שמחה | יום ה' חשוון ה׳תשפ״ז 16.10.2026
עשרה ימים לבחירות

השו"ת למתלבט החב"די: למי מצביעים הפעם?

עשרה ימים לפני הבחירות – השאלות הנוקבות ביותר שעומדות על הפרק: מה הם הקווים האדומים של חסידי חב"ד, מה ההבדל בין עוצמה יהודית לבין שאר מפלגות הימין, מה היחס האמיתי של מפלגות הימין לבני הישיבות, ומי מכל המפלגות מחזיק בדעות הקרובות ביותר למשנתו הטהורה של הרבי || מטה חב"ד למען שלמות התורה, שלמות העם ושלמות הארץ מציג את כל השאלות ואת כל התשובות
השו

ש. כשהבחירות מתקרבות כל המפלגות שרוצות את הקולות של חב"ד מכריזות על נאמנות שלהן לשלוש השלמויות. איך נדע להבחין מי באמת נאמן לכל אחת משלוש השלמויות ומי לא?

הדרך לדעת זאת פשוטה בתכלית. יש לבדוק מי עשה בכל ארבע השנים האחרונות, בכל הקדנציה האחרונה, למען שלמות הארץ, שלמות התורה ושלמות העם. זו לא חוכמה לצאת עכשיו בהבטחות ובהצהרות גורפות. אותנו לימדו: מעשיך יקרבוך ומעשיך ירחקוך. אפשר וצריך לבחון לעומק מי באמת היה נאמן לדעת הרבי בשלמות הארץ, לא התקפל ולא נסוג בשום דרך; מי גילה נאמנות מובהקת למען שלמות התורה ונאבק למען זאת; ומי באמת נאבק, ולא רק ברגע האחרון או באופן חלקי למען שלמות העם.


ש. נתחיל משלמות הארץ: מפלגות שונות אומרות היום שהן בעד שלמות הארץ. איך אפשר לדעת מי הטובה ביותר?

הקדנציה האחרונה סיפקה לנו נקודת מבחן מובהקת בסוגיית שלמות הארץ. כולנו זוכרים היטב את הטבח הנורא של שמחת תורה ואת המו"מ שהחל עם המחבלים מיד לאחר מכן לשחרור החטופים. כל אחד ישאל את עצמו: מי הצביע בעד העסקאות של שחרור מחבלים, שהרבי כל כך התנגד להן בצורה הכי חריפה שיכולה להיות. עוד קודם לכן מי הצביע בעד העברת הסיוע למרצחים השפלים היושבים בעזה, שטבחו בנו ובבנינו ובבנותינו. הסיעה היחידה שהתנגדה נחרצות לוויתורים הללו, להעברת הסיוע ולשחרור המחבלים, הייתה סיעת עוצמה יהודית. כל הסיעה, כל שרי הסיעה, הצביעו נגד, ואף פרשו מהממשלה כמחאה על כך. זו נקראת היצמדות מוחלטת לדעת הרבי, בלי להתייפייף, בלי להתקפל ובלי לעגל פינות. אין לך היום עוד סיעה שגילתה כזו נאמנות בלתי מתפשרת לשלמות הארץ.


ש. נעבור לשלמות התורה. אין זה סוד: מצבם של בחורי הישיבות שלנו בכי רע. רבים מהם נחשבים כעריקים. על מי אנחנו יכולים לסמוך בעניין הזה? על המפלגות החרדיות?

גם אם המפלגות החרדיות נאבקות בנושא הזה, אי אפשר לנתק את שלמות התורה משלמות הארץ. אי אפשר לדאוג רק לשלמות התורה ואת שלמות הארץ לזנוח. המפלגות החרדיות זנחו לחלוטין את נושא שלמות הארץ. ראשי המפלגות הללו מצהירים במפורש שהם לא שוללים הליכה עם השמאל בראשות איזנקוט. איך אפשר לשכוח את המאבק שהרבי ניהל שחלילה וחס לא תקום ממשלת שמאל שתסכן את ביטחון היהודים היושבים בארץ! על הציונות הדתית אין בכלל שאלה בנושא הזה. הם בפירוש מדברים היום נגד בני הישיבות, בזים לאלו שתורתם אומנותם. עליהם אי אפשר לסמוך בעניין הזה. הם אפילו העזו להצביע נגד חוק המעונות! עד כדי כך! לא היה אכפת להם להתעמר ישירות בזוגות הצעירים החרדים. איך אפשר להעלות על הדעת לסמוך בסיעה כזאת?
 

ש. אבל היום הם מבטיחים שהם ידאגו לבחורי הישיבות של חב"ד ולהסדר ה'קבוצה'.

