![]()
מטבחב"ד: שתי מנות חגיגיות לחג השבועות ● צפו בוידאו
מרכז התקשורת החב"די - COL, מתכבד להגיש את תוכנית הבישול הפופולארית 'מטבחב"ד' בספיישל חגיגי לחג השבועות ● הפעם בתוכנית הבישול: הרצל קוסאשוילי מארח במטבח את השף ישראל אלתר ●המנות בתוכנית: גלילות חצילים ממולאים בשלל גבינות, על מצע רוטב פלפלים חריף ומנת כיסוני בצק מטוגנים ממולאים בגבינות שמנות על מצע רוטב עגבניות ● בואו לראות >> ספיישל שבועות חגיגי
(יום שלישי, א' סיון תשע''ח)
מטבחב"ד ספיישל שבועות
למילוי לרוטב אופן ההכנה: למילוי: לקמח: לחתוך מתוך הבצק עיגולים בקוטר 5-6 ס"מ, למלא את מרכז הבצק בכפית מהמלית ולסגור בצורת חצי סהר את הבצק בצורה מהודקת שלא ייפתח תוך כדי הטיגון. ניתן להשאיר כסהרונים או ליצור טורטליני בגלגול הקצוות סביב האצבע ולחבר אותם. לטגן בשמן עמוק עד להשחמה, ולהגיש בצלחת עם גבינת פרמזן מגורדת כשהרוטב בנפרד. אפשר לשים מעט מהרוטב בתחתית אבל סמוך להגשה בכדי שהכיסונים לא יתרככו. גלילת חצילים במילוי גבינות על קרם פלפלים חם רכיבים: אופן הכנה: להכניס גם את הפלפלים לקליה בתנור עם מעט שמן זית, עד שמקבלים כתמים שחורים ונצרבים היטב, להוציא ולקרר בטמפרטורת החדר. לערבב את כל הגבינות, עם הירקות והתבלינים, המלח, הפלפל והפפריקה, ליצוק לשקית זילוף ולהניח במקרר למשך כשעה לפחות. את הפלפלים הקלויים לנקות מהגרעינים ולקצוץ דק. את הגזר לחתוך לחצאי עיגולים ולטגן אותם עם השום, הפלפל הירוק החריף. להוסיף את הפלפלים הקלויים, לתבל בתבלינים ולהוסיף כרבע כוס מים לטחון עם בלנדר מוט ולהביא לרתיחה במשך כעשרים דקות. למלא את פרוסות החציל בחלק הפנימי (לא השחום) בתערובת הגבינה משקית הזילוף, לגלגל כמו מוסקה, להניח בתבנית ולהכניס למקרר לצורך התייצבות המנה, ורק לפני הגשה להוציא מהמקרר. לפני ההגשה, לשים שתי כפות מהרוטב החם על הצלחת, להניח על הרוטב את גלילות החצילים והגבינות במרכז הצלחת על הרוטב. ניתן לגרד גבינת פרמזן מלמעלה ולקשט בעירית קצוצה מלמעלה. לבריאות וחג שבועות שמח. ![]() צילומים: שניאור שיף וצביקי ריבקין. עריכה: צביקי ריבקין, COL ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
תגובות לכתבה |