מערכת COL | יום ב' סיון ה׳תשע״ה 20.05.2015

ארוחת חג חלבית ועשירה ● מתכון מסביב לעולם

COL פותח לכם ארוחת חג: השנה ארוחת החג בשבועות תהיה מגוונת, עשירה וחגיגית במיוחד. מתכונים לעוגות גבינה, ראיתם כבר באינספור מקומות. כאן תמצאו תפריט משובח לארוחה עצמה ● לפניכם 3 מתכונים שיפארו את שולחן החג שלכם: סלט סלרי, חמוציות וגבינה בולגרית, מאפה פורטבלו ופלפלים קלויים וירקות ממולאים בבורגול וצימוקים  ארוחת חג השבועות
ארוחת חג חלבית ועשירה ● מתכון מסביב לעולם
מתכונים לחג השבועות
מאת שלומית

סלט סלרי, חמוציות וגבינה בולגרית

החומרים:
חבילת סלרי שלמה
חבילת פטרוזילה
1 בצל סגול- בינוני
 חצי חבילת חמוציות
גרעיני חמנייה, גרעיני דלעת, שבבי שקדים ושומשום- קלויים
גבינה בולגרית מגוררת (3 כפות גדושות)
לימון
שמן
מלח
מעט שום (תבלין)
סוכר \ ממתיק

אופן ההכנה:
קוצצים את הסלרי והפטרוזיליה דק דק.
חותכים את הבצל לטבעות דקות מאד
מערבבים הכל יחד: הירקות, הגרעינים, השומשום, השקדים והחמוציות.
מכינים את הרוטב בנפרד:
3 כפות שמן, רבע כפית סוכר, חצי כוס לימון ומעט שום- מערבבים היטב ואז מערבבים עם הסלט.
כעת מפזרים מלמעלה את הגבינה בולגרית .

מאפה פורטבלו ופלפלים קלויים

המרכיבים:
8 פטריות פורטבלו
1/4 כוס שמן זית
300 גרם גבינת מוצרלה
300 גרם גבינת שמנת טבעית 14%-30%
5 ביצים
5 פלפלים אדומים
חופן עלי בזיליקום
2 גביעי שמנת מתוקה 38%
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
250 גרם גבינת פטה
4 כפות קמח

אופן ההכנה:
• מסירים את רגלי הפטריות, ומברישים את ראשיהן בשמן זית. מתבלים במלח ופלפל, וקולים בתנור שחומם ל-180 מעלות כ-7 דקות.

• מניחים את הפלפלים בתבנית אפייה וקולים כעשרים דקות.

• בקערה נפרדת מערבבים את גבינת המוצרלה, גבינת שמנת, הביצים, השמנת המתוקה, גבינת הפטה והקמח. מוסיפים מלח ופלפל.

• מסדרים בתחתית תבנית הפיירקס את הפטריות הקלויות, ומניחים מעליהן חצי מתערובת הגבינות. מעל הגבינות מסדרים את הפלפלים הקלויים ומעליהם מפזרים עלי בזיליקום. מוסיפים את שארית תערובת הגבינות, מפזרים מעל את הפטרוזיליה הקצוצה. מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים בתנור שחומם ל-180 מעלות כ-15 דקות. מסירים את נייר האלומיניום ואופים עוד עשר דקות

ירקות ממולאים בבורגול ודברים טובים

ירקות (אפשר למלא כל ירק בעל נפח, רצוי לגוון כמה שיותר - סלק, קישוא, עגבנייה, בצל, פלפל, חציל, עלי מנגולד, כרשה)

המילוי:
2 כוסות (לפני בישול) בורגול גס מבושל וקר
4-5 עגבניות מגוררות
100 גרם צימוקים שחורים קטנים
2 בצלים לבן קצוץ דק
2 כוסות פטרוזיליה קצוצה דק
1/2 כוס נענע קצוצה דק ללא הגבעולים
מלח
פלפל לבן טחון
1 כפית תערובת של קינמון, ציפורן, פלפל ומוסקט טחונים
מיץ וקליפה מגוררת מ-1 לימון

לרוטב:
2 גזרים לא גדולים
2 בצלים בינוניים
1 כרשה
5 גבעולי סלרי
1 צרור פטרוזיליה קצוצה
4-5 עגבניות מגוררות

אופן ההכנה:
• מערבבים היטב את כל מרכיבי המילוי, עד שנוצרת תערובת אחידה.

• מרוקנים את ירקות השורש בעזרת כף או כפית (לפת וסלק בינוניים). שומרים את ה"מכסה" ואת התוכן בשני כלים נפרדים.

• ממלאים את הירקות בתערובת וסוגרים בעזרת "מכסי" הירקות.

• מגרדים את הגזרים והבצל בפומפייה גסה. קוצצים את הכרשה והסלרי דק מאוד. קוצצים כשתי כוסות מתוכן ירקות השורש הממולאים ששמרנו.

• מחממים מעט שמן זית בסיר רחב, מאדים את כל הירקות עד שהם מתרככים. מוסיפים את העגבניות המגוררות, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מכבים את האש ומוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה. ממליחים.

• מניחים את הירקות הממולאים בתבנית, צמודים אחד לשני ככל שניתן. מכסים את הממולאים עד ל-2/3 גובה בנוזל עם הירקות. מכסים בנייר אפייה ומעליו נייר אלומיניום.

• אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות כשעה. מסירים את הכיסוי ואופים כחצי שעה עד 45 דקות נוספות, עד שרוב הנוזלים התאדו.
הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.