מערכת COL | יום ב' תמוז ה׳תשע״ד 30.06.2014

שליח ותיק ושליח צעיר מדברים ● מרתק

"עשרים שנה אקוט בדור". עשרים שנה אחרי ג' תמוז, COL קיים דו-שיח מרתק, בין שליח וותיק, לשליח צעיר. איך שליח צעיר מקבל כוחות ועידוד, וכיצד היום השליח הוותיק רואה היום את ה"יתיר מבחיוהי"? השליח הרב יעקב רייצס רבה של יסוד המעלה והשליח הרב ישראל ביינדמן משכונת 'רחובות המדע' ברחובות, מדברים  דו שיח מרתק
שליח ותיק ושליח צעיר מדברים ● מרתק
מימין: השליח הרב ישראל ביינדמן. משמאל: השליח הרב יעקב רייצעס

מאת: נחמיה

עשרים שנה אחרי ג' תמוז תשנ"ד, "מעצמת השליחות" היא הסימן הבולט ביותר שחסידות חב"ד גדלה והולכת. לצד ההתרחבות והפעילות העניפה של השלוחים הוותיקים, צמח דור של שלוחים צעירים, מסורים לא פחות ממורי הדרך שלהם בעבודת השליחות. מרכז התקשורת החב"די COL יזם
דו שיח מרתק, עם אחד מוותיקי השלוחים בארץ הקודש, השליח ורבה של יסוד המעלה הרב יעקב רייצס, ושליח צעיר שבג' תמוז מציין שנה לשליחותו, השליח ב"שכונת המדע" בעיר רחובות הרב ישראל ביינדמן.

ת
הליך היציאה לשליחות אז והיום, שונה בתכלית. איך התקבלה ההחלטה שלכם לצאת לשליחות?

הרב יעקב רייצס:
בסוף התוועדות של י"ט כסלו תשל"ו, הרבי הודיע באופן פתאומי שהוא רוצה לשלוח שלוחים לארץ הקודש. הרבי אמר שהגיע הזמן לשלוח "עדה קדושה" לירושלים העתיקה, ו"עדה קדושה" לצפת. בהתוועדויות הבאות, שאחרי י"ט כסלו, הובהרו פרטים נוספים כמו משך השליחות ומי יכול לנסוע לשליחות (רק אברכים שנה אחרי החתונה או בחורים שלא נקבע זמן חתונתם בשנה הקרובה). גם אני נרשמתי. התכנון המקורי היה שהבחורים יסעו לירושלים והאברכים לצפת.  בפועל היו ברשימה שנבחרה, רק 8 אברכים. לכן הרבי אמר שכיוון שיש שלושה בחורים שכבר היו בשליחות באוסטרליה ויש להם ניסיון עם 'בעלי בתים,' הם ייסעו לצפת יחד עם האברכים. כך הצטרפנו לקבוצת האברכים, אני וחברי השלוחים הרב צייטלין והרב קרמר.


הרב רייצס: "מסיר את הכובע בפני השלוחים הצעירים שיוצאים לשליחות גם היום"

הרב ישראל ביינדמן:
יצאנו לשליחות שנה וחצי אחרי החתונה, בשכונת 'רחובות המדע'. זה היה ממש לפני שנה, בשבת לפני ג' תמוז תשע"ג. ההחלטה לצאת לשליחות, היתה די מתבקשת מאליה, מאוד חיכינו ורצינו, לצאת. בסופו של דבר, יש לי גיסים מהשלוחים ברחובות וגם הייתי שליח בישיבה בעיר בתור בחור, והשליח הראשי ברחובות הכיר אותי והוא חשב שזה מתאים, וכך שהגענו לרחובות. זו היתה חוויה מאוד מרגשת לזכות ולהצטרף לצבא השלוחים. מעמד החתימה בצעירי חב"ד היה מן 'אקט' שהשלים את ההרגשה שזכינו להיות חברים במשפחת השלוחים.

