קבע כעמוד הבית
|
הוספה למועדפים
|
פרסם אצלנו
|
צור קשר
|







שווה לנסות: רטטוי ירקות וזיתים ● מתכון מסביב לעולם
(יום חמישי, כ''ח אב תשע''ה)
לפעמים אנחנו רוצים לגוון את 'התוספות' בארוחה. האורז, הקוסקוס, התפ''א והירקות המוקפצים - כבודם במקומו מונח, אבל בואו ננסה לתת קצת צבע מרענן לרפטואר התוספות בארוחה שלנו. השבוע במדור הבאנו לכם מתכון צרפתי לרטטוי משובח * בפנים: מתכון לרטטוי ירקות וזיתים וקצת רקע על המאכל הכל כך אהוב הזה  רטטוי ירוקת וזיתים
אז מה זה רטטוי?
המילה רטטוי היא שילוב של המילה הצרפתית touiller- שמשמעותה "לערבב", עם המילה
"rat", שמשמעותה בז'רגון הצבאי הצרפתי "תבשיל סמיך".
הרטטוי הוא מנה שאהובה על כולם. ילדים ומבוגרים. הוא מתאים כתוספת ליד כל מנה עיקרית והוא מעשיר את הארוחה.

לבריאות!

רטטוי ירקות וזיתים:

המרכיבים:
2 גזר
1 פלפל - כתום
2 קישוא
1 פלפל צהוב
1 פלפל אדום
3 סלרי עלים - גבעולים עבים של סלרי אמריקאי
1 בצל לבן
1 חציל
1.5 כוס/ות שמן זית
0.25 כוס/ות מיץ עגבניות
2 כף/ות טימין - עלים טריים
1 כפית/ות מלח
1 כפית/ות פלפל שחור
2 שום (שיניים) - שיניים קצוצות דק


אופן ההכנה:
1. חותכים את הירקות בסכין חדה לקוביות בגודל כחצי ס”מ, ושמים כל ירק בקערה נפרדת.

2. במחבת כבדה מחממים חצי מכמות השמן ומטגנים כל ירק בנפרד, לפי הסדר הבא: גזר, פלפל כתום, קישואים, פלפל צהוב, פלפל אדום, סלרי, בצל וחציל. את הירקות מטגנים עד להזהבה, ומעבירים אותם בכף מחוררת למסננת עם קערה מתחתיה. בין ירק לירק מוסיפים למחבת בהדרגה את שמן הזית שנשאר ואת השמן שנאגר מתחת למסננת.

3. את הירקות המטוגנים והמסוננים משאריות השמן מעבירים לקערה גדולה.

4. מוסיפים לירקות את מיץ העגבניות, התימין, המלח, הפלפל והשום, מערבבים היטב ומניחים בצד ל-30 דקות.

5. לפני ההגשה מחממים את הרטטוי במחבת.

6. הרטטוי נשמר במקרר בכלי אטום עד יומיים.



הדפסה |
שלח לחבר:  שמך: אימייל הנמען:
תגובות
הוספת תגובה
כותרת:

תגובה:


אין כרגע תגובות לכתבה זו


© 2019 COL תקשורת - כל הזכויות שמורות אין המערכת אחראית לתוכן המודעות ואמיתותן