מערכת COL | יום ד' שבט ה׳תשע״ו 14.01.2016

מתכון שווה למרק כרובית חלבי

אין כמו מרק חם ומנחם בימות החורף. כרובית, הירק המפואר ובעל הכתרים היפיפיים, טעים בכל צורה שהיא; מאודה, צרוב, אפוי ומבושל ● כעת קבלו את הכרובית במתכונת טעימה במיוחד: מרק חלבי ומוקרם ● אתם מוזמנים לגנוז את הביטוי: "הדובדבן שבקצפת" לטובת החלופה הטעימה ביותר - "הכרובית שבמרק"  מרק כרובית חלבי
מתכון שווה למרק כרובית חלבי
מאת שלומית

מרק כרובית חלבי

מצרכים:
● 2 ראשי כרובית, נקיים ומחולקים לפרחים
● 2 תפוחי אדמה, מקולפים וחתוכים לקוביות
● 4 שיני שום
● כף תימין
● 1/2 ליטר חלב
● 80 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
● חבילת שמנת מתוקה
● 1 ליטר מים
● 1/4 כפית מוסקט
● מלח ופלפל לפי הטעם

אופן הכנה:

בסיר עמוק מניחים את כל מרכיבי המתכון חוץ מהשמנת, מבשלים כ-50 דקות ומורידים מהאש.

מסננים את הנוזלים מהמרכיבים (שומרים על הנוזלים בצד) וטוחנים את כל הירקות .
מוסיפים לאט את הנוזלים ששמרנו בצד וממשיכים לערבב עד לקבלת מרקם סמיך ורצוי.

מוסיפים את השמנת ומשפרים את התיבול אם יש צורך.

מביאים לרתיחה והמרק מוכן.

• כדאי להשאיר כמה ראשי כרובית שלמים (ולא טחונים) שיצופו במעלה המרק ויעטרו אותו.

הצעה- ניתן לקצוץ בצל ירוק \ עירית ומעט פטריות חיות ולפזר מעל קעריות המרק.
הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.