קבע כעמוד הבית
|
הוספה למועדפים
|
פרסם אצלנו
|
צור קשר
|






תנסו את זה בבית: מתכון למלבי אותנטי איכותי
(יום שישי, כ''ט אדר תשע''ו)

אנחנו לפני פסח, אבל נדמה שהקיץ כבר כאן: השמש כבר בהחלט יצאה מנרתיקה, מה ששולח אותנו לחפש משהו קר לנשנש ● קבלו מתכון למלבי אותנטי  מתכון למלבי

מאת שלומית

מצרכים:
ליטר חלב
8 כפות (או 85 גרם) קורנפלור
3 כפות מי ורדים
מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
חצי כוס (100 גרם) סוכר

אופן הכנה –
 מערבבים כוס חלב עם קורנפלור ומי ורדים עד שהקורנפלור נמס לגמרי.

 מחממים בסיר על אש בינונית את שארית החלב עם השמנת המתוקה והסוכר עד לסף רתיחה * מוסיפים את הקורנפלור המומס לתערובת וממשיכים לערבב את התערובת כולה תוך כדי בישול כחצי דקה עד דקה, עד שמתקבל מרקם סמיך.

• קירור:
 את התערובת המוכנה יוצקים לתוך כלי אחד גדול או לתוך כלים אישיים (הכמות הזאת מספיקה ל-12 חצאי כוסות). הקרם צריך להיות מכוסה בניילון נצמד, משהים אותו בחוץ עד שיגיע לטמפרטורת החדר. בשלב זה מכניסים למקרר ל-4 שעות לפחות עד להגשה.

לגביי ההגשה – יש לא מעט רעיונות מקוריים ואיכותיים:

• ניתן להוסיף למלבי סירופ פטל או תותים
• ניתן לבחור דווקא בסירופ שוקולד ואגוזים מסוכרים
• אחת התוספות הפופולאריות היא קוקוס
• ניתן גם לבחור בפסיפלורה או בפירות אחרים ולפזר מלמעלה

בכל מקרה, אם מגישים את המלבי ומעוניינים לקשט ולייחד אותו, בהחלט ניתן להוסיף כמה פרחים – ורדים יתאימו במיוחד למלבי העשיר במי ורדים.




הדפסה |
שלח לחבר:  שמך: אימייל הנמען:
תגובות
הוספת תגובה
כותרת:

תגובה:


אין כרגע תגובות לכתבה זו


© 2017 COL תקשורת - כל הזכויות שמורות אין המערכת אחראית לתוכן המודעות ואמיתותן