מערכת COL
|
יום כ' אדר א ה׳תשע״א
24.02.2011
"טייגעלאך", תנסו את זה בבית ● חיה רבינוביץ', ניז'ני נובגורוד
השבוע, במדור הפופולרי "מתכון מסביב לעולם", מתארחת השליחה חיה רבינוביץ' מניז'ני נובגורוד ● היא מגישה מתכון טעים במיוחד: "טייגעלאך" - קל להכנה ומתוק מדבש... ● היא מספרת על השליחות ומדברת על הכח הנשי לסיפור המלא

מאת שלומית
השליחה: חיה רבינוביץ, ניז'ני נובגורוד.
על המאכל: כידוע, במשך שנות הקומינזם ברוסיה, רוב המסורת היהודית נשכחה, אבל מהדברים שנשארו ולא נשכחו אצל הרבה מהיהודים זה האוכל המסורתי. אחד מאותם המאכלים הנפוצים בקרב יהדות רוסיה זה ה"טייגעלאך".
מתכון זה של הטייגעלאך הוא קל להכנה ומתוק מדבש...
הצעה: ניתן לארוז את הטייגעלאך בקופסה שקופה, לקשור בסרט ולשלב במשלוח מנות.
מוצרים + אופן ההכנה
מוצרים:
לבצק:
● 3 ביצים
● 2-3 כפות שמן
● כף סוכר
● כוס וחצי קמח
לסירופ:
● 300 גרם דבש
● חצי כוס מים
● אחד ו- 3/4 כוס סוכר
לבזיקה:
פרג או אבקת סוכר.
אופן ההכנה:
לערבב את הביצים ולהוסיף שמן, סוכר וקמח, לערבב עד שנוצר בצק אחיד ולא קשה מידי.
לקחת חתיכה קטנה של בצק ולרדד אותה לצורת נקניק בעובי ס"מ וחצי, ללפף את הרצועה סביב האצבע פעמיים – שלוש ולהניח על המשטח, להמשיך כך הלאה עד לסיום הבצק.
בסיר עמוק עם מכסה יציב ואטום לשפוך את הדבש, מים וסוכר ולהמתין עד לרתיחה.
כשהסירופ רתח להשליך לתוכו את הטבעות בזהירות אחד אחרי השני, לסגור את המכסה למשך הבישול פרט לזמן קצר שבו יש לערבב את הטייגעלאך.
את הטייגעלאך יש לבשל כ-40-45 דקות עד שהציפוי של הטייגעלאך מבריק.
יש להרטיב משטח מעץ ולהוציא ולהניח את הטייגעלאך עליו בזהירות ולהפריד אותם אחד אחד.
מומלץ בעודם חמים לפזר פרג או אבקת סוכר.
נ.ב. את הסירופ שנותר כדאי לנצל לעוגת דבש.
קצת על השליחות: לפני שש וחצי שנים הגענו לכאן בתור זוג צעיר לניז'ני נובגורוד, העיר נחשבת כשכנה למוסקבה במרחק של 400 ק"מ בלבד... בעיר חיים מיליון וחצי תושבים שמתוכם להערכתנו 20 אלף יהודים.
מקום\זמן\אופי הקהילה\הפעילות: לפני 12 שנה הגיעה לכאן משפחת ברגמן שפיתחה וביססה את כל הפעילות וב"ה כיום ישנם מוסדות יהודיים וכן שירותים שכל קהילה צריכה: מוסדות חינוך, בריתות וחופות, מחנות קיץ, מרכז קהילתי עם חנות ומסעדה כשרה, מועדונים, מערך שיעורי תורה, מקווה וכו'.
סיפורים מעניינים: מופתים יש לרוב, אבל אצלנו היווצרות הקהילה היא המופת הכי גדול.
כיום יש אצלנו משפחות רבות שההיכרות הראשונה של ההורים עם היהדות הייתה במחנות קיץ ובבי"ס ואח"כ הכירו את בן הזוג היהודי במועדון צעירים שלנו, ואח"כ עשו חופה והעמידו בתים יהודיים כשרים ועכשיו הילדים שלהם לומדים במוסדות שלנו...
ואלו הם היהודים שגודשים את בית הכנסת מידי שבת בשונה מהשנים הראשונות שהיו מעט מבוגרים.
הכח הנשי בשליחות ומסר: "בינה יתירה ניתנה באשה", לענ"ד הכוונה היא לאינטליגנציה הרגשית הגבוהה בה ניחנו אנו הנשים: לדעת להטות אוזן קשבת לכל יהודייה, לתת חיוך חם, להתעניין בכנות אצל האחר, במילים אחרות: לעשות אהבת ישראל אמיתית.
