מערכת COL | יום ט' חשוון ה׳תשע״ו 22.10.2015

תנסו את זה בבית: כבד עוף ● מתכון מסביב לעולם

סגולתו של בשר הכבד כהמעניק הרשמי של ברזל ו-b12 רק מצטרפת להעדפה שגם ככה מצויה אצלנו לבשר המשובח הזה ● השבוע במדור, הבאנו לכם שני מתכונים מצויינים להכנת כבדי עוף בתיבולים מיוחדים, כבדי עוף עם בצלים מזוגגים בקרמל בלסמי וכבדי עוף מטוגנים עם בצל ויין אדום  מתכונים לכבד עוף
תנסו את זה בבית: כבד עוף ● מתכון מסביב לעולם
מתכון לכבד עוף
מאת שלומית

● כבדי עוף עם בצלים מזוגגים בקרמל בלסמי

● 4 מנות

● 500 גרם כבדי עוף נקיים

● שמן לטיגון

לבצלים מזוגגים:

● 2 בצלים פרוסים לטבעות

● 3 כפות שמן זית

● 3 כפות סוכר

● 3 כפות חומץ בלסמי

● 2 כפות מים

● עלים מ-2 ענפי תימין

● מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

מזגגים את הבצלים:: מחממים שמן וסוכר במחבת על להבה בינונית. מניחים לסוכר להימס ולהפוך לקרמל. מוסיפים בצלים, חומץ בלסמי, מים ותימין. מנענעים את המחבת כדי לערבב ומכסים. מבשלים על להבה נמוכה כ-15 דקות עד שהבצלים רכים ומזוגגים. במהלך הבישול מנענעים את המחבת מדי פעם, כדי לערבב בעדינות. מתבלים במלח ופלפל שחור.

● מכינים את הכבדים ומגישים: מחממים מחבת עם שמן ומטגנים את הכבדים 3-2 דקות מכל הצדדים עד להשחמה.

● יוצקים מעל את הבצלים המזוגגים ומגישים חם, מומלץ על פירה.

כבדי עוף מטוגנים עם בצל ויין אדום

מצרכים:

● 2 בצלים גדולים

● כ־800 גרם כבדי עוף

● 1/4 כוס שמן קנולה

● 1 כפית מלח

● 1/4 כפית פלפל שחור, גרוס

● 1/4 כוס יין אדום חצי יבש

אופן ההכנה:

קוטמים את שני קצוות הבצל וקולפים את הקליפה החומה.

חוצים את הבצל לאורכו, ופורסים כל מחצית לרוחבה, לפרוסות בעובי של כ־1/2 ס"מ.

מפרידים את השכבות זו מזו, ומעבירים את חצאי טבעות הבצל לקערה.

מניחים את הכבדים על הקרש. אם יש צורך, מסירים, בעזרת סכין, חלקים מיותרים.

מחממים מחבת בעלת תחתית לא דקה, על להבה בינונית כדקה. מוסיפים את השמן ומחממים עוד דקה.

מוסיפים את הבצל ומטגנים, תוך ערבוב מדי פעם בעזרת כף, כחצי שעה, עד שהבצל זהוב.

מגבירים את עוצמת הלהבה לגבוהה ומוסיפים את הכבדים למחבת. מניחים אותם זה ליד זה, בשכבה אחת, ומניחים לכבדים להיצלות 4-3 דקות, עד ששולי כל אחת מהחתיכות נראים חומים.

הופכים כל כבד בעדינות בעזרת שתי כפות, וצולים עוד 2 דקות.

מפזרים את המלח ואת הפלפל השחור על הכבדים.

מוסיפים את היין ומבשלים כ־5 דקות, עד שהיין מצטמצם מעט. מערבבים קלות.

מוציאים חתיכת כבד אחת וחותכים אותה - אם צבעה הפנימי חום בהיר, הכבד מוכן. טועמים ואם צריך מוסיפים מלח או פלפל. מסירים מהכיריים ומגישים.

ניתן לשמור עד יומיים, במקרר. מחממים קלות, מכוסה, כדקה במיקרוגל, או על הכיריים, בתוספת מעט מים.
הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.