קבע כעמוד הבית
|
הוספה למועדפים
|
פרסם אצלנו
|
צור קשר
|







מתכונים לסעודה מפסקת ● מתכון מסביב לעולם
(יום חמישי, ז' אב תשע''ה)
בתשעת הימים אנו פתאום מגלים כמה יצירתיות דרושה במטבח כשמכינים ארוחה ללא בשר ● ובכן, לחמים ודגים הם לא הפיתרון היחיד בכדי לשבוע מארוחה שכזאת ● השבוע במדור: מבחר מתכונים (פרווה) המתאימים לתשעת הימים ולסעודה שלפני צום ט' באב ● קיש בטטות טימין ופרמזן, קיש ברוקולי וגבינות, תבשיל תפוחי-אדמה ופלפלים קלויים, קישואים בשומשום וגלילות חצילים ממולאות בפסטו  מתכונים לסעודה מפסקת
מאת שלומית

קיש בטטות, טימין ופרמזן
לתבנית קיש עגולה

בצק פריך מלוח:
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
300 גרם (2 כוסות + 2 כפות) קמח
כפית מלח
ביצה
כף חלב

מלית בטטות:
2 בטטות גדולות קלופות וחתוכות לפרוסות בעובי ס"מ
30 גרם חמאה
בצל אחד גדול פרוס לפרוסות
2 שיני שום פרוסות דק
מלח ופלפל לפי הטעם

רויאל:
250 מ"ל (מיכל) שמנת מתוקה
100 גרם (חצי מיכל) שמנת חמוצה
2 ביצים
מלח ופלפל לפי הטעם
מעט אגוז מוסקט מגורר
40-50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
15 גר' (כף וחצי) קמח לבן
4-5 ענפי טימין

אופן הכנה:
בצק פריך מלוח: במעבד מזון עם להב פלדה מניחים יחד חמאה, קמח ומלח ומעבדים לתערובת פירורית.

מוסיפים את הביצה והחלב וממשיכים לעבד רק עד שמתחיל להיווצר בצק.

משטחים את הבצק לדיסקית, עוטפים בנילון נצמד ומקררים כחצי שעה במקרר.

לאחר שהבצק התקרר מרדדים לעיגול בעובי של כ3-4 מ"מ ומרפדים תבנית קיש או רינג בקוטר זהה. מחוררים את תחתית הבצק ומעבירים למקפיא לחצי שעה.

מלית בטטות: בסיר גדול מבשלים את פרוסות הבטטה כעשרים דקות ברתיחה.

לאחר שהבטטות בושלו, מסננים מהמים ומצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.

מתבלים את הבטטות במלח ופלפל לפי הטעם.

במחבת נפרדת ממיסים את החמאה ומקפיצים את הבצל עד שהוא נהיה שקוף מעט. מוסיפים את השום וממשיכים לטגן יחד עוד כדקה. מורידים מהאש ומצננים.

רויאל: בקערה בינונית טורפים יחד שמנת מתוקה, שמנת חמוצה, ביצים, מלח, פלפל, אגוז מוסקט, פרמזן וקמח לבן לתערובת אחידה (לא מקציפים).
מחממים תנור ל-170 מעלות.

על הקלתית הקפואה מניחים את תערובת הבצל והשום בשכבה דקה. עליהם מסדרים עיגולי בטטה בצפיפות. מעל הבטטות מוזגים בעדינות את הרויאל עד ל3/4 גובה הדפנות, ומעל מפזרים טימין בצורה אחידה.

אופים את הקיש 35-45 דק', או עד שהמלית זהובה והבצק אפוי בשוליים ובתחתית.
מצננים בטמפרטורת החדר ומגישים.

קיש ברוקולי וגבינות:

תבנית עגולה -

מצרכים לבצק:

280 גרם קמח
160 גרם חמאה
1 ביצה
1 כף מים
1 קורט מלח

מצרכים למילוי:

150 גרם ברוקולי קפוא שהופשר במים חמים (ניתן להכין עם 150 גרם תרד שטוגן במקום הברוקולי).

6 עגבניות שרי
25 גרם בצל מטוגן
30 גרם גבינה בולגרית

מצרכים לרוטב רויאל:

23 גרם קמח
130 גרם חלב
200 גרם שמנת מתוקה
1 כף קוטג'
2 ביצים
1 קורט פלפל שחור
1 קורט מלח
1 קורט אגוז מוסקט
2 שיני שום מרוסקים

אופן הכנת הבצק:

1. מערבלים במערבל מזון את החמאה והמלח, מוסיפים בהדרגה את הביצה, המים ולבסוף את הקמח.

