קבע כעמוד הבית
|
הוספה למועדפים
|
פרסם אצלנו
|
צור קשר
|







מתכון מסביב לעולם: בואו להכיר את המטבח האוקראיני ● מיוחד
(יום חמישי, ד' אב תש''ע)

מתכון מסביב לעולם: השליחה הראשונה לאוקראינה, הגב' חני קמינצקי מדנייפרופטרובסק, מגישה השבוע שני מתכונים אוקראינים נהדרים, ומנפצת בכך מיתוסים שנצברו על המטבח האוקראיני ה"דל"  הראשון הוא ה"סילודקא פודשובוי", והשני הוא "וארינקי ס'קרטושקוי"  היא גם מספרת על 20 שנות שליחות, מפתיעה עם גילוי מספר ה"סירטוקים" שיש בעיר, וחושפת: זו הסיבה להצלחה בפעילות העצומה בדנייפרופטקובסק (כ-400 מתפללים בשבת, בי"ס עם אלף ילדים)  למתכון השבועי

מאת: שושנה מנדלסון, COL
ממטבחה של השליחה הגב' חני קמינצקי, דנייפרופטרובסק


מתכון ראשון:

 סילודקא פודשובוי
 בתרגום לעברית: דג מלוח מתחת למעיל פרווה

 מוצרים


1) 300 גרם דג מלוח
2) 300 גרם תפוחי אדמה מבושלים בקליפה
3) 300 גרם גזר מבושל בקליפה
4) 300 גרם סלק מבושל
5) 300 גרם תפוחי עץ
6) 300 גרם בצל
7) מיונז

 אופן ההכנה 

לקחת את הסלק, התפוחי-אדמה והסלק, לבשלם ולקררם.

אח"כ, להוציא אותם מהמקרר, לקלף ולגרד עם פומפיה גסה. לגרד גם התפוחי-עץ.
כעת, יש לקחת את הבצל החי לקלף ולחתוך לקוביות קטנות. (אם לבצל יש טעם מר, מקובל לשים עליו מים רותחים לעשר דקות ולשטוף וזה מוריד את המרירות).
אח"כ לקחת את הדג מלוח ולחותכו לקוביות קטנות. (במידת הצורך להוציא עור ועצמות).



לוקחים צלחת שטוחה, רצוי גדולה, ומניחים עליה שכבה של תפוחי-אדמה, עליהם לשים מיונז בשכבה דקה, עליהם דג מלוח ועוד שכבה של מיונז. על השכבות שמים את הבצל שחתכנו ועליו גזר, וגם שכבה דקה של מיונז. כעת מניחים את תפוחי-העץ ומעליהם סלק.

משטחים עם כף שיהיה יפה ולמעלה אפשר לשים שכבת מיונז נוספת

מתכון שני:
 ואריניקי ס'קרטושקוי 
 בתרגום לעברית: כופתאות עם מילוי תפוחי-אדמה

 מוצרים

1) 3 כוסות קמח (350) גרם
2) 3 כפות שמנת חמוצה
3) חצי כפית מלח
4) חצי כפית סודה לשתיה
5) 100 גרם מים

למילוי:
6) 6 תפוחי אדמה (חצי קילו)
7) 2 בצלים
8) 100 גרם חמאה
9) פלפל שחור טחון
10) מלח

 אופן ההכנה 

לבשל תפוחי אדמה בקליפה, לקרר, להוריד את קליפה, למעוך שיהיה כמו פירה ולערבב עם חמאה. לחתוך בצל לקוביות קטנות ולטגן בשמן עד שיתקבל צבע חום בינוני.

אח"כ מכינים בצק: לקחת קערה, לנפות קמח ולערבבו עם מלח.
להוסיף סודה-לשתיה לשמנת חמוצה ולערבב היטב. מוסיפים את השמנת עם הסודה-לשתיה לקמח, מוסיפים מים ולשים (ש ימנית) בעזרת כף שיהיה במרקם בינוני.
לשים את הבצק בשקית נילון ולתת לנוח חצי שעה.

