מערכת COL | יום ט"ז אלול ה׳תשע״ד 11.09.2014

"מי צריך כל-כך הרבה מרצים? יש ביקוש אדיר" ● מיוחד

השבוע סיימו שלושים אברכים חב"דיים קורס מיוחד שמכשיר אותם עם כלים מתאימים להיות 'חוד החנית' של המרצים ● שאלנו שלושה מהם מה הביא אותם לקורס, מה למדו ממנו, ואיך ישתמשו בו להפצת המעיינות? ● וגם: ר' לוי קנלסקי, ממארגני הקורס, משיב לטענות שונות שעלו  מיוחד למגזין שישי
צילום רקע: ברלה שיינר צילום קבוצתי: מאיר אלפסי

משה בן חיים

30 אברכים, חסידי חב"ד, הוכשרו השבוע כמרצים. יוזם הקורס הייחודי, ר' לוי קנלסקי, יו"ר מכון 'אלף' - מעצבים מנהיגות - לקידום ערכי היהדות, מספר בראיון מיוחד על מאחורי הקלעים.

מה הביא אתכם ליזום פתיחה של קורס כזה?

פנה אלי ר' דניאל גורדון והציע את הרעיון שהוא כבר חשב עליו זמן רב. לדבריו, נוצר מצב שאין מספיק מרצים חב"דיים, בעוד שחב"ד היא בחזית ההסברה והנתינה בכלל לציבור הכללי. החזון מאוד פשוט: שלא יהיה מצב ששליח, או מרצה חב"די לא יוכל לדבר בפני קהל בצורה המקצועית ביותר.

אחרי ההצלחה הגדולה: יש כוונה לפתוח עוד קורסים?

יש לנו בשורה לציבור: בקרוב מאוד נפתח עוד קורסים, ויהיו בע"ה קורסים מיוחדים לנשים. להיפך, אני סבור שלאשה יש יכולת מיוחדת, הן בבינה יתרה, והן בהשפעה חזקה יותר על השומעות.

מי אמר שצריך כל כך הרבה מרצים בחב"ד?

היו שטענו שאין צורך בכל כך הרבה מרצים, ומספיק אלו הקיימים. היו שטענו הפוך: שאין מספיק מרצים בחב"ד, ולכן מביאים ממקומות אחרים. והיו שטענו, שזה יקר להביא מרצה בכיר.


המרצים בתצלום משותף. באמצע: ד"ר צוריאל ראשי שהעביר את הקורס

אענה על כל הטענות:

1. יש היום ביקוש אדיר למרצים, וכבר אחרי הקורס התקבלו הרבה פניות.

2. עכשיו יש ויהיו בע"ה מרצים מקצועיים.

3. בעתיד אנו במכון 'אלף' בע"ה ניתן סבסוד לבתי חב"ד בהבאת מרצים חב"דיים. זה סוג של בשורה לבתי חב"ד, ולציבור אנ"ש.

המרצים החדשים מדברים

כדי לקבל רושם בלתי-אמצעי על הקורס, פנינו לשלושה בוגרי הקורס בצורה אקראית, לשמוע מנקודת מבטם מה הם קיבלו ועתידים לממש כמרצים מקצועיים:

מה הביא אותך להרשם לקורס הזה?

ר' יוסי גולדשטיין , אברך כולל צעיר בכפר חב"ד, בדרכו לשליחות בצפון הארץ:

"תמיד עניין אותי להרצות ולדבר בפני אנשים. בישיבות הייתי הולך לחזור שיחה של הרבי בבתי כנסת. תמיד זה ריתק אותי איך לסחוף ולרתק קהל. הקורס הזה 'רומם' אותי ונתן לי המון כלים להצליח. הקורס היה ממש מושקע, ובאמת אני אומר, כל הכבוד למי שיזם אותו".

ר' דובי מוקובצקי, עוסק בתחום כלי הכסף, וסוכן ביטוח:

"אני כיום מוסר שיעורים בבית חב"ד, והנושא מעניין אותי מאוד. זה עם הבטים לכל דבר. לתקשורת נכונה עם אנשים, גם לתחומים שאני עוסק בהם".

הרב פנחס קדוש רב ומשפיע בביכנ"ס "הדר מנחם" ברחובות:

"התעניינתי בתחום ההרצאות משום שאני עוסק בכך כשלוש וחצי שנים בתוקף תפקידי כרב ביהכנ"ס ומשפיע בקהילה בשכונת "שעריים" ברחובות. מכיוון שאני מדבר מעת לעת מול קהל, וגם מוזמן לדבר באירועים שונים, רציתי לשפר את יכולות הנאום שלי".

מה למדת בקורס שלא ידעת עד היום?

