מערכת COL
|
יום ב' טבת ה׳תשע״א
09.12.2010
השליחה במכבים מגישה: לזניית בשר ● מתכון מסביב לעולם
חותמים חנוכה במכבים. השליחה ליישוב מכבים, יעל נוימן, מציגה לגולשים הנאמנים של מדור הבישולים ב-COL, מתכון מיוחד: לזניה בשרית ● "במבט ראשון היא נראית קצת מורכבת להכנה", כותבת השליחה, "אך אחרי שתנסו אותה תגלו שזה מאוד פשוט וטעים" ● וגם: כמה מילים על 3 שנות שליחות באחד היישובים הנחשקים והיוקרתיים בארץ ● ומה המסר שלה עבורכם לסיפור המלא שבוע קודם: השליחה לאופקים מגישה מתכון לליקר קפה מיוחד
לזניה בשרית (תמונת אילוסטרציה)
מאת: שושנה מנדלסון, COL
ממטבחה של השליחה, הרבנית יעל נוימן, מכבים
הקדמה
לזניה בשרית היא מנה מאוד מרשימה וטעימה שכולם אוהבים. במבט ראשון היא נראית קצת מורכבת להכנה, אך אחרי שתנסו תגלו שזה מאוד פשוט.
הלזניה כוללת 3 שכבות עלי לזניה, 3 שכבות של רוטב ו2 שכבות של בשר . אותן מסדרים לסירוגין. את עלי הלזניה קונים מוכן. ומה שנותר להכין זה את הבשר ורוטב העגבניות.
מוצרים
1) עלי לזניה (ללא צורך בבישול)
2) חבילה בשר טחון (1/2 ק"ג)
3) בצלים בינונים חתוכים לקוביות
4) 10 שיני שום קלופות חתוכות או כתושות
5) 10 עגבניות
6) מעט שמן לטיגון
7) פפריקה, זעתר ומלח
אופן ההכנה
מרתיחים מים בקומקום ומניחים את העגבניות בתוך המים החמים כדי שיהיו קלות לקילוף.
מכינים את הבשר: בסיר בינוני מטגנים במעט שמן את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את הבשר הטחון ומלח לפי הטעם. כשרותח מעבירים לאש נמוכה במשך 30-40 דק'.
יוצרים את הרוטב: מקלפים את העגבניות וחותכים לקוביות (הכי פשוט בפוד פרוססור - לרסק בסכין המסתובבת), מטגנים את השום, מוסיפים את העגבניות, 2 כפיות מלח, כפית וחצי זעתר וכף פפריקה. אחרי הרתיחה מבשלים על אש נמוכה 15 דק'.
כעת, מרכיבים את הלזניה: מרפדים תבנית בינונית בשכבה של עלי לזניה, עליהם שמים שליש מכמות הרוטב וחצי מכמות הבשר. שוב עלי לזניה, שליש מהרוטב, ואת מה שנותר מהבשר. ופעם שלישית, עלי לזניה + מה שנותר מהרוטב ומעל הרוטב מטפטפים שמן כדי שלא יתייבש בתנור.
מכניסים לתנור ל-25 דק' ב 180 מעלות.
כמה מילים על השליחות
מקום שליחות: מכבים-רעות
מספר שנים בשליחות: 3 שנים
על הקהילה: אנשים מאוד טובים ואיכותיים. רובם אקדמאים, בעלי משרות בכירות בצה"ל ובמשק הישראלי.
אופי הפעילות: שיעורי תורה, אירוח בשבתות, אירועים קהילתיים, וכמובן עשרת המבצעים.
מסר: יש לנו רבי גדול וציבור עם ישראל צמא לקשר אליו. עלינו להביא את הרבי לכל יהודי באשר הוא.
ממטבחה של השליחה, הרבנית יעל נוימן, מכבים
הקדמה
לזניה בשרית היא מנה מאוד מרשימה וטעימה שכולם אוהבים. במבט ראשון היא נראית קצת מורכבת להכנה, אך אחרי שתנסו תגלו שזה מאוד פשוט.
הלזניה כוללת 3 שכבות עלי לזניה, 3 שכבות של רוטב ו2 שכבות של בשר . אותן מסדרים לסירוגין. את עלי הלזניה קונים מוכן. ומה שנותר להכין זה את הבשר ורוטב העגבניות.
מוצרים
1) עלי לזניה (ללא צורך בבישול)
2) חבילה בשר טחון (1/2 ק"ג)
3) בצלים בינונים חתוכים לקוביות
4) 10 שיני שום קלופות חתוכות או כתושות
5) 10 עגבניות
6) מעט שמן לטיגון
7) פפריקה, זעתר ומלח
אופן ההכנה
מרתיחים מים בקומקום ומניחים את העגבניות בתוך המים החמים כדי שיהיו קלות לקילוף.
מכינים את הבשר: בסיר בינוני מטגנים במעט שמן את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את הבשר הטחון ומלח לפי הטעם. כשרותח מעבירים לאש נמוכה במשך 30-40 דק'.
יוצרים את הרוטב: מקלפים את העגבניות וחותכים לקוביות (הכי פשוט בפוד פרוססור - לרסק בסכין המסתובבת), מטגנים את השום, מוסיפים את העגבניות, 2 כפיות מלח, כפית וחצי זעתר וכף פפריקה. אחרי הרתיחה מבשלים על אש נמוכה 15 דק'.
כעת, מרכיבים את הלזניה: מרפדים תבנית בינונית בשכבה של עלי לזניה, עליהם שמים שליש מכמות הרוטב וחצי מכמות הבשר. שוב עלי לזניה, שליש מהרוטב, ואת מה שנותר מהבשר. ופעם שלישית, עלי לזניה + מה שנותר מהרוטב ומעל הרוטב מטפטפים שמן כדי שלא יתייבש בתנור.
מכניסים לתנור ל-25 דק' ב 180 מעלות.
כמה מילים על השליחות
מקום שליחות: מכבים-רעות
מספר שנים בשליחות: 3 שנים
על הקהילה: אנשים מאוד טובים ואיכותיים. רובם אקדמאים, בעלי משרות בכירות בצה"ל ובמשק הישראלי.
אופי הפעילות: שיעורי תורה, אירוח בשבתות, אירועים קהילתיים, וכמובן עשרת המבצעים.
מסר: יש לנו רבי גדול וציבור עם ישראל צמא לקשר אליו. עלינו להביא את הרבי לכל יהודי באשר הוא.
למקרה שפספסתם
הוסף תגובה
0 תגובות