מערכת COL
|
יום כ"א אב ה׳תשע״ה
06.08.2015
חם לכם? קבלו פאי שוקולד קר ● מתכון מסביב לעולם
השבוע במדור, מתכון מצוין להכנת פאי שוקולד עם טעם משובח ● את הפאי מגישים קר ונהנים מ'עוגת גלידה' מפנקת ● הפאי מתאים כקינוח, כעוגה לשבת בבוקר ובכלל- לכל הזדמנות שרוצים משהו מתוק, מרענן וקר פאי שוקולד קר
![חם לכם? קבלו פאי שוקולד קר ● מתכון מסביב לעולם חם לכם? קבלו פאי שוקולד קר ● מתכון מסביב לעולם](https://col.org.il/files/uploads/crop/2015/08/5c2fa3b69ab94_1546625974_news_main_gallery.jpg)
פאי שוקולד קר
מאת שלומית
העוגה הזו כל כך טעימה ופשוטה להכנה, לאחר הקירור היא נהיית מעין עוגת גלידה מרעננת. ניתן להכין את הפאי גם עם תחתית-פאי מוכנה (קנויה) ולהתחיל את המתכון משלב המלית והלאה. באם מעוניינים שהפאי יהיה פרווה, יש להחליף את השמנת -לריץ' ולהשתמש בשוקולד מריר - גם במהדורה הזו, הפאי יוצא פשוט מושלם!
מתכון לפאי שוקולד מוצלח - מגישים קר!
מצרכים:
● ¾ 1 כוסות קמח
● ¼ כוס קקאו
● ¼ כפית מלח
● 100 ג´ אבקת סוכר
● 200 ג´ חמאה חתוכה לקוביות
● 1 ביצה טרופה
המלית:
● 250 שמנת מתוקה
● ¼ כפית מלח
● 250 ג´ שוקולד מריר קצוץ
● 1 ביצה
● 1 חלמון
לציפוי:
● 100 ג´ שמנת מתוקה
● 100 ג´ שוקולד מריר
● 25 ג´ חמאה חתוכה לקוביות קטנות
● מעט מלח
אופן הכנה:
מעבדים במעבד מזון את הקמח הקקאו והחמאה לתערובת פרורית, מוסיפים את הביצה ומעבדים לתערובת אחידה.
עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר ל שעה.
כעבור שעה מרדדים את הבצק ומניחים בתבנית האפיה מכניסים למקפיא לחצי שעה
מחממים תנור ל 180 מעלות ואופים את הבצק ל 15 דקות הקלתית כמעט מוכנה.
מוציאים לצינון ומורידים את הטמפרטורה ל 160 מעלות
המילית:
בסיר קטן מרתיחים את השמנת יוצקים על השוקולד וממיסים תוך כדי ערבוב.
מוסיפים ביצה וחלמון ומערבבים היטב.
יוצקים את המלית על הקלתית .
מכניסים לתנור ל 25 דקות
המלית צריכה להיות מעט רוטטת היא תתייצב בקירור
לציפוי:
מרתיחים שמנת מתוקה עד לרתיחה מערבבים מעד שהשוקולד נמס, מוסיפים קוביות חמאה וממשיכים לערבב עד שהחמאה נבלעת והתערובת מבריקה.
מצננים 7 דקות ויוצקים על הטארט
מעבירים לקירור - להגיש קר.
העוגה הזו כל כך טעימה ופשוטה להכנה, לאחר הקירור היא נהיית מעין עוגת גלידה מרעננת. ניתן להכין את הפאי גם עם תחתית-פאי מוכנה (קנויה) ולהתחיל את המתכון משלב המלית והלאה. באם מעוניינים שהפאי יהיה פרווה, יש להחליף את השמנת -לריץ' ולהשתמש בשוקולד מריר - גם במהדורה הזו, הפאי יוצא פשוט מושלם!
מתכון לפאי שוקולד מוצלח - מגישים קר!
מצרכים:
● ¾ 1 כוסות קמח
● ¼ כוס קקאו
● ¼ כפית מלח
● 100 ג´ אבקת סוכר
● 200 ג´ חמאה חתוכה לקוביות
● 1 ביצה טרופה
המלית:
● 250 שמנת מתוקה
● ¼ כפית מלח
● 250 ג´ שוקולד מריר קצוץ
● 1 ביצה
● 1 חלמון
לציפוי:
● 100 ג´ שמנת מתוקה
● 100 ג´ שוקולד מריר
● 25 ג´ חמאה חתוכה לקוביות קטנות
● מעט מלח
אופן הכנה:
מעבדים במעבד מזון את הקמח הקקאו והחמאה לתערובת פרורית, מוסיפים את הביצה ומעבדים לתערובת אחידה.
עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר ל שעה.
כעבור שעה מרדדים את הבצק ומניחים בתבנית האפיה מכניסים למקפיא לחצי שעה
מחממים תנור ל 180 מעלות ואופים את הבצק ל 15 דקות הקלתית כמעט מוכנה.
מוציאים לצינון ומורידים את הטמפרטורה ל 160 מעלות
המילית:
בסיר קטן מרתיחים את השמנת יוצקים על השוקולד וממיסים תוך כדי ערבוב.
מוסיפים ביצה וחלמון ומערבבים היטב.
יוצקים את המלית על הקלתית .
מכניסים לתנור ל 25 דקות
המלית צריכה להיות מעט רוטטת היא תתייצב בקירור
לציפוי:
מרתיחים שמנת מתוקה עד לרתיחה מערבבים מעד שהשוקולד נמס, מוסיפים קוביות חמאה וממשיכים לערבב עד שהחמאה נבלעת והתערובת מבריקה.
מצננים 7 דקות ויוצקים על הטארט
מעבירים לקירור - להגיש קר.
![](https://col.org.il/website_files/img/col/news/add_comment.png)
הוסף תגובה
0 תגובות