קבע כעמוד הבית
|
הוספה למועדפים
|
פרסם אצלנו
|
צור קשר
|







הצצה קולינארית למטבח הגיאורגי ● מתכון מסביב לעולם
(יום חמישי, א' תמוז תשע''ה)
המטבח הגיאורגי ידוע בקסמיו הקולינאריים ובמאכלים שיש בהם גם טעם, גם אנינות ובעיקר המון אהבה ● השבוע במדור, שלושה מתכונים גרוזיניים: חצ'פורי גבינות מעולה, סלט חצילים פיקנטי עם כוסברה ואגוזי מלך, ומתכון משובח במיוחד לקינוח: חטיף פצפוצי אורז עם שוקולד וחלבה  המטבח הגאורגי
חצ'פורי גבינות

מצרכים למתכון (11 מנות)

הבצק-
קמח לבן - (1000 גרם), מנופה.
שמרים יבשים - כף מלאה.
מים - 2 כוסות מים פושרים.
מלח - כפית שטוחה
סוכר - 1/2 כפית שטוחה
שמן קנולה - 1/2 כוס
המלית-
צפתית מעודנת 5% - 2 » קופסאות
מוצרלה מגורדת - 200 גרם
גבינת קוטג` 5% (250 גרם)
ביצה - 2 גדולות
קמח לבן - 2 כפות שטוחות
חמאה - (100 גרם), חתוכה לפרוסות


אופן הכנת המתכון
1. לחמם את התנור מראש ל- 200 מעלות.
2. ללוש את מצרכי הבצק לבצק נעים ולא דביק (כ- 5 דקות לישה ידנית או במיקסר), ולתת לבצק לנוח כשעה וחצי. לאחר מכן, להוריד את נפח הבצק בעזרת היד, ללוש שוב כחצי דקה ולחלק ל- 10-12 כדורים.
3. להניח את הבצק בצד לעוד חצי שעה, ובינתיים לערבב את הגבינות עם הביצים והקמח ולהכין כדורים מהגבינה.
4. לפתוח את כדורי הבצק לעלים עגולים, לשים כדור גבינה בכל עלה ולפזר אותו על פני הבצק.
5. את השוליים לגלגל פנימה וליצור צורת סירה. למרוח ביצה טרופה על האצ`רולי חצ`פורי ומעל הגבינות לשים 2 חתיכות של חמאה.
6. לאפות במשך כ- 25 דקות על חום של 200 מעלות.


סלח חצילים גרוזיני עם אגוזי מלך

מצרכים למתכון (10 מנות)
חציל - 3 יחידות בינוניות
שמן קנולה - 4.5 כפות
מלח גס - כפית שטוחה
מלח - 1/2 כפית שטוחה, לפי הטעם.
בצל - יחידה בינונית, בצל סגול פרוס לרבעי טבעות.
סלרי - כרפס - 2 גבעולים - קצוצים מעט גס.
שום - 5 שיניים כתושות.
פלפל אדום - יחידה בינונית, פרוס לרצועות דקות.
פלפל אדום חריף - יחידה קטנה, פרוס דק לטבעות.
כוסברה - 1/2 צרור - קצוצץ.
אגוזי מלך - 2/3 כוס - גרוסים או כתושים מעט גס.
חומץ 5% - 1/3 כוס
מיץ לימון


אופן הכנת המתכון
1. שוטפים ופורסים את החצילים לאורך לפרוסות בעובי כ- 1 וחצי ס"מ. כל פרוסה כזאת פורסים אלכסונית לרצועות ארוכות בעובי כ- 2 ס"מ. מעבירים למסננת גדולה, ממליחים בכפית מלח גס ומשהים כרבע שעה.
2. מעבירים את החצילים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, יוצקים מעל את השמן, מערבבים ומפזרים על פני התבנית. אופים בחום של 190 מעלות כרבע שעה עד ריכוך והזהבה (באמצע האפייה אפשר להוציא, לערבב קלות ולהחזיר לתנור). מוציאים ומצננים.
3. מעבירים לקערה, מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב.
4. שומרים במקרר לספיגת טעמים (הסלט אפילו טעים יותר יום אחרי).


חטיף פצפוצי אורז עם שוקולד וחלבה

מצרכים למתכון (27 מנות)

חמאה - אריזת נייר (200 גרם), או מרגרינה לפרווה.
סוכר - 3/4 כוס
דבש - 4 כפות - גדושות.
חלבה מסולסלת - 200 גרם, חלבה מפוררת.
אבקת קקאו - 2 כפות גדושות
שוקולית - כף שטוחה
קפה נמס - כפית שטוחה
פצפוצי אורז - 6.5 כוסות


אופן ההכנה
1. מעבירים את כל החומרים (חוץ מפצפוצי האורז) לקלחת גדולה ועל אש קטנה ממיסים תוך כדי ערבוב, עד לקבלת מרקם אחיד.
2. מורידים מהאש ומוסיפים את פצפוצי האורז. מערבבים היטב.
3. מעבירים הכל לתבנית חד פעמית בינונית מרובעת. משטחים ומיישרים את העיסה הפושרת בעזרת כף שטוחה מעץ שהרטבנו במים (או בעזרת הידיים).
4. משהים במקפיא כחצי שעה להתגבשות. מוציאים וחותכים למעויינים (או בצורה שרוצים). שומרים את החטיפים במקרר.

לבריאות!

חצ'פורי גבינות
חצ'פורי גבינות


סלט חצילים פיקנטי עם כוסברה ואגוזי מלך
סלט חצילים פיקנטי עם כוסברה ואגוזי מלך | הסר תמונה

חטיף פצפוצי אורז עם שוקולד וחלבה
חטיף פצפוצי אורז עם שוקולד וחלבה | הסר תמונה
הדפסה |
שלח לחבר:  שמך: אימייל הנמען:
תגובות
הוספת תגובה
כותרת:

תגובה:


אין כרגע תגובות לכתבה זו


© 2019 COL תקשורת - כל הזכויות שמורות אין המערכת אחראית לתוכן המודעות ואמיתותן