מערכת COL | יום כ"ד שבט ה׳תשע״ו 03.02.2016

מה גילו לראשונה בכפר החינוך אור אבנר?

ל' בשבט, א' דראש חודש אדר יחולו מאה שנה בדיוק להסתלקותו של נכדו של המגיד מטשרנוביל, רבי מרדכי מקאריסטשוב ● איך מצאו ב'אור אבנר' לראשונה את התאריך המדוייק?  לסיפור המלא
מה גילו לראשונה בכפר החינוך אור אבנר?
למעלה משמאל: הצדיק רבי מרדכי מקאריסטשוב. מימין: האוהל שהוקם על קברו. למטה: בית הכנסת בכפר החינוך 'אור אבנר'

עליה על קברו של הצדיק רבי מרדכי מקאריסטשוב, תתקיים ביום ההילולא, ל' בשבט א' דראש חודש אדר, עם מלאות מאה שנה בדיוק להסתלקותו. הצדיק מקאריסטשוב, בן-בנו של המגיד המפורסם רבי מרדכי מטשערנוביל זצ"ל, בנו של ה"מאור עיניים" - ראש השושלת.

מי גילה?

גילוי תאריך שנת המאה להסתלקות הצדיק, נודע בהשגחה פרטית לאנשי הכפר היהודי הסמוך "כפר החינוך אור אבנר", בראשות רבה של מערב אוקראינה הרב שלמה וילהלם. מנהל הפיתוח ושליח חב"ד בכפר, יחד עם בונה האוהל הרב ישראל מאיר גבאי, נפגשו מבעוד מועד על מנת לשפץ את אוהל הצדיק, בו טמונים גם צדיקים מפורסמים נוספים, ולפתח את המקום למען המתפללים הרבים.

ביום הילולת המאה, יגיעו רבים להשתטח על קברו של הצדיק, והנהלת הכפר הסמוך תעמיד אי"ה לציבור הרחב ספרי תפילה, נרות נשמה, שירותי מזון ושתייה לציבור המתפללים, כמיטב מסורת הכנסת האורחים של "מסעדת הכפר", שזה מכבר יצא שמה לתהילה והמונים פוקדים את שעריה בכל ימות השנה.

*

מתולדותיו:

הרה"ק רבי מרדכי מקאריסטשוב, נולד בשנת תקצ"ח כבן יחיד לאביו הרה"ק רבי משה מקאריסטשוב, בנו של המגיד מטשערנוביל זצ"ל. מסופר, שלאחר חג הפסח תקצ"ז אמר זקנו המגיד לבנו רבי משה: "חזור הביתה וערוך ברית לבנך". שאלו הבן: "איך אקרא לרך הנולד"? השיב לו המגיד: "מעצמך כבר תדע איזה שם להעניק לו". בינתיים הסתלק המגיד מטשערנוביל, בכ' באייר תקצ"ז, והנכד שנולד אז נקרא על שמו מרדכי. אמו היתה בתו של רבי יעקב יוסף,
בהגיעו לפרקו, נשא את בת דודו, אחי אביו, המגיד רבי אברהם מטריסק, חתן רבי יעקב אריה מקוואלא בנו של רבי מרדכי מנשכיז זצ"ל, שנולד לאביו המגיד רבי מרדכי מטשערנוביל, מאשתו השנייה בת הצדיק המפורסם רבי דוד לייקעס מבאר, תלמידו של הבעש"ט הקדוש.

הצדיק בעל ההילולא זכה להעמיד דורות מפוארים, חמישה בנים ושלושה חתנים, צדיקים ואנשי מעשה, ומהם השתלשלה משפחה מפוארת, אשר האירו את שמי התורה והחסידות בדורות הבאים, וגם בדורנו שרדו צאצאים המתייחסים לאותו צדיק מקאריסטשוב.

בתמונות: תמונת הצדיק מקאריסטשוב, האוהל כפי שהיה לפני המלחמה, האוהל כיום וידיעה בעיתון על מאסר הצדיק לאחר עלילה שפלה.
הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.