קבע כעמוד הבית
|
הוספה למועדפים
|
פרסם אצלנו
|
צור קשר
|







מרק חורפי שישביע את כל המשפחה ● מתכון מסביב לעולם
(יום חמישי, ט''ז חשוון תשע''ו)
אומרים שכל אמא יהודיה היא אמא פולניה, השאלה רק מה המרחק שלה מוורשא. קבלו מתכון פולני למרק חורפי עתיר בכל מה שטוב למערכת החיסונית שלנו לימים קרים וגשומים. הרבה מאד ירקות, גריסי פנינה וירק  מתכון למרק חורפי
מאת שלומית

מתכון לקרופניק פולני

החומרים:
● חופן קטן פטריות פורצ’יני מיובשות
● 1 שורש פטרוזיליה קלוף
● 1 שורש סלרי קלוף
● 2 גזרים קלופים
● 1 כף שמן זית
● 2 בצלים קצוצים דק
● 3 שיני שום קלופות וקצוצות
● 1 תפוח אדמה קלוף וחתוך לקוביות קטנות
● 1/3 כוס גריסי פנינה שטופים
● 1 סלסילה פטריות שימג’י (ללא הבסיס. או פטריות מסוג אחר)
● 1 סלסילה פטריות שמפיניון פרוסות
● 4 כוסות מים רותחים
● מלח ופלפל שחור גרוס טרי
● 1 זוקיני חתוך לקוביות קטנות
● קמצוץ אגוז מוסקט מגורר

● משרים פטריות פורצ’יני 20 דקות בכוס מים רותחים ומסננים. קוצצים ושומרים את הנוזלים.

● קוצצים שורש פטרוזיליה, סלרי וגזר במעבד מזון בפולסים קצרים.

● מחממים שמן זית בסיר, מוסיפים בצל ומאדים 2 דקות. מוסיפים את תערובת ירקות השורש הקצוצים ומאדים תוך כדי ערבוב. מוסיפים שום ומאדים 3-2 דקות נוספות.

● מוסיפים תפוחי אדמה, גריסים, פטריות טריות ואת הפטריות המיובשות ומערבבים. מוסיפים מים רותחים, את נוזל ההשריה של הפטריות ומלח ומביאים לרתיחה. מסירים קצף בעזרת כף. מוסיפים זוקיני, מכסים, מנמיכים להבה ומבשלים 30 דקות.

● מוסיפים מלח אם צריך, מתבלים באגוז מוסקט ובפלפל שחור גרוס ומסירים מהאש. מניחים מכוסה 15 דקות.

גיוונים:
• בסיום הבישול מוסיפים שמיר טרי קצוץ.
• מחליפים את תפוחי האדמה בפרחי כרובית קטנים.



הדפסה |
שלח לחבר:  שמך: אימייל הנמען:
תגובות
הוספת תגובה
כותרת:

תגובה:


אין כרגע תגובות לכתבה זו


© 2019 COL תקשורת - כל הזכויות שמורות אין המערכת אחראית לתוכן המודעות ואמיתותן