תכנונים שאיפות מטרות: לאתר כמה שיותר יהודים בעיר ולשלב אותם בקהילה ובפעילות עד שבעז"ה יתקרבו ליהדות ובכך נזכה במהרה לביאת המשיח.
השליחה: חיה רבינוביץ, ניז'ני נובגורוד.
על המאכל: כידוע, במשך שנות הקומינזם ברוסיה, רוב המסורת היהודית נשכחה, אבל מהדברים שנשארו ולא נשכחו אצל הרבה מהיהודים זה האוכל המסורתי. אחד מאותם המאכלים הנפוצים בקרב יהדות רוסיה זה ה"טייגעלאך".
מתכון זה של הטייגעלאך הוא קל להכנה ומתוק מדבש...
הצעה: ניתן לארוז את הטייגעלאך בקופסה שקופה, לקשור בסרט ולשלב במשלוח מנות.
מוצרים + אופן ההכנה
מוצרים:
לבצק:
● 3 ביצים
● 2-3 כפות שמן
● כף סוכר
● כוס וחצי קמח
לסירופ:
● 300 גרם דבש
● חצי כוס מים
● אחד ו- 3/4 כוס סוכר
לבזיקה:
פרג או אבקת סוכר.
אופן ההכנה:
לערבב את הביצים ולהוסיף שמן, סוכר וקמח, לערבב עד שנוצר בצק אחיד ולא קשה מידי.
לקחת חתיכה קטנה של בצק ולרדד אותה לצורת נקניק בעובי ס"מ וחצי, ללפף את הרצועה סביב האצבע פעמיים – שלוש ולהניח על המשטח, להמשיך כך הלאה עד לסיום הבצק.
בסיר עמוק עם מכסה יציב ואטום לשפוך את הדבש, מים וסוכר ולהמתין עד לרתיחה.
כשהסירופ רתח להשליך לתוכו את הטבעות בזהירות אחד אחרי השני, לסגור את המכסה למשך הבישול פרט לזמן קצר שבו יש לערבב את הטייגעלאך.
את הטייגעלאך יש לבשל כ-40-45 דקות עד שהציפוי של הטייגעלאך מבריק.
יש להרטיב משטח מעץ ולהוציא ולהניח את הטייגעלאך עליו בזהירות ולהפריד אותם אחד אחד.
מומלץ בעודם חמים לפזר פרג או אבקת סוכר.
נ.ב. את הסירופ שנותר כדאי לנצל לעוגת דבש.
קצת על השליחות: לפני שש וחצי שנים הגענו לכאן בתור זוג צעיר לניז'ני נובגורוד, העיר נחשבת כשכנה למוסקבה במרחק של 400 ק"מ בלבד... בעיר חיים מיליון וחצי תושבים שמתוכם להערכתנו 20 אלף יהודים.
מקום\זמן\אופי הקהילה\הפעילות: לפני 12 שנה הגיעה לכאן משפחת ברגמן שפיתחה וביססה את כל הפעילות וב"ה כיום ישנם מוסדות יהודיים וכן שירותים שכל קהילה צריכה: מוסדות חינוך, בריתות וחופות, מחנות קיץ, מרכז קהילתי עם חנות ומסעדה כשרה, מועדונים, מערך שיעורי תורה, מקווה וכו'.
סיפורים מעניינים: מופתים יש לרוב, אבל אצלנו היווצרות הקהילה היא המופת הכי גדול.
כיום יש אצלנו משפחות רבות שההיכרות הראשונה של ההורים עם היהדות הייתה במחנות קיץ ובבי"ס ואח"כ הכירו את בן הזוג היהודי במועדון צעירים שלנו, ואח"כ עשו חופה והעמידו בתים יהודיים כשרים ועכשיו הילדים שלהם לומדים במוסדות שלנו...
ואלו הם היהודים שגודשים את בית הכנסת מידי שבת בשונה מהשנים הראשונות שהיו מעט מבוגרים.
הכח הנשי בשליחות ומסר: "בינה יתירה ניתנה באשה", לענ"ד הכוונה היא לאינטליגנציה הרגשית הגבוהה בה ניחנו אנו הנשים: לדעת להטות אוזן קשבת לכל יהודייה, לתת חיוך חם, להתעניין בכנות אצל האחר, במילים אחרות: לעשות אהבת ישראל אמיתית.
תכנונים שאיפות מטרות: לאתר כמה שיותר יהודים בעיר ולשלב אותם בקהילה ובפעילות עד שבעז"ה יתקרבו ליהדות ובכך נזכה במהרה לביאת המשיח.

הוסף תגובה
0 תגובות