איך אפשר לסמוך על אלו שהצביעו נגד חוק המעונות שהם יהיו אלו שיגנו על בחורי הישיבות שלנו? איך אפשר להאמין למי שכבר עכשיו מדבר במפורש נגד לימוד התורה בישיבות ונגד השקפת העולם השוללת את "אתחלתא דגאולה" שהרבי דיבר קשות ומרות בגנותה, כמי שפתאום יהפוך את עורו ויפעל למען בני הישיבות שלנו? זה בכל הקשור לסור מרע. ועשה טוב: שוב – ראינו בקדנציה האחרונה כיצד עוצמה יהודית וכל חבריה הצביעו שוב ושוב בעד כל הצעות החוק, חוק יסוד לימוד התורה, וכל ההצבעות האחרות למען בני הישיבות. להם אפשר וצריך להאמין שהם אומרים שכשבן גביר יהיה שר ביטחון הוא ידאג לכך שכל 'תמים' יוכל לנסוע לרבי. כי הוא היחיד שכבר הוכיח במעשיו שהוא נאה דורש ונאה מקיים.

ש. הגענו לנושא 'שלמות העם'. אם נמשיך בקו הזה – מי פעל ומי לא פעל בנושא הזה?

גם בנושא זה הדברים ברורים לחלוטין. היו סיעות שאימצו כביכול סעיפים כאלו ואחרים וניסו למנף אותם. הדרישה של הרבי הייתה אחת ויחידה: לתקן את חוק השבות, המכונה חוק "מיהו יהודי", ושיהיה כתוב בו במפורש: "יהודי הוא מי שנולד לאם יהודייה או מי שנתגייר כהלכה". הרבי שלל בתוקף כל עיגולי פינות או ניסוחים אחרים או הסתפקות במאבק על "סעיף הנכד" ועוד. סיעת עוצמה יהודית היא הסיעה היחידה שהצעת החוק הראשונה שהיא הגישה בכנסת האחרונה הייתה תיקון חוק מיהו יהודי, בדיוק בלשון הזו ובנוסח הזה. העובדה הזאת מדברת בעד עצמה.

ש. ובכל זאת, ההוראה של הרבי הייתה, שוב ושוב, "להצביע בעד הרשימה החרדית ביותר". מי המפלגה שעונה בדיוק לקריטריון הזה?

גם על כך אין היום מקום להתלבטות. הרשימה החרדית ביותר היא זו שמגלה נאמנות עקבית לכל מצוות התורה ולכל שלוש השלמויות מבלי לפסוח אף לא על אחת מהן. על המפלגות החרדיות כבר דיברנו ואותן הכרנו כמי שהפנו עורף לשלמות הארץ זה מכבר. הן לא על הפרק הפעם הזאת. מפלגת הציונות הדתית גילתה גמישות והתכופפות הן בשלמות הארץ, כששריה הסכימו והצביעו בעד שחרור מחבלים ובעד ויתורים ומחוות והעברת סיוע לעזה; הן בשלמות התורה, כשלא תמכו בהצבעות למען בני הישיבות, הצביעו נגד חוק המעונות ועתה הגדילו עשות כשהם לא חדלים להסית נגד בני הישיבות שתורתם אומנותם, עד שאין הבדל בנושא הזה בינם לבין השמאל; וגם בשלמות העם הם לא פעלו באותה נמרצות. רק עוצמה יהודית פעלה בכל שלושת המישורים הללו, ועליהם הוסיפה עוד כהנה וכהנה במעשים של ממש להגברת הביטחון והרתעת האויב. הפעם אפשר וצריך להצביע בראש שקט לעוצמה יהודית.

ש. אומרים שבן גביר פועל לעיתים בקיצוניות. האם זה מתאים לרוח חב"ד?

נחישות מול אויבים היא בדיוק תקיפות דקדושה שהרבי דרש. כשמדובר בפיקוח נפש של מיליוני יהודים, אין מקום לממלכתיות מעושה או לגמגום. העמידה הבלתי מתפשרת של בן גביר מול הטרור, דרישתו וסדרת הפעולות שבהן נקט, הלכה למעשה, להחמרת תנאי המחבלים בכלא והחלת משמעת ברזל מול האויב הן יישום ישיר של הדרכות הרבי לעמוד בתוקף ובגאון יעקב.

ש. בשורה התחתונה, מהי המסקנה הבלעדית למתלבט החב"די בקלפי?

החיבור היחיד בין שלמות הארץ, שלמות העם ושלמות התורה נמצא בעוצמה יהודית. אל מול ההיסוסים של הציונות הדתית והפשרנות המדינית של יהדות התורה, עוצמה יהודית בראשות איתמר בן גביר היא הסיעה היחידה שצועדת בקו ישר, נחוש ואמיתי.
לכן, המסר ברור וחד-משמעי: נותנים את הכוח ורושמים ניצחון אמיתי – מצביעים רק לעוצמה יהודית!

הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.