מערכת COL | יום ה' אלול ה׳תשע״ה 20.08.2015

3 מתכונים שאתם חייבים להכין ● מתכון מסביב לעולם

השבוע במדור מתכון מסביב לעולם, הבאנו לכם 3 מתכונים מיוחדים ופשוטים מאוד להכנה, היישר מהמטבח הדרום אמריקאי ● 3 המתכונים מתאימים כמנות פתיחה או כארוחות צהרים מזינות ● טורטיות במילוי גוואקמולי או סלט טונה, מרק תפוחי אדמה עם שבבי צ'ילי אמיתי וסלפיקון, סלט תפוחי אדמה עם חתיכות עוף פיקנטיות  כנסו למתכונים
3 מתכונים שאתם חייבים להכין ● מתכון מסביב לעולם
מאת שלומית טורטיות עם מילוי גוואקמולי \ סלט טונה
מצרכים למתכון :
• הטורטיות
• עלי טורטיה - 6 » יחידות
• מילוי הגוואקמולי:
• אבוקדו - יחידה בינונית ללא קליפה
• ביצה קשה - גודל ממוצע, חתוכה לקוביות.
• פלפל אדום - 1/2 יחידה בינונית – חתוך לקוביות דקות.
• מיונז אמיתי - 1/2 כפית (לא חובה)
• מלפפונים חמוצים - גודל ממוצע , חתוך לקוביות דקות.
• מלח - 1/2 כפית שטוחה
• לימונים כבושים - 2 יחידות חתוכים דק או טחונים.
• מילוי סלט הטונה:
• נתחי טונה בהירה בשמן - 2 » קופסאות שימורים - מסוננות.
• ביצה קשה - גודל ממוצע, חתוכה לקוביות.
• מלפפונים חמוצים - 2 » גדלים ממוצעים - חתוכים לקוביות דקות.
• פלפל אדום - 1/2 יחידה בינונית - חתוך לקוביות דקות.
• מיץ לימון - כפית, סחוט טרי.
• מלח - 1/4 כפית שטוחה
• פלפל שחור - קורט
• מיונז אמיתי - 2 » כפות
אופן הכנת המתכון:
1. לחמם מעט את הטורטיות במחבת חמה (ללא שמן כלל, רק לחימום והשחמה קלה(
2. מילוי הגוואקמולי: לקלף את האבוקדו מהקליפה ולמעוך אותו עם מזלג. להוסיף את הביצה הקשה ולמעוך גם אותה יחד עם האבוקדו. להוסיף את הפלפל האדום, המלפפון החמוץ, הלימונים הכבושים, המיונז והתבלינים. לערבב היטב.
3. למרוח את מילוי הגוואקמולי על 3 טורטיות ולגלגל. אפשר להוסיף לטורטייה עם האבוקדו גם רטבים שאוהבים.
4. מילוי סלט הטונה: לסנן את הטונה מהשמן ולפורר עם המזלג. לערבב את כל יתר המצרכים יחד בקערה (כולל הטונה(
5. למלא 3 טורטיות במילוי סלט הטונה ולגלגל. ניתן למרוח רוטב אלף האיים או ויניגרט על הטורטייה ואז את סלט הטונה.

מרק תפ''א עם חתיכות צ'ילי חריף

מצרכים למתכון -
• בצל - 2 בצלים קצוצים.
• שמן זית - 2 » כפות
• שום - 4 שיני שום קצוצות.
• תחליף שמנת צמחית 5% שומן - להזלפה וקישוט סופי.
• תפוח אדמה - 5 » יחידות בינוניות
• פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
• מלח - קורט, לפי הטעם.
• מים - ליטר
• עלי רוקט - חופן
• אבקת מרק ירקות פרווה - תבלית אחת
• שבבי צ`ילי - חצי כפית
אופן הכנת המתכון-
1. לקצוץ את הבצלים והשום ולטגן בשמן חם עד להזהבה.
2. להוסיף את המים לסיר.
3. לחתוך את תפוחי האדמה לקוביות ולהוסיף למים, יחד עם אבקת המרק והפלפל שחור.
4. לבשל למשך כ- 20 עד לריכוך מלא של תפוחי האדמה.
5. להמתין שיתקרר מעט ולהעביר לבלנדר או להשתמש בבלנדר מוט כדי לרסק את המרק עד לרמת הסמיכות הרצויה.
6. להגיש עם הזלפת שמנת סויה מעל, לפזר מעט משבבי הצ`ילי, את הרוקט הטרי והשטוף מעל, וטבסקו (לא חובה - לפי הטעם)


סלפיקון- סלט תפ''א עם חתיכות עוף
מצרכים למתכון-
• תפוח אדמה - 5 » יחידות גדולות
• ביצה קשה - 2 » גדלים ממוצעים
• בשר עוף - כוס וחצי שאריות עוף מוכן חתוך.
• חסה - 1/2 שורש בינוני - עלים שטופים ומיובשים.
• מיונז אמיתי - 4 » כפות
• שמן קנולה - 2 » כפות
• מלח - 1/2 כפית שטוחה
• פלפל שחור - קורט


אופן הכנת המתכון
1. חותכים את תפוחי האדמה והביצים הקשות לקוביות קטנות ושמים בקערה פשוטה וגדולה.
2. חותכים את החסה לרצועות דקות ומוסיפים לקערה, רצוי בסכין פלסטיק, זה מונע את השחרת החסה.
3. מוסיפים את שאריות העוף (עוף מבושל וחתוך) ומערבבים קלות (ניתן גם להכין במיוחד - חתיכות חזה עוף בתנור \ בטיגון מתובלות בפיקנטיות)
4. מוסיפים את השמן, המיונז, מלח ופלפל שחור.
5. מערבבים היטב.
6. מעבירים לקערת הגשה.
הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.