מערכת COL
|
יום כ"ב כסלו ה׳תשע״ז
22.12.2016
סופגניה בתנור ● מתכון לשבת
עוד מיום הולכנו לגן ועוד קודם לכן אהבנו את החנוכה, ובואו נודה, בעיקר בגלל הסופגניות... גדלנו מאז ויחד איתנו גדל גם המצפון על אכילת קלוריות ● השבוע במדור, פתרון תזונתי: לאכול את הסופגנייה, אבל עם פחות קלוריות ● למתכון המלא ואופן ההכנה סופגניה בתנור
מאת: שלומית
מתכון לסופגניות בתנור
חומרים:
החומרים ל-12 סופגניות:
31/2 כוסות + כף שטוחה (500 גרם) קמח שמרים
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1 כוס (240 מ"ל) מים מסוננים - חמימים
1 ביצה גדולה (L)
3 כפות שמן קנולה
1 כפית תמצית וניל אמיתית
1/2 כפית מלח
למלית:
ריבה שאוהבים /שוקולד/ ריבת חלב
להגשה:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1. מכינים את הבצק ומתפיחים: בקערת מיקסר עם וו לישה לשים את חומרי הבצק כ-10 דקות, עד לקבלת בצק רך ודביק.
2. מעבירים את הבצק לקערה משומנת. משמנים את כיפת הבצק במעט תרסיס שמן, כדי שלא יתייבש. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה ורבע, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
3. מעצבים את הסופגניות ומתפיחים שוב: מחלקים את הבצק על משטח מקומח ל-12 חלקים שווים במשקל 70 גרם כל אחד ומגלגלים כל חלק לכדור.
4. מניחים את הסופגניות בשתי תבניות מרופדות בנייר אפייה במרחק 8 ס”מ זו מזו, מכסים במגבת לחה ומתפיחים כשעה.
5. אופים: מחממים תנור ל-180 מעלות.
6. אופים בתנור החם כ-15 דקות, עד שהסופגניות זהובות.
7. ממלאים ומקשטים: מחדירים לכל סופגניה כ-1/2 כפית ריבה בעזרת מזרק וזורים אבקת סוכר.
למקרה שפספסתם
הוסף תגובה
0 תגובות