מערכת COL | יום י"א תשרי ה׳תשע״ו 24.09.2015

מועדים לשמחה ולממולאים ● מתכון מסביב לעולם

תקופת החגים ממולאת בכל כך הרבה דברים טובים, כך שממש היה מתבקש מצידנו להביא במדור שלנו מתכונים לממולאים טעימים שיפארו לכם את שולחן החג ● בפנים: מתכון לקישואים עגולים ממולאים בבשר טחון ומתכון לעלי כרוב ממולאים בבשר בניחוח קינמון מעודן  מועדים לשמחה ולממולאים
מועדים לשמחה ולממולאים ● מתכון מסביב לעולם
קישוא עגול ממולא

מצרכים:

10 קישואים עגולים

 250 גר' בשר בקר טחון

250 גר' עוף טחון

5 עגבניות

1 בצל גדול או שניים בינוניים

2 כפות רסק עגבניות

כוס אורז לבן

5 שיני שום כתושות

3 כוסות מים

2 כפיות זנגביל יבש טחון

1 כפית כורכום

1 כפית כמון

2 כפיות פפריקה אדומה מתוקה

1/2 כפית סוכר

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

שמן לטיגון

אופן ההכנה:
1. מחממים את השמן בסיר רחב ונמוך.
2. קוצצים את הבצלים ומטגנים עד להזהבה, חותכים את העגבניות לקוביות ומכניסים לסיר עם הבצל, מוסיפים מעט מלח וממשיכים לחמם עד שהעגבניות מגירות נוזלים.
3. מוסיפים לסיר את המים, את הפפריקה האדומה, הסוכר ואת רסק העגבניות, מנמיכים את האש ומכסים את הסיר, מניחים להתבשל בזמן שמכינים את הקישואים.
4. מורידים את החלק העליון של הקישואים ושומרים את "הכובעים" שנוצרו בצד. מרוקנים את תוכם בעדינות בעזרת כפית או סכין קטנה, את מה שהוצאנו מהקישואים מכניסים לסיר עם הרוטב.
5. בקערה רחבה שמים את הבשר, העוף, האורז ואת שארית התבלינים ומערבבים היטב עם הידיים.
6. ממלאים את הקישואים אך מקפידים שלא לדחוס את תערובת הבשר ולמלא רק עד החצי (האורז תופח וזקוק למקום), מניחים אותם בסיר ועל כל קישוא מניחים את ה"כובע". מכסים ומבשלים למשך כשעה וחצי על אש נמוכה.

כרוב ממולא

חומרים:
כרוב אחד גדול שלם
למלית
כוס וחצי אורז עגול, מושרה במים לשעה (לא יותר)
5 כפות שמן זית
2 בצלים גדולים, קצוצים דק
500 גרם בשר טחון
חצי כפית פלפל שחור
1 כפית קינמון
מלח

לרוטב:
2 כפות שמן
1 בצל, קצוץ דק
2 שיני שום, קצוצות דק
300 גרם רסק עגבניות
2 עגבניות גדולות, מרוסקות
1 כפית סוכר
4 כוסות מים
1 כף מלח
1 כפית פלפל שחור, גרוס

לקישוט: צנוברים ופטרוזיליה קצוצה דק

אופן הכנה
1. הכניסו את הכרוב לסיר גדול, כסו במים והביאו לרתיחה. כבו האש והניחו לו לשהות במי הבישול עוד 5 דקות. הוציאו, חתכו את הבסיס הקשיח והפרידו את העלים. אם הם לא נפרדים בקלות, בשלו עוד כמה רגעים. עלי הכרוב צריכים להישאר כמה שיותר שלמים ויפים. יבשו היטב.
2. חממו 4 כפות שמן במחבת וטגנו את הבצל עד הזהבה. הוסיפו את הבשר והמשיכו לטגן תוך ערבוב עד השחמה. הוסיפו תבלינים. כבו אש.
3. ערבבו בקערה את האורז, הבשר וכף השמן הנותרת. הניחו מהמלית על שליש כל עלה כרוב וגלגלו. הדקו היטב והניחו את עלי הכרוב הממולאים בסיר גדול ופנו להכנת ברוטב.
4. חממו שמן בסיר גדול וטגנו את הבצל עד הזהבה. הוסיפו את השום וטגנו עוד דקה. הוסיפו רסק עגבניות, עגבניות, סוכר, מים, מלח ופלפל והביאו לרתיחה. בשלו עוד 10 דקות על אש קטנה והסירו מהאש.
5. הניחו את עלי הכרוב הממולאים בסיר גדול בצפיפות. שפכו את הרוטב ובשלו שעה על אש נמוכה. בדקו אם יש צורך במים מדי פעם.
6. להגשה הניחו את כל עלי הכרוב על צלחת הגשה גדולה, פזרו צנוברים ופטרוזיליה קצוצה והגישו.
הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.