מערכת COL
|
יום ל' אדר א ה׳תשע״ו
10.03.2016
הגיע הזמן לגוון: מתכון ללחם בירה
המתכון ללחם בירה עובד על עיקרון כל כך פשוט, שכבר לאחר הכנה אחת תזכרי את אותו בעל-פה ● הלחם יוצא כמו כוורת אוורירית, טעים להפליא ומספק יופי של רעיון מרכזי סביבו תרכיבי ארוחה קלה ● בפנים: המתכון המלא מתכון ללחם בירה
לחם בירה
מאת שלומית
מתכון ללחם בירה
החומרים:
● 1 חבילה (2 וחצי כוסות) קמח תופח
● 1 בקבוק (330 מ"ל) בירה לבנה
● 1 בצל גדול, קלוף וקצוץ
● 50 גרם חמאה
● מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
● מתיכים חצי מהחמאה במחבת ומזהיבים בה היטב את הבצל מסירים מהאש ומצננים.
● מערבבים היטב את הקמח, הבירה ותכולת המחבת. ממליחים, מפלפלים ולשים עד שמתקבל בצק אחיד. מניחים בצד לחצי שעה להתפחה.
● מרפדים תבנית אפייה מוארכת ("אינגליש קייק") גדולה או שתיים קטנות בנייר אפייה. מניחים את הבצק בפנים, מתיכים את שארית החמאה ומברישים בה את הבצק.
● אופים בחום בינוני כארבעים דקות עד שהלחם מזהיב היטב.
● ניתן להוסיף הפתעות בפנים ע''פ הטעם:
מכניסים לבלילה בשלב שלפני האפיה- זיתים \ עגבניות מיובשות \ צנוברים וגרעינים \ אגוזי מלך \ בזיליקום
מתכון ללחם בירה
החומרים:
● 1 חבילה (2 וחצי כוסות) קמח תופח
● 1 בקבוק (330 מ"ל) בירה לבנה
● 1 בצל גדול, קלוף וקצוץ
● 50 גרם חמאה
● מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
● מתיכים חצי מהחמאה במחבת ומזהיבים בה היטב את הבצל מסירים מהאש ומצננים.
● מערבבים היטב את הקמח, הבירה ותכולת המחבת. ממליחים, מפלפלים ולשים עד שמתקבל בצק אחיד. מניחים בצד לחצי שעה להתפחה.
● מרפדים תבנית אפייה מוארכת ("אינגליש קייק") גדולה או שתיים קטנות בנייר אפייה. מניחים את הבצק בפנים, מתיכים את שארית החמאה ומברישים בה את הבצק.
● אופים בחום בינוני כארבעים דקות עד שהלחם מזהיב היטב.
● ניתן להוסיף הפתעות בפנים ע''פ הטעם:
מכניסים לבלילה בשלב שלפני האפיה- זיתים \ עגבניות מיובשות \ צנוברים וגרעינים \ אגוזי מלך \ בזיליקום
למקרה שפספסתם
הוסף תגובה
0 תגובות