אנחנו פה כבר שנה, פתחנו בית כנסת, בינתיים בדמות מניין לקבלת שבת שהולך ומתפתח בסלון של הבית. כבר פנינו לעירייה לקבל את השטח שהם צריכים להקצות לטובת בית הכנסת, מקווה בעזרת ה' שהיות ואנחנו היחידים שפועלים בשכונה, זה יעזור לנו לקבל את השטח. אנחנו גם מקיימים פעילות לפני החגים בגני הילדים שמונים כ-200 ילדים. ב"ה יש שיתוף פעולה פורה עם המנהלת שאגב מכירה את חב"ד אודות לשליח בשכונת מגוריה – שכונת היובל – גיסי הרב שמואל מנדלסון, ועובדה זו תרמה לקשר בינינו.

אופי הפעילות שלכם דומה, כנראה שאחד ההבדלים הבולטים בינכם הוא הזכות לקבל עידוד מהרבי. הרב רייצס, איזה 'עידודים' זכיתם לקבל מהרבי?

הרב רייצס: מלבד המכתבים וההוראות שקיבלו כל השלוחים, לנו - השלוחים שיצאנו בשנת תשל"ו, היה יחס מיוחד. בהתוועדויות שבין י"ט כסלו לי' שבט, שאז יצאנו לשליחות, הרבי דיבר הרבה על השליחות, זה היה עידוד שאין כמותו. באחת ההתוועדויות הרבי התבטא שהאחריות על השלוחים היא "עלי ועל צווארי". גם בהתוועדות י' שבט, קיבלנו יחס מיוחד, והרבי אמר שזאת התוועדות 'צאתכם לשלום'. למחרת ההתוועדות הרבי נתן לכל אחד מאיתנו כרך של לקוטי שיחות שהודפס במיוחד ואפילו לא הספיקו לכרוך, וגם כסף לצדקה.

הרב ביינדמן, כשאתה והחברים שלך רואים את העידודים האלה שאתם לא מקבלים, מאיפה אתם שואבים את הכוח?

הרב ביינדמן: דבר ראשון, אין ספק שזה באמת כואב שאנחנו לא זוכים לקבל בגשמיות מענה מהרבי, הסכמה וברכה וכיו"ב. במיוחד כששומעים על שלוחים שהיו מקבלים את כל האור והחיזוקים האלה. והסיפורים כמו של הרב רייצס, הם בהחלט מעוררי קנאה. אבל כשקוראים את השיחות של הרבי, קוראים על זה ששום דבר לא השתנה מאז ההסתלקות. בדיוק היום ראיתי שהרבי אומר בשיחה אחרי ההסתלקות של הרבי הריי"צ, שיש כאלה שחושבים שיש חילוק, שקודם היו יכולים להיכנס ליחידות או לכתוב לרבי מכתב, ועכשיו זה לכאורה אחרת. אז הרבי אומר שהחיים הרוחניים של הצדיק הם נצחיים והם באותו תוקף כמו שהיו קודם. ממילא הכוחות לשלוחים נמשכים באותו התוקף. ואם יש כאלה שתמהים איך יכול להיות שהרבי (הרייצ) ימשיך לשלוח שלוחים, אז כבר ראינו אצל אליהו הנביא, שגם אחרי שהוא כבר עלה השמימה, הגיע ממנו מכתב. כלומר, לרבי יש דרכים משלו להעביר את המסר. כשאני קורא שיחה כזאת אני יודע שהדברים הם כפשוטם. אם קודם השליח קיבל מכתב מהרבי הסכמה וברכה, כשהוא יוצא לשליחות לאותו מקום, אז גם היום הרבי נותן הסכמה וברכה וזה עובד ממש באותו אופן ואת הברכות אנחנו מקבלים בתוקף עוד יותר גדול. והרבי מביא בשיחה אחרת שהיום שאין הגבלות גשמיות, אז ההשפעות נמשכות בצורה עוד יותר גבוהה ממה שהיה קודם. אלה הדברים שנותנים חיזוק ואמונה חזקה גם היום שהרבי ממשיך להשפיע עלינו.

ובשיחה המפורסמת מי' שבט תש"ל שבא הרבי אומר שמאחר ומדובר אודות נשיא בישראל שמי יתן לנו תמורתו אזי בוודאי שממשיך להנהיג כמקודם ובאופן של מוסיף והולך!