ר' יוסי גולדשטיין: "לא ידעתי עד כמה חשובה ההכנה של הנאום או ההרצאה, יותר מההרצאה עצמה. דבר שני: לא ידעתי איך מרתקים את הקהל, אם ב"תבנית שכנועית" או ב"תבנית סיפורית" ולא ידעתי להבדיל ביניהם.



"אמחיש דוגמא איך הכלים שקיבלתי עזרו לי. כחלק ממסגרת שליחותי העתידית הייתי צריך לשכנע בני נוער שיאמצו ילידם אוטיסטים. זה נקרא מסגרת "מעגל הידידות". הלכנו אתמול לתיכון מסויים בצפון שם מקימים דוכנים לשכנע את בני הנוער בתיכון להתנדב למשך 60 שעות.

הרבה מסגרות התנדבות הקימו שם דוכנים לשכנע את בני הנוער להצטרף אליהם. מד"א, התנדבות לצה"ל, כיבוי אש, צער בעלי חיים, ועוד. גם אנו פתחנו דוכן משלנו. וראה זה פלא: הדוכן שלנו זכה להתעניינות הרבה ביותר, ורשמנו 50 בני נוער, כשהמשימה שלנו היתה רישום רק 20! הקורס נתן לי כלים טובים, ומיד ראיתי את השינוי".

ר' דובי מוקובצקי: "למדתי "תבניות" של סוגי הרצאה. לדוגמא איך לפנות לציבור שאינו שומר תומ"צ לעת עתה, בצורה שהמסר יועבר נכון והדברים יהיו 'באופן המתקבל'. זה היה חשוב לי. אני חש שהציבור הזה הוא צמא לשמוע. לדעתי יש חסר מאוד גדול במרצים חבדיי"ם דווקא שיתנו מענה לחוסר זה, ובפרט שחב"ד עוסקת בקירוב לתומ"צ בגישתה החסידית המיוחדת. אני סבור שהקורס הזה הוציא אנשים אחרת ממה שהגיעו. אני אישית מכיר כמה מרצים מפורסמים, ואת הכלים שהם הציעו. ואחרי הקורס הזה אני סבור שהכלים שקיבלו בקורס נותנים יתרון משמעותי בתחום".

הרב פנחס קדוש
: "כל כללי הרטוריקה והנאום. איך לבנות נאום, איך להכין אותו היטב, איך לספר סיפור, להעביר הומור, איך להתאים את הנאום לקהל השומעים. כמובן מהרגע שהתחיל הקורס חשתי בשינוי מהותי מאוד.



התחלתי לדבר בצורה טובה יותר, אנשים שעימם שוחחתי החלו לגלות התעניינות, ויותר התחברו. אני סבור שיש חשיבות גדולה מאוד שיהיו יותר מרצים חבדיי"ם, וזאת משום שהציבור החבד"י יותר קשוב לציבור הכללי, ויודע בדיוק מה מעניין אותו, וכך יוכל ליצור התעניינות בנושאים המדוברים ובכך להתקרב יותר".

איך תשתמשו בזה להפצת המעיינות?

ר' יוסי גולדשטיין: "אני וזוגתי תחי' מיד אחרי החתונה שאפנו לצאת לשליחות, ו"מחשבה טובה הקב"ה מצרפה למעשה". בדיוק שסיימנו את הקורס, קיבלתי הצעה לצאת לשליחות בצפון הארץ, ובע"ה לחגים כבר נסע לשם. ללא ספק הקורס יעזור לי בשליחות ובהשפעה על הציבור".

ר' דובי מוקובצקי: "באופן אישי אני חושב שזה עוזר לך גם כשאתה בא במגע עם אנשים ביום יום, ולא רק בהרצאה, או דיבור בפני קהל. שנית, אני מקווה לראות את עצמי עוזר לבתי חב"ד.

"
הקטע של 'להביא מישהו מבחוץ', יכול לרענן. אני סבור שבעיקר בתי חב"ד כדאי להם להשתמש בבוגרי הקורס לתת משב רוח מרענן לפעילות שלהם".

הרב פנחס קדוש: "קודם כל מעבר לכך שאני משמש כרב ביכנ"ס, ומשפיע על אנשים, אני מתכנן למסור גם שיעורים במסגרת המדיה האלקטרונית, גם כדי לקרב יותר, וזה לדעתי צורך השעה כיום. יש אחוז מסויים של אנשים שהולכים להרצאות, אבל הרוב, יושב בבית ו'מדפדף' במחשב או בפלפון האישי, ושם הוא יכול להיחשף לתכנים של שיעורי תורה וכדומה. לדעתי זה הציבור הגדול ביותר, וצו השעה להגיע אליו". 

הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.