגישים בקעריות אישיות ומזלפים מעל מעט שמנת ועירית קצוצה דק. מגישים חם. בתיאבון.
מרק תירס ב-10 דק' הכנה
המצרכים:
קופסת שימורים גדולה של תירס עם הנוזלים (550 גרם(
2 כוסות מים רותחים
1 כף קורנפלור (למי שאין- אפשר להמיר בקמח(
תיבול:1 כף אבקת מרק, מעט מלח, מעט פלפל
אופן הכנה:
- שופכים לסיר את התירס עם הנוזלים וטוחנים גס.
- מוסיפים 2 כוסות מים רותחים ומתבלים.
-מערבבים בכוס כף קורנפלור, עם חצי כוס מים עד לקבלת נוזל אחיד.
- מבשלים את המרק עד לרתיחה ומוסיפים את תכולת הכוס. מבשלים את המרק 10-15 דקות עד שהוא מסמיך.
מרק ירקות בריא ומזין
החומרים+ אופן ההכנה
- חתכו בצל גדול לקוביות וטגנו בסיר עם מעט שמן.
- הוסיפו מים רתוחים עד לגובה 3/4 סיר.
-הוסיפו ירקות חתוכים לפי טעמכם האישי: כרובית, ברוקולי, גזר, סלרי, תפו"א, גמבה, שמיר.
- לאחר שהירקות מתרככים, הוסיפו מלח, פלפל שחור, מעט כורכום ואבקת מרק (לפי הטעם).
מרק כתום מעולה
מצרכים:
• 3 בטטות גדולות
• 4-5 גזרים
• 1 חתיכה של דלעת בגודל בינוני ( לא חובה)
• 1 בצל גדול
• 50 גרם חמאה/ שמן קנולה
• 1 מיכל של שמנת לבישול או שמנת מתוקה (לא חובה, טעים מאוד גם בלי(
• קורט אגוז מוסקט
• מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. מטגנים בסיר את הבצל בחמאה עד להתרככות מלאה. חותכים את הבטטה והדלעת לקוביות קטנות, את הגזר לעיגולים, ומוסיפים לסיר לכמה דקות. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט ומוסיפים מים עד לכיסוי מלא של הירקות. מבשלים כ-20 דקות בערך או עד להתרככות של הירקות.
2. טוחנים את המרק בעזרת בלנדר ידני. טועמים ומתקנים את התיבול באם צריך. אם החלטתם להוסיף את השמנת, זה הזמן להוסיף אותה. מחזירים את הסיר לאש ומערבבים היטב.
3. מגישים בקעריות אישיות ומזלפים מעל מעט שמנת ועירית קצוצה דק. מגישים חם. בתיאבון.
מרק תירס ב-10 דק' הכנה
המצרכים:
קופסת שימורים גדולה של תירס עם הנוזלים (550 גרם(
2 כוסות מים רותחים
1 כף קורנפלור (למי שאין- אפשר להמיר בקמח(
תיבול:1 כף אבקת מרק, מעט מלח, מעט פלפל
אופן הכנה:
- שופכים לסיר את התירס עם הנוזלים וטוחנים גס.
- מוסיפים 2 כוסות מים רותחים ומתבלים.
-מערבבים בכוס כף קורנפלור, עם חצי כוס מים עד לקבלת נוזל אחיד.
- מבשלים את המרק עד לרתיחה ומוסיפים את תכולת הכוס. מבשלים את המרק 10-15 דקות עד שהוא מסמיך.
מרק ירקות בריא ומזין
החומרים+ אופן ההכנה
- חתכו בצל גדול לקוביות וטגנו בסיר עם מעט שמן.
- הוסיפו מים רתוחים עד לגובה 3/4 סיר.
-הוסיפו ירקות חתוכים לפי טעמכם האישי: כרובית, ברוקולי, גזר, סלרי, תפו"א, גמבה, שמיר.
- לאחר שהירקות מתרככים, הוסיפו מלח, פלפל שחור, מעט כורכום ואבקת מרק (לפי הטעם).
למקרה שפספסתם
הוסף תגובה
0 תגובות