מערכת COL
|
יום י"ב כסלו ה׳תשע״ה
04.12.2014
חמין תימני - ג'חנון ● מתכון מסביב לעולם
שבתות החורף התקצרו באופן משמעותי ולעיתים סיר צ'ונט יכול מעט להכביד על מנוחת הצהריים הקצרה ● מדור 'מתכון מסביב לעולם' מביא לכם מתכון לחמין תימני - ג'חנון ● את הג'חנון המתוק במעט גם ילדים אוהבים עם הביצה הקשה ורסק העגבניות ● בפנים: המתכון המלא והצעת הגשה חמין תימני ג'חנון
מאת שלומית
מצרכים למתכון - ג'חנון:
● קילו קמח
● חצי כוס סוכר
● כף מלח
● כף סילאן מומסת בכוס מים חמים (או דבש)
● 2 כוסות מים פושרים
● מרגרינה (לפעמים קצת יותר מאחת). אפשר להמיר בשמן
אופן ההכנה:
1. מנפים את הקמח, מוסיפים את הסוכר והמלח ואת כוס המים עם הסילאן. בדרך כלל נכנסים 3 כוסות מים פושרים (כולל זו עם הסילאן) לקילו קמח לבצק נעים וגמיש. אבל הכל תלוי במזג האוויר ובסוג הקמח ולכן מומלץ להתחיל ב-2 ו-3/4 כוסות מים ולהמשיך משם. (לפעמים נדרש אפילו קצת יותר מ-3 כוסות).
2. לשים במיקסר עם וו לישה בערך 5 דקות או עד שרואים שהבצק רך וגמיש. (מהירות בינונית). הערה: הבצק חייב להיות אלסטי!
3. מוציאים את הבצק ולשים גם ביד.
4. לתת לבצק לנוח לאחר הלישה בערך חצי שעה עטוף בניילון נצמד על השיש.
5. לחלק את הבצק לכדורים (בערך 12-14), לסדר אותם על מגש משומן, לשמן את כדורים קלות, לכסות שוב בניילון נצמד כדי שלא יתייבשו ולתת להם לנוח עוד חצי שעה.
6. ממיסים חפיסת מרגרינה במיקרוגל (לפעמים יתכן ותצטרכו 250 גרם).
7. מותחים כל כדור לעלה דק על משטח משומן קלות.
8. לטפטף מעל כל עלה מהמרגרינה המומסת - ולמרוח בעדינות את מרגרינה (\שמן) המומסת. חשוב לכסות את כל העלה אך לא להציף את העלה.
9. מכינים את הג'חנון: לקפל שליש מהעלה פנימה מצד ימין, אחר כך שליש נוסף מצד שמאל. בשלב זה יתקבל מלבן בצק מאורך - את המלבן מגלגלים בעדינות לצורה המוכרת של הג'חנון. להקפיד לא לגלגל בצורה הדוקה מדי.
10. משמנים סיר במרגרינה ומניחים בתחתית הסיר 2 פרוסות לחם. מכסים את תחתית הסיר בנייר אפיה.
11. מניחים את גלילי הג'חנון בסיר, זה על זה, בצורת שתי וערב.
12. מכניסים את הסיר לתנור ואופים שעה בתנור מחומם ל-180 מעלות, מנמיכים את החום ל-100 מעלות וממשיכים את האפיה לילה שלם.
להגיש בצד:
את הג'חנון מגישים עם ביצים קשות חתוכות לסירות ועם צלוחית רסק עגבניות טריות.
● לאוהבי החריף - ניתן להגיש גם סחוג בצד.
מתכון לרסק עגבניות:
● 5 עגבניות
● חופן עלי כוסברה
● 4 שיני שום
● לימון
● מלח
● מעט כמון
● שמן זית
אופן ההכנה:
מכניסים את כל המרכיבים למערבל מזון, מתבלים מלמעלה בלימון, מלח, שמן זית ומעט כמון ומערבלים עד לקבלת הרסק.
מצרכים למתכון - ג'חנון:
● קילו קמח
● חצי כוס סוכר
● כף מלח
● כף סילאן מומסת בכוס מים חמים (או דבש)
● 2 כוסות מים פושרים
● מרגרינה (לפעמים קצת יותר מאחת). אפשר להמיר בשמן
אופן ההכנה:
1. מנפים את הקמח, מוסיפים את הסוכר והמלח ואת כוס המים עם הסילאן. בדרך כלל נכנסים 3 כוסות מים פושרים (כולל זו עם הסילאן) לקילו קמח לבצק נעים וגמיש. אבל הכל תלוי במזג האוויר ובסוג הקמח ולכן מומלץ להתחיל ב-2 ו-3/4 כוסות מים ולהמשיך משם. (לפעמים נדרש אפילו קצת יותר מ-3 כוסות).
2. לשים במיקסר עם וו לישה בערך 5 דקות או עד שרואים שהבצק רך וגמיש. (מהירות בינונית). הערה: הבצק חייב להיות אלסטי!
3. מוציאים את הבצק ולשים גם ביד.
4. לתת לבצק לנוח לאחר הלישה בערך חצי שעה עטוף בניילון נצמד על השיש.
5. לחלק את הבצק לכדורים (בערך 12-14), לסדר אותם על מגש משומן, לשמן את כדורים קלות, לכסות שוב בניילון נצמד כדי שלא יתייבשו ולתת להם לנוח עוד חצי שעה.
6. ממיסים חפיסת מרגרינה במיקרוגל (לפעמים יתכן ותצטרכו 250 גרם).
7. מותחים כל כדור לעלה דק על משטח משומן קלות.
8. לטפטף מעל כל עלה מהמרגרינה המומסת - ולמרוח בעדינות את מרגרינה (\שמן) המומסת. חשוב לכסות את כל העלה אך לא להציף את העלה.
9. מכינים את הג'חנון: לקפל שליש מהעלה פנימה מצד ימין, אחר כך שליש נוסף מצד שמאל. בשלב זה יתקבל מלבן בצק מאורך - את המלבן מגלגלים בעדינות לצורה המוכרת של הג'חנון. להקפיד לא לגלגל בצורה הדוקה מדי.
10. משמנים סיר במרגרינה ומניחים בתחתית הסיר 2 פרוסות לחם. מכסים את תחתית הסיר בנייר אפיה.
11. מניחים את גלילי הג'חנון בסיר, זה על זה, בצורת שתי וערב.
12. מכניסים את הסיר לתנור ואופים שעה בתנור מחומם ל-180 מעלות, מנמיכים את החום ל-100 מעלות וממשיכים את האפיה לילה שלם.
להגיש בצד:
את הג'חנון מגישים עם ביצים קשות חתוכות לסירות ועם צלוחית רסק עגבניות טריות.
● לאוהבי החריף - ניתן להגיש גם סחוג בצד.
מתכון לרסק עגבניות:
● 5 עגבניות
● חופן עלי כוסברה
● 4 שיני שום
● לימון
● מלח
● מעט כמון
● שמן זית
אופן ההכנה:
מכניסים את כל המרכיבים למערבל מזון, מתבלים מלמעלה בלימון, מלח, שמן זית ומעט כמון ומערבלים עד לקבלת הרסק.
למקרה שפספסתם
הוסף תגובה
0 תגובות