קבע כעמוד הבית
|
הוספה למועדפים
|
פרסם אצלנו
|
צור קשר
|







תנסו בבית: מאפינס שוקולד ברוטב טופי קרמל
(יום חמישי, כ''א אדר תשע''ו)
עוגת שוקולד משתייכת לקטגוריית העוגות שישנם דרכים רבות ווריאציות שונות להכנתה. תמיד כיף לשמוע על דרך נוספת או על עוד שדרוג קטן שיכול להקפיץ אותה ולשבח את טעמה ● והפעם: טופי קרמל ● אם נשאר לכם מפורים, זה הזמן להשתמש, ואם לא - רוצו לקנות ● העוגה הזאת פשוט מושלמת  מאפינס שוקולד ברוטב טופי קרמל
מאת שלומית

מאפינס שוקולד ברוטב טופי קרמל

מצרכים:
● 5 גרם חמאה מומסת לשימון התבניות

● 1 כפית סוכר לזרייה

● 125 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

● כוס (130 גרם) סוכר

● 1 שקיק סוכר וניל

● קורט נדיב של קינמון טחון

● 2ביצים גדולות טרופות

● ¼1 כוסות קמח

● ½1 כפיות אבקת אפייה

● 3 כפות אבקת קקאו

● קורט נדיב של מלח

● 60 גרם שוקולד מריר מגורר גס או טחון דק

● 5 כפות שמנת לבישול 15%

לרוטב הטופי:

¼ כוס (60 מ"ל) שמנת לבישול 15%

90 גרם סוכריות טופי קרמל לעיסות

אופן הכנה:
1. משמנים במעט חמאה 10 תבניות מאפינס מסיליקון בגובה 5 ס"מ ובקוטר 6 ס"מ (תכולה: 100 מ"ל), ומסדרים אותן בתבנית שטוחה גדולה. זורים מעט סוכר על תחתית כל תבנית. מחממים את התנור לחום הנמוך במעט מחום מבינוני (170 מעלות).

2. מערבלים יחד חמאה, סוכר, סוכר וניל וקינמון במשך 4-3 דקות לתערובת אוורירית. מוסיפים את הביצים בהדרגה, ומערבלים היטב אחרי כל הוספה. מנפים פנימה קמח, אבקת אפייה, קקאו ומלח, מוסיפים שוקולד מגורר ושמנת, ומערבלים רק עד שהתערובת אחידה ובלי גושים.

3. מחלקים את תערובת העוגה בין התבניות. אופים במרכז התנור במשך 22-18 דקות. היזהרו מאפיית יתר - העוגות מוכנות כשמרכזן עדיין לח במקצת, לא לגמרי אפוי. מצננים את העוגות בתבניות רק עד שגומרים להכין את הרוטב.

4. שמים את השמנת ואת סוכריות הטופי בסיר קטן, ובוחשים בכף מעל להבה נמוכה עד שהסוכריות נמסות לגמרי. טורפים לתערובת חלקה. משחררים את העוגות מהתבניות ומניחים בצלחות הגשה. יוצקים מהרוטב על העוגות, ומגישים מיד.



הדפסה |
שלח לחבר:  שמך: אימייל הנמען:
תגובות
הוספת תגובה
כותרת:

תגובה:


אין כרגע תגובות לכתבה זו


© 2017 COL תקשורת - כל הזכויות שמורות אין המערכת אחראית לתוכן המודעות ואמיתותן