קבע כעמוד הבית
|
הוספה למועדפים
|
פרסם אצלנו
|
צור קשר
|







מדור המתכונים של COL מגיש: 'קרעפלאך' לסעודה מפסקת
(יום שישי, ב' תשרי תשע''א)

בימים אלו, בהם עסוקות מאוד כלל השליחות בשל פעילות החגים, התפנתה שושנה מנדלסון עורכת מדור האוכל של COL - "מתכון מסביב לעולם", להכין לכם בעצמה מתכון מיוחד ● והיא מגישה: 'קרעפלאך' טעימים ופריכים לסעודה מפסקת שלפני הצום ● גם אם אתם לא חסידים של המאכל המפורסם, הפעם, לא כדאי לכם לפספס למתכון

שושנה מנדלסון, COL

 חומרים

לבצק


1) 2 כוסות קמח

2) 1/2 כפית מלח

3) חצי כוס מים

4) 2 כפות שמן

5) 2 חלמונים


למילוי:

6) כוס בשר קצוץ / עוף מבושל

7) 1 בצל בינוני (לא חובה)

8) 2 כפות שמן (גם אם לא משתמשים בבצל)

9) 1 כפית מלח

10) 2 כפיות קמח מצה / פירורי לחם

11) 1 ביצה

 אופן ההכנה 

- הכנת הבצק:

הניחו בתוך קערה את החומרים של הבצק, ולושו במשך כמה דקות עד שהבצק יהיה גמיש.

- הכנת המלית:

קצצו את הבצל וטגנו ב-2 כפיות השמן עד להשחמה.
הוסיפו את הבשר / העוף הקצוץ ואת שאר החומרים וערבבו היטב.

לושו את הבצק ורדדו לעלה דק. חתכו את הבצק לחתיכות מרובעות 5X5 ס"מ (או לפי הגודל שתבחרו).

בכל ריבוע הניחו מעט מהמלית, קפלו את הריבוע לצורת משולש, הדקו את הקצוות היטב כדי שהעלה לא יפתח (כדאי להרטיב את הידיים מידי פעם במים, כדי שהבצק ידבק כראוי).

את ה'קרעפלאך' המוכנים יש לבשל בסיר מים רותחים + 2 כפיות מלח / אבקת מרק, במשך רבע שעה.

לאחר הבישול, יש לסנן את ה'קרעפלאך' ולהעבירם לסיר מרק (עדיף מרק עוף).

גמר חתימה טובה!





הדפסה |
שלח לחבר:  שמך: אימייל הנמען:
תגובות
הוספת תגובה