הרב ביינדמן עם מקורבים. "גם היום הרבי נותן הסכמה וברכה וזה עובד ממש באותו אופן"

הרב רייצס: קודם כל, אני מסיר את הכובע בפני השלוחים הצעירים שיוצאים לשליחות גם היום, שזה בעצם דבר אדיר. גם היום הצעירים יוצאים למקומות נידחים ביותר, פותחים קהילות חדשות בערים גדולות ואין לי שום ספק שהם מקבלים את כל הדברים שאנחנו קיבלו לצערנו רק בלי לראות את זה.
רציתי להוסיף על מה שאמר הרב ביינדמן, כשאנחנו הגענו ליסוד המעלה, והרבי נתן את הברכה שלו והעידוד שלו, כתבנו לרבי שזה מקום מאוד קטן. הרבי הקיף את המילה מקום קטן, וכתב "זה אינו נוגע כלל". היום, אני פוגש הרבה שלוחים צעירים, בכל מיני מקומות קטנים בארץ או באמריקה, שמכירים את הסיפור של המכתב שאני קיבלתי והם אומרים לי שהם מקבלים עידוד מהמכתב הזה. כלומר, שהתשובה שאני קיבלתי, שבה רואים כמה הרבי מייקר את עבודת השליחות בלי קשר לגודל המקום, זה עידוד בשבילם גם היום.

איפה אתם רואים את ה"יתיר מבחיוהי" בעבודת השליחות?

הרב ביינדמן: לכל לראש, עצם ההימצאות שלנו במקום כבר שנה ושאנחנו מתקבלים בסבר פנים יפות והפעולות מצליחות זה יתכן רק בכוחו של הרבי! לבד זאת, אנחנו יושבים לכתוב לרבי לפני כל פעולה ואחרי כל פעולה, ורואים את הסיוע שלו בדברים האלה במוחש. כשרואים את העזרה היומיומית, אין ספק שהרבי ממשיך לתת את הברכות. אני אתן לך דוגמא, אפילו התשלום של המגורים בשכונה שבה אנחנו עושים שליחות, הוא כל כך יקר שזה ממש נס שאנחנו מצליחים לשלם אותו מידי חודש. יש הרבה צינורות חדשים שנפתחים וסייעתא דשמיא על כל צעד.

הרב רייצס: כשמדברים על הצעירים שיוצאים לשליחות, זה ברור מאוד איפה ה'יתיר מבחיוהי'. עצם הדבר שהם מרגישים שיש להם את הכוחות לקום ולעשות את הדברים האלה, לצאת לשליחות בלי העידודים הגשמיים, מראה שהרבי פועל פה בצורה חזקה ביותר. שגם אלה שלא רואים את החיוכים של הרבי, שהרבי לכאורה לא מלווה אותם ביציאה מ-770, ובכל זאת הם משליכים את עצמם לתוך האחריות העצומה  הזאת, זה עצמו מראה יותר מכל סימן אחר את ה'יתיר מבחיוהי'.

לסיכום, היום יותר קל לצאת לשליחות מבעבר?

הרב רייצס: במידה מסוימת היום יותר קל לצאת, כי כבר יש את כל המנגנון, התשתית, וה'עזרי שליחות'. היום יש ממי ללמוד, מה שפעם לא היה לנו. כל דבר היינו צריכים לעשות באופן חלוצי. היום יש מושגים של כינוסי שלוחים, שמאוד תורמים לכל שליח, אבל הקשיים הם עדיין גדולים מאוד ואי אפשר להפחית מהם.

הרב ביינדמן: בעיניים שלנו, כשאנחנו רואים את כל העידודים שהשלוחים אז קיבלו זה נראה שהיה להם הרבה יותר קל לצאת. מצד שני כשרואים את השיחות של הרבי מהשנים הראשונות שהוא מדבר על היציאה לשליחות, נראה שדווקא בדור שלנו כל כך ברור ופשוט לנו שצריך לצאת לשליחות. כל אברך שמתחתן או אפילו כבר בתור בחור, הוא יודע שכשהוא יתחתן הוא יצא לשליחות. כלומר, שאצלנו זה הרבה יותר בפשיטות.

ויה"ר שנזכה להתראות עם הרבי תיכף ומיד ממש 

 

 

 

 

הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.