מערכת COL
|
יום ד' שבט ה׳תשע״ו
14.01.2016
מתכון שווה למרק כרובית חלבי
אין כמו מרק חם ומנחם בימות החורף. כרובית, הירק המפואר ובעל הכתרים היפיפיים, טעים בכל צורה שהיא; מאודה, צרוב, אפוי ומבושל ● כעת קבלו את הכרובית במתכונת טעימה במיוחד: מרק חלבי ומוקרם ● אתם מוזמנים לגנוז את הביטוי: "הדובדבן שבקצפת" לטובת החלופה הטעימה ביותר - "הכרובית שבמרק" מרק כרובית חלבי
מאת שלומית
מרק כרובית חלבי
מצרכים:
● 2 ראשי כרובית, נקיים ומחולקים לפרחים
● 2 תפוחי אדמה, מקולפים וחתוכים לקוביות
● 4 שיני שום
● כף תימין
● 1/2 ליטר חלב
● 80 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
● חבילת שמנת מתוקה
● 1 ליטר מים
● 1/4 כפית מוסקט
● מלח ופלפל לפי הטעם
אופן הכנה:
בסיר עמוק מניחים את כל מרכיבי המתכון חוץ מהשמנת, מבשלים כ-50 דקות ומורידים מהאש.
מסננים את הנוזלים מהמרכיבים (שומרים על הנוזלים בצד) וטוחנים את כל הירקות .
מוסיפים לאט את הנוזלים ששמרנו בצד וממשיכים לערבב עד לקבלת מרקם סמיך ורצוי.
מוסיפים את השמנת ומשפרים את התיבול אם יש צורך.
מביאים לרתיחה והמרק מוכן.
• כדאי להשאיר כמה ראשי כרובית שלמים (ולא טחונים) שיצופו במעלה המרק ויעטרו אותו.
הצעה- ניתן לקצוץ בצל ירוק \ עירית ומעט פטריות חיות ולפזר מעל קעריות המרק.
מרק כרובית חלבי
מצרכים:
● 2 ראשי כרובית, נקיים ומחולקים לפרחים
● 2 תפוחי אדמה, מקולפים וחתוכים לקוביות
● 4 שיני שום
● כף תימין
● 1/2 ליטר חלב
● 80 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
● חבילת שמנת מתוקה
● 1 ליטר מים
● 1/4 כפית מוסקט
● מלח ופלפל לפי הטעם
אופן הכנה:
בסיר עמוק מניחים את כל מרכיבי המתכון חוץ מהשמנת, מבשלים כ-50 דקות ומורידים מהאש.
מסננים את הנוזלים מהמרכיבים (שומרים על הנוזלים בצד) וטוחנים את כל הירקות .
מוסיפים לאט את הנוזלים ששמרנו בצד וממשיכים לערבב עד לקבלת מרקם סמיך ורצוי.
מוסיפים את השמנת ומשפרים את התיבול אם יש צורך.
מביאים לרתיחה והמרק מוכן.
• כדאי להשאיר כמה ראשי כרובית שלמים (ולא טחונים) שיצופו במעלה המרק ויעטרו אותו.
הצעה- ניתן לקצוץ בצל ירוק \ עירית ומעט פטריות חיות ולפזר מעל קעריות המרק.
למקרה שפספסתם
הוסף תגובה
0 תגובות