המתכון המנצח של השליחה בנאות-אפקה: דגים מרוקאים
מאת שלומית
החומרים לפי סדר ההכנה:
סיר רחב ונמוך (כמעט כמו מחבת) - לשים את החומרים לפי הסדר שרשום:
● 1 גזר פרוס לפרוסות עגולות
● 1 גמבה חתוכה לרצועות
● 6 שיני שום פרוסות
● חבילת פילה דג בקלה ללא קליפה - כל דג מחולק ל-3
● לפזר הרבה פפריקה מתוקה
● להוסיף 250 גרם רסק עגבניות
● להוסיף כמה פלפלים אדומים קטנים יבשים וחריפים - לא פחות מ-6 תלוי כמה רוצים שיהיה חריף (ניתן לקנות בחנויות תבלינים)/ או פפריקה אדומה חריפה
לשפוך מעל שמן
● כפית גדושה מלח
● כ-6 תפו"א חתוכים כמו ציפס מאוד עבים
● לשפוך שוב שמן פפריקה וכפית מלח
● להוסיף מים שיכסו כמעט עד הסוף
● לבשל כחצי שעה
● להוסיף חופן עלי פטרוזיליה ללא הגבעולים ולהמשיך לבשל עוד כ-20 דקות עד שיתאדו קצת המים.
קצת על השליחות:
אנו גרים בשכונת תל-ברוך בצפון תל-אביב המתאפיינת באוכלוסיה מן המעמד הכלכלי הגבוה. קודם לכן התגוררנו בכפר-חב"ד.
את השליחות החל בעלי לפני 3 שנים בבית-חב"ד נאות אפקה והסביבה. עם הזמן נכנסתי גם אני לפעילות וסייעתי בחגים ובפעילויות לילדי הגנים ובתיה"ס. הייתי מנגנת באורגן ומצרפת אליי בנות מביה"ס היסודי בכפר-חב"ד.
בעלי היה עושה את הדרך כל פעם ברכבת לכפר-חב"ד הלוך וחזור. בחגים היינו באים עם המשפחה, עד שזה נהיה קשה יותר ויותר. רצינו לעבור וכל פעם היו עיכובים אחרים, אבל תמיד ידענו שיגיע היום שבו נעבור. בעלי ראה מכתב מעניין ב'אגרות קודש' בעניין:
"...הנה כת"ר שי' כבר קיבל הרישיון לנסיעה מרוקה, ומצטער הנני שמתעכב העניין כ"כ, בה בשעה אשר בכל יום ויום יש לפעול שם גדולות ונצורות... ואפשר וקרוב הדבר שימצא שם עבודה גם בשביל זוגתו תחי' , כמובן אשר לא על היום כולו, אבל כשיהיה כבר על אתר, ... שגם היא תסייע בעבודה..."
את המכתב ראינו לפני שנה וחצי ולפני חודשיים עברנו בניסים ממש גלויים. בשכונה בה אנו גרים, מחירי השכירות הם מהגבוהים בארץ, בין 8 ל-10 אלף שקל שכירות לחודש. דבר שהקשה עלינו מאד. את מחיר הדירה שמצאנו אי-אפשר למצוא בכל האזור - בית פרטי עם חצר, במיוחד בשביל ילדי הכפר שרגילים לבלות את שעות אחה"צ במשחקים בחוץ.
כ-4 ימים לפני כינוס השלוחים העולמי, קיבלתי מבעלי טלפון בו הוא מודיע לי שמצא דירה בדיוק בשבילנו. באותו ערב התקיימה התוועדות חסידית בבית ויום למחרת התחלנו בהעברת הדירה.
בע"ה אני מתכננת לעשות חוג בישול ברוח היהדות לילדים, שבו אלמד על הברכות של כל מאכל וכו' וכן לעשות שיעורים קבועים לנשים בביתי.
בבית-חב"ד מתקיימים מניינים פעילים בהם משתתפים רבים מתושבי האזור ובשבתות אנו עורכים 'קידושים' ובית-הכנסת הופך להיות מרכז קהילתי פעיל. ב'קידושים' משתתפות רבות מנשות האזור וילדיהן.
לשבת אני מכינה את הטשולנט ובהתוועדויות הרבות המתקיימות כמעט בכל תאריך חב"די אני מכינה בד"כ דגים מרוקאיים שהגיעו מאבא שלי שלקח אותם מאימא שלו וזה המתכון המנצח של ההתוועדויות. כל כמות שאעשה תיגמר מיד.