![](https://col.org.il/website_files/img/col/news/share_link.png)
![](https://col.org.il/website_files/img/col/news/share_whatsapp.png)
![](https://col.org.il/website_files/img/col/news/share_twitter.png)
![](https://col.org.il/website_files/img/col/news/share_facebook.png)
![](https://col.org.il/website_files/img/col/news/share_email.png)
![](https://col.org.il/website_files/img/col/news/share_link.png)
![](https://col.org.il/website_files/img/col/news/share_whatsapp.png)
![](https://col.org.il/website_files/img/col/news/share_twitter.png)
![](https://col.org.il/website_files/img/col/news/share_facebook.png)
![](https://col.org.il/website_files/img/col/news/share_email.png)
מערכת COL
|
יום י"ח שבט ה׳תשע״ו
28.01.2016
מתכון לשבת: מרק תירס עם חזה עוף קצוץ
והשבוע במדור: מתכון מהמטבח האסייתי - מרק תירס עם חזה עוף קצוץ ● סגולותיו הבריאות של המרק הזה הם כשל מרק עוף - 'האנטיביוטיקה של הטבע', רק שכאן בא טוויסט של תירס ותיבול אסייתי המעטרים את החוויה בססגוניות צבעונית ובטעם משובח מתכון למרק תירס עם חזה עוף קצוץ
![מתכון לשבת: מרק תירס עם חזה עוף קצוץ מתכון לשבת: מרק תירס עם חזה עוף קצוץ](https://col.org.il/files/uploads/crop/2016/01/5c2feaa55db1e_1546644133_news_main_gallery.jpg)
מרק תירס
מאת שלומית
מצרכים:
● 2-3 כפות שמן
● 1 פלפל אדום חריף, מנוקה מחרצנים וקצוץ
● 1 כפית שורש ג'ינג'ר, קצוץ
● 6-5 כוסות מרק עוף
● 1 שקית גרגירי תירס קפואים או 2 קופסאות גרגירי תירס שימורים
● 100 גרם חזה עוף, קצוץ דק
● 3 כפות רוטב סויה
● 1 כפית סוכר
● מלח, פלפל
● 1 כף קורנפלור מדוללת במעט מים קרים
● 2 ביצים טרופות
להגשה:
2 גבעולי בצל ירוק, פרוס דק
שמן שומשום
אופן הכנה:
> בסיר גדול שמים את השמן הפלפל האדום, הג'ינג'ר.
> כשהשמן חם מוסיפים את ציר העוף ומביאים לרתיחה.
> מוסיפים את גרגירי התירס.
> אם יש לם בלנדר ידני אפשר לרסק חלק מגרגירי התירס בתוך המרק.
> מוסיפים למרק את הסויה והסוכר, ממליחים ומפלפלים ומבשלים כעשר דקות.
> מוסיפים את העוף ומבשלים דקה.
> מוסיפים את הקורנפלור לאט תוך כדי בחישה עד שמגיעים לרמת הסמיכות הרצויה.
> מוסיפים את הביצים בזרם דק תוך טריפה במזלג. מכבים את האש.
> לפני ההגשה מפזרים מעל קצת בצל ירוק וכמה טיפות שמן שומשום.
מצרכים:
● 2-3 כפות שמן
● 1 פלפל אדום חריף, מנוקה מחרצנים וקצוץ
● 1 כפית שורש ג'ינג'ר, קצוץ
● 6-5 כוסות מרק עוף
● 1 שקית גרגירי תירס קפואים או 2 קופסאות גרגירי תירס שימורים
● 100 גרם חזה עוף, קצוץ דק
● 3 כפות רוטב סויה
● 1 כפית סוכר
● מלח, פלפל
● 1 כף קורנפלור מדוללת במעט מים קרים
● 2 ביצים טרופות
להגשה:
2 גבעולי בצל ירוק, פרוס דק
שמן שומשום
אופן הכנה:
> בסיר גדול שמים את השמן הפלפל האדום, הג'ינג'ר.
> כשהשמן חם מוסיפים את ציר העוף ומביאים לרתיחה.
> מוסיפים את גרגירי התירס.
> אם יש לם בלנדר ידני אפשר לרסק חלק מגרגירי התירס בתוך המרק.
> מוסיפים למרק את הסויה והסוכר, ממליחים ומפלפלים ומבשלים כעשר דקות.
> מוסיפים את העוף ומבשלים דקה.
> מוסיפים את הקורנפלור לאט תוך כדי בחישה עד שמגיעים לרמת הסמיכות הרצויה.
> מוסיפים את הביצים בזרם דק תוך טריפה במזלג. מכבים את האש.
> לפני ההגשה מפזרים מעל קצת בצל ירוק וכמה טיפות שמן שומשום.
![](https://col.org.il/website_files/img/col/news/add_comment.png)
למקרה שפספסתם
הוסף תגובה
0 תגובות