מערכת COL
|
יום י"ט תשרי ה׳תשע״א
27.09.2010
הצצה מרהיבה לנסיכות הקטנה והעשירה בתבל ● תיירות > גלריה
בקצה צרפת, סמוך לגבול עם איטליה, שוכנת לה המדינה הקטנה והעשירה בעולם: מונקו ● יש בה מלך, גודלה אינו עולה על 2 קמ"ר והנוף שנשקף ממנה -עוצר נשימה ● כתב COL מנדי ריזל ביקר בה אמש, והוא מגיש לכם הצצה נדירה לממלכה הזעירה, בגלריית תמונות מדהימה ● בפנים: כך נראים ארמון הנשיאות וחיילי-המשמר המלכותי, היאכטות הפרטיות והמסוקים האישיים, וגם: וילה שמוצעת למכירה ב-10,900,000 יורו - מחיר סביר במדינה המשופעת בעושר אגדי צפו בגלריה
למעלה: גן במדינה, משקיף על הים הרגוע. למטה: מימין, ארמון המלוכה. באמצע, מעגן יאכטות. משמאל, הים התיכון (צילום: מנדי ריזל, COL - מונקו)
קצת על מונקו, מתוך "סנופי" אנציקלופדיה:
צמחייה ובעלי חיים. מרבית שטחי מונקו בנויים, ולכן אין בה הרבה צמחייה טבעית וחיות בר. צמחיית הבר המצויה במונקו כוללת צמחים ים-תיכוניים טיפוסיים כמו עצי אלון השעם וער אציל, שיחי הרדוף ויסמין ועשבי תיבול כמו קורנית ורוזמרין. במימי מונקו יש שוניות אלמוגים, הנמצאות תחת איום מתמיד בשל זיהום הים.
נוף. שטח הנסיכות הוא רצועת חוף שאורכה כשלושה קילומטרים וגובהה 60 עד 160 מטרים מעל פני הים. בגבולה המערבי של הנסיכות מתרוממים הרי האלפים, המגיעים כאן לגובה של 1,000 מטרים מעל פני הים. לאורך החוף יש מצוקים תלולים.
אקלים. במונקו שורר אקלים ים-תיכוני. הגשמים יורדים בעיקר בחורף.
אוכלוסיה ותרבות. המונקים מהווים רק כעשירית מתושבי הנסיכות הזעירה. יותר מ-50 אחוזים מתושבי מונקו הם צרפתים, והשאר איטלקים ובני לאומים אחרים, שנמשכו לעושר של מונקו, לשיעורי המס הנמוכים הנהוגים בה ולבנקים הרבים הפועלים בה. כ-95 אחוזים מהאוכלוסיה הם קתולים. כל תושבי מונקו מתגוררים בערים.
חינוך. עשר שנות לימוד חובה. בתי הספר היסודיים נמצאים באחריות הכנסייה הקתולית. במונקו אין אוניברסיטאות.
היסטוריה. מונקו נוסדה במאה החמישית לפני הספירה על ידי הפיניקים, שהקימו בה יישוב נמל. בימי הביניים היתה המדינה נתונה לשלטונם של סוחרים מג'נובה, וב-1297 ייסדו בני גרימלדי, משפחת נסיכים שמוצאה בג'נובה, את נסיכות מונקו. ב-1614 קיבלה הנסיכות את חסות צרפת. בין השנים 1815 ו-1861 היתה מונקו תחת חסות סרדיניה, אבל ב-1861 שבה והפכה לשטח חסות צרפתי. הקשרים עם צרפת התהדקו עוד יותר ב-1911, כאשר חתמה מונקו עם צרפת על הסכם, שלפיו תעבור הנסיכות לרשות צרפת אם תיפסק שושלת גרימלדי. ב-1949 הוכתר הנסיך רנייה השלישי, העומד גם כיום בראש המדינה. ב-1962 אומצה במונקו חוקה חדשה, שהגבילה את סמכויותיו של הנסיך, הבטיחה זכויות יסוד לאזרחים, העניקה זכות בחירה לנשים וביטלה את עונש המוות. ב-1963 נערכו לראשונה בחירות דמוקרטיות לאסיפה הלאומית של מונקו. ב-1993 התקבלה מונקו כחברה מלאה באו"ם.
יהודים. לפני מלחמת העולם השנייה התגוררו במונקו יהודים שהגיעו אליה בעיקר מצרפת. בזמן המלחמה הגנה הנסיכות על היהודים שבתחומה. אחרי המלחמה היגרו למונקו יהודים מארצות צפון אפריקה וממקומות אחרים. כיום חיים במונקו כ-1,000 יהודים. במדינה פועלים ארגון יהודי לתרבות ובית כנסת. כמו כן יש בה ארגונים יהודיים, כמו ויצ"ו ובני ברית.
כלכלה. כלכלת מונקו נשענת על ענף הבנקאות הגדול, המושך אליו הפקדות רבות מחו"ל הודות לשיעורי המס הנמוכים הנהוגים במדינה. גם התיירות, הפורחת בין השאר הודות לבתי הקזינו הפועלים במונקו, תורמת תרומה משמעותית לתוצר הלאומי הגולמי. במונקו אין אדמה חקלאית, אך יש בה דיג. ענפי התעשייה העיקריים הם כימיקלים, תרופות, פלסטיק, אלקטרוניקה ודפוס.
אתרי תיירות חשובים. מונקו היא ארץ תיירות מובהקת, המציעה למבקרים בה אטרקציות רבות. במונקו נערכות גם תחרויות ספורט חשובות ובהן מירוץ המכוניות הגרנד פרי, המושכות אליה תיירים רבים. במונקו-ויל, העיר העתיקה שבבירה, כדאי לבקר בארמון הנסיך (Palais du Prince), אשר מחוץ לו מתחלף המשמר בכל יום בשעה 11:55 בבוקר בדיוק. באגף הדרומי של הארמון נמצא מוזיאון המזכרות של נפוליאון (Musee des Souvenirs Napoleoniens), המציג חפצים אישיים של נפוליאון, מדליות ומטבעות שונים. מומלץ לבקר גם במוזיאון האוקיינוגרפי, שבו 90 אקווריומים גדולים. מערבית למונקו-ויל נמצא הגן האקזוטי (Jardin Exotique), שבו צומחים 700 מיני קקטוסים מכל רחבי העולם. בתחומי הגן נמצא גם המוזיאון לאנתרופולוגיה פרהיסטורית (Musee d'Anthropologie Prehistorique).
בית מגורים במונקו. עשירי תבל ממלאים את הממלכה
בית של ערבי מתושבי המקום
10,000 יורו לשכירות בבית מגורים במדינה
צלול. הים התיכון כפי שהוא נראה ממונקו
מוזיאון מקומי
+32
צפה בעוד תמונות
הוסף תגובה
0 תגובות