מערכת COL | יום כ"ט אייר ה׳תשע״ד 29.05.2014

מתכונים שיפארו לכם את שולחן החג ● מתכון מסביב לעולם

מרתון שבועות כבר החל ובמדור 'מתכון מסביב לעולם' של COL מארחים את השפית רבקי חן. בכתבה המלאה, היא נותנת לגולשות שני מתכונים ייחודים ומקוריים שיצבעו לכם את שולחן החג ● בפנים: מנת פתיחה תרד ערמונים על עיגולי קדאיף ועוגת גבינה אפויה בציפוי שמנת אוכמניות ● ויש גם טיפים מעולים  מתכונים לשבועות
מתכונים שיפארו לכם את שולחן החג ● מתכון מסביב לעולם
מאת שלומית

המתכון:
מנת פתיחה - תרד ערמונים על עיגולי קדאיף

החומרים ל-12 מנות:
● שערות קדאיף או בצק עלים
● 2 תבניות שקעים אפשר חד פעמי
● מעט שמן לשימון או תרסיס שמן
● משמנים תבנית שקעים. מרפדים שכבה של 1 ס''מ של שערות קדאיף. או קורצים עם כוס עיגולים מבצק עלים.
● מחממים תנור על 200° ואופים 10-12 דקות עד שהעיגולים זהובים.

מילוי תרד:
● 1 בצל בינוני
● 1/2 כוס מים
● שן שום קטנה קצוצה
● 1 כפית סוכר שטוחה
● מעט שמן
● 2 כוסות תרד שטוף קצוץ
● 4-5 יחידות ערמונים מוכנים בוואקום קצוצים גס
● 1/2 כפית מלח
● 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
● מעט קשקבל או גבינה צהובה מגורדת

אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את המים ומרככים את הבצל עד שכל המים נספגים. מוסיפים את הסוכר והשום ומערבבים היטב.

מוסיפים את התרד, הערמונים, המלח והפלפל שחור. מקפיצים הכל יחד תוך כדי עירבוב כ-5 דקות עד שהתרד מאבד חצי מנפחו והירק מבושל.

מעבירים את עיגולי הבצק האפויים לצלחת הגשה חסינת חום. מניחים על כל עיגול כפית מתערובת התרד. מגרדים על כל עיגול מעט גבינה. מכניסים לתנור החם ל- 2-3 דקות. ומגישים.

המתכון:
עוגת גבינה אפוייה בציפוי שמנת אוכמניות

החומרים לבסיס:
● 1 1/3 כוס קמח
● 1/2 כוס סוכר
● 1/2 אבקת אפייה
● 1/2 חמאה רכה
● 1 ביצה
● 100 גרם אגוזים טחונים
● 2 כפות יין מתוק

מעבדים את כל החומרים לבצק.

משטחים בתבנית עגולה בקוטר 24 ואופים 10 דקות בתנור שחומם מראש על 200 מעלות עד שהבצק מזהיב מעט.

מכינים את מילוי הגבינה:
● 7 ביצים
● 1/2 כוס סוכר
● 500 גרם גבינה לבנה 5%
● 2 שמנת חמוצה
● 2 סוכר וניל
● 1/2 כוס סוכר
● 3 כפות קמח או קורנפלור
● 1/2 חבילת אינסטנט פודינג וניל

מפרידים את הביצים. מקציפים חלבונים עם 1/2 כוס סוכר לקצף יציב. מוסיפים את שאר החומרים. ומאחדים בעדינות לבלילה אחידה. יוצקים על הבסיס ומכניסים לתנור שחומם ל-200° למשך 10 דקות.

מורידים את החום ל-150° ואופים עוד 50 דקות. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה להתקרר לגמרי בתוך התנור. אפילו לילה שלם.

טיפים לעוגת גבינה מוצלחת:

● לא פותחים את התנור בכלל בזמן האפייה. האוויר הקר גורם לעוגה לצנוח.

● מקפידים על זמני האפייה.

● כדי שהעוגה לא תקבל 'בטן' באפייה ותתפוצץ, אחרי שמזגנו את הבלילה על הבסיס לוקחים כף ומשטחים את הבלילה מהמרכז לדפנות.

ציפוי שמנת:
● מקציפים שמנת מתוקה
● שמנת חמוצה
● חבילת פודינג לקצף יציב
● מצפים את העוגה רק אחרי שהיא התקררה לחלוטין.
● מקפיאים לפחות שעה

מכינים את רוטב האוכמניות:
● 1 1/2 כוסות אוכמניות קפואות
● 1/2 כוס סוכר
● 1/4 כוס מים

מבשלים את הסוכר והמים עד שהסוכר נמס לחלוטין. מבשלים עוד כמה דקות עד שהנוזל מסמיך מעט. מוסיפים את האוכמניות ומערבבים עד שהכל מקבל גוון סגול והנוזל סמיך מעט.

מקררים 10 דקות תוך כדי עירבוב מידי פעם. שופכים בעדינות על העוגה הקפואה ומתחילים להינות...

חג שבועות שמח!
הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.