2. מערבלים כ-4 דקות במהירות נמוכה ומעבירים למהירות בינונית ל-4 דקות נוספות.

3. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל - 4 שעות.

4. מוציאים את הבצק ומרדדים לעיגול בקוטר 27 ס"מ.

5. מניחין בתבנית ומהדקים לבסיס התבנית וצידיה

6. מפזרים מעל את כל מרכיבי המילוי באופן שווה (ברוקולי, בצל, עגבניות שרי וגבינה בולגרית).

אופן הכנת רוטב רויאל:

1. מערבלים את כל החומרים, למעט הקמח, במערבל מזון במהירות איטית.

2. מוסיפים בהדרגה, תוך כדי ערבוב, את הקמח, עד לקבלת תערובת אחידה.

3. שופכים מעל הקיש עד לקצה התבנית.

אפיית הקיש:

1. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות, ל 50 דקות.

2. מוציאים ומצננים מעט לפני הגשה.

תבשיל תפ''א ופלפלים- פיקנטי

מרכיבים:
1 בצל גדול (או 2 קטנים)
4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
2 עגבניות חתוכות לקוביות
4 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות
2 פלפלים ירוקים חתוכים לרצועות
1 שורש סלרי, מקולף וחתוך לקוביות (לא חובה)
כוס פטרוזיליה קצוצה
רבע כוס שמן זית
● תיבול: פפריקה, מלח, פלפל, צ'ילי (לפי הטעם)

הוראות הכנה:
מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל עד הזהבה.
מוסיפים את שאר הירקות והתבלינים, מערבבים ומכסים. מבשלים על אש בינונית כ-40 דקות, עד שתפוחי האדמה מתרככים ומתקבל רוטב סמיך.
מפזרים מעל את הפטרוזיליה ומגישים.

ניתן להגיש עם אורז, או לטבול בחלה מתוקה.

קישואים בשומשום:

המרכיבים:
8 קישואים קטנים
שמן לטיגון עמוק
4 שיני שום
6 כפות מיץ לימון
4 כפות שומשום
מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה:
שוטפים את הקישואים, אך לא מקלפים. חותכים כל קישוא לשש רצועות, וחוצים כל רצועה לשניים. כרבע שעה לפני הטיגון, משרים את הקישואים במעט ממיץ הלימון והשום הכתוש.

מחממים את השמן העמוק, ומטגנים בו את הקישואים. מוציאים בכף מחוררת, ומניחים על מגבות נייר לספיגת עודפי השמן.

מערבבים בקערית את מיץ הלימון, השום, המלח והפלפל, ובוחשים היטב.

מעבירים את הקישואים לצלחת הגשה, יוצקים עליהם את הרוטב, בוזקים מעליהם את השומשום, מערבבים ומגישים חם, בטמפרטורת החדר או לאחר קירור.

גלילות חצילים ממולאות פסטו

המרכיבים:
חציל גדול
4 כפות שמן זית
זר עלי בזיליקום
2 שיני שום
4 כפות צנוברים קלויים
6 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור לפי הטעם

הוראות הכנה:
מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.

פורסים את החצילים לאורך, לפרוסות בעובי של כסנטימטר. מברישים בשמן זית משני הצדדים.

מסדרים את הפרוסות על התבנית וקולים כחצי שעה, עד שהפרוסות רכות ומזהיבות.
מעבדים את הבזיליקום, השום, הצנוברים, השמן, המלח והפלפל במעבד מזון למחית חלקה.

משטחים את פרוסות החציל ומורחים אותם בנדיבות בפסטו.

מגלגלים ומניחים בצלחת הגשה.





| הסר תמונה


| הסר תמונה


| הסר תמונה


| הסר תמונה


| הסר תמונה
הדפסה |
שלח לחבר:  שמך: אימייל הנמען:
תגובות
הוספת תגובה
כותרת:

תגובה:


אין כרגע תגובות לכתבה זו


© 2019 COL תקשורת - כל הזכויות שמורות אין המערכת אחראית לתוכן המודעות ואמיתותן