לפירה מוסיפים חצי מהכמות של הבצל המטוגן ופלפל שחור ולערבב.
אחרי שהבצק נח חצי שעה, צריך לחלקו ל-4 חתיכות, ולעשות כעין נקניק מכל חתיכה, בעובי 3 סניטמטר כ"א. אח"כ לחתוך את ה"נקניקים" לחיכות עובי של סנטימטר וחצי. כל חתיכה צריך לרדד עם המערוך שיצא עיגולי בצק.
את כל העיגולים שיצאו יש לכסות כדי שלא יתייבשו, עד שתגיעו אליהם.

בכל מרכז עיגול שמים כפית של מילוי, אח"כ חוצים את את העיגול לשניים ומהדקים עם האצבעות כל חצי, כך שיצאו שני "ירחים" מכל חתיכת בצק.
שמים את הבצקים המהודקים עם המילוי בתוכם במים רתוחים, מוסיפים מלח במים ומחכים עד שהם יעלו למעלה. כשזה קורה - סימן שהם שהתבשלו כראוי.
את הכופתאות המוכנות מוציאים בעזרת כף מחוררת.
ומעליהם מורחים חמאה עם בצל מטוגן (מחצי הכמות שנותרה) או שמנת מתוקה.

 על השליחות בקצרה 

מספר שנים בשליחות:
20

אופי הפעילות: אנו מפעילים גני ילדים, בתי-ספר עם למעלה מ-700 ילדים כ"י, מכון (סמינר) למקומיות, סמינר לאמריקאיות שיפתח בשנה הבאה אי"ה, ישיבה, בית כנסת, מקווה, קורס לספרות, בית אבות לזקנים, 2 בתי ילדים - לבנים ולבנות, המון סטודנטים וצעירים שיושבים כל יום בבית הכנסת לשיעורים בקיץ ובחורף ולומדים על שבת טהר"מ ועוד, עשרות חופות יהודיות ובריתות מידי שנה, שיעורי נשים וגברים מגוונים, קעמפים. כמו"כ אנו בונים כעת את המרכז היהודי הגדול בעולם.

על הקהילה: הקהילה בדנייפרופטרובסק הולכת ומתפחת ב"ה בקצב אדיר. מתחתינו יש חמישים משפחות של שלוחים ובנוסף אליהם עוד כ-70 "סרטוקים", דהיינו: משפחות שחזרו בתשובה ומנהלים אורח-חיים חרדי מלא, כשהבעל הולך עם סרטוק וכובע והאשה עם פיאה.
בבית-החיים המקומי טמון אחיו של הרבי שנרצח עקדה"ש. יש כאן גם את הבית שבו התגורר הרבי ואת בית-הכנסת של אבא של הרבי - ר' לוי-יצחק, שהיה רבה של העיר. הסוד של ההצלחה העצומה שלנו בשליחות, ב"ה, נובעת מכך שהרבי היה בעיר ופעל בה. זה ברור לנו לחלוטין. זו עירו של הרבי ולכן יש כוחות מיוחדים שאין באף מקום. מרגישים כאן את הברכה של הרבי במוחש.
המתכון לפריחה שלנו, הוא קהילה מאוחדת ומיוחדת. כל אדם שמגיע לבית-הכנסת מרגיש בבית. הוא חש אוירה מיוחדת.

מסר: אדם צריך להיות מענטש ולהרים את הזולת. בכל אדם יש משהו טוב ועלינו למצוא זאת בו ולהרימו. אם נעשה כך, המשיח יבוא יותר מהר. 
סילודקא פודשובוי, הצעת הגשה ● צילום: מסעדת מנדי'ס, דנייפרופטרובסק
סילודקא פודשובוי, הצעת הגשה ● צילום: מסעדת מנדי'ס, דנייפרופטרובסק


וארניקי ס'קרטושקוי,  הצעת הגשה. (צילום: מסעדת מנדי'ס, דנייפרופטרובסק)
וארניקי ס'קרטושקוי, הצעת הגשה. (צילום: מסעדת מנדי'ס, דנייפרופטרובסק) | הסר תמונה
הדפסה |
שלח לחבר:  שמך: אימייל הנמען:
הערות למערכת
הוספת הערה למערכת
כותרת:

הערה למערכת:




© 2017 COL תקשורת - כל הזכויות שמורות אין המערכת אחראית לתוכן המודעות ואמיתותן