שדרות: סיירת מיוחדת מאתרת מזוזות פסולות
![שדרות: סיירת מיוחדת מאתרת מזוזות פסולות שדרות: סיירת מיוחדת מאתרת מזוזות פסולות](https://col.org.il/files/uploads/crop/2008/01/5c2ba015c5770_1546362901_news_main_gallery.jpg)
ירון ששון, 'מעריב'
למרות הטקטיקות הרבות המיושמות כיום - המשך החיסולים, פיתוח הנשק האנטירקטי ומיגון הבתים - מנסים תושבי שדרות למצוא פתרונות מכיוונים נוספים כדי להגן על עצמם מפני הקסאמים. כעת על הפרק: תיקון המזוזות.
גורמי דת בעיר טוענים כי בבדיקת כשרות מזוזות בעיר נמצאו מזוזות פסולות רבות, רבות מהן נמצאו בבתים שנפ־געו. לדבריהם, במקומות שבהם נפל הקסאם ברחוב ולא נכנס לחצרות הבתים, נמצאו מזוזות כשרות. בעקבות המצב הביטחוני הגיעו לעיר בחודשים האחרונים סופרי סת"ם מלוד, שמדי יום שישי בודקים את המזוזות בבתים ובמבני הציבור השונים בשדרות. עד כה, 30 אחוז מהמזוזות שנבדקו נמצאו פסולות או לא כשרות במאת האחוזים. 70 האחוזים האחרים נמצאו כשרות למהדרין.
במוסדות החינוך בעיר נמצאו מזוזות רבות שאינן כשרות, והסופרים העבירו דיווח על כך להנהלות בתי הספר.
בדיקה כזאת בוצעה גם בעיריית שדרות, שם נחרדו הסופרים לגלות מזוזה פסולה בכניסה למשרדו של ראש העירייה, אלי מויאל, ובכניסה לאולם המליאה. על אף שבמקומות אחרים ביקשו הסופרים מהאנשים לרכוש מזוזות ולהרכיב אותן, בלשכת ראש העיר החליפו הסופרים את המזוזות ביוזמתם.
"מויאל הוא האחראי על העיר ומשרדו הוא הפתח של העיר, ולכן עשינו זאת," אמר הרב משה זאב פיזם, מנהל בית חב"ד בשדרות. "מזוזה לא כשרה לא עושה שום רע, פשוט אין סגולה, הגנה וביטחון, ותושבי שדרות צריכים זאת מאוד." מ"מ ראש עיריית שדרות, הרב אורן מלכה, אמר אתמול כי העירייה מתכוונת לאמץ את הצעת הסופרים ולהחליף את המזוזות שנמצאו לא כשרות.
![](https://col.org.il/website_files/img/col/news/add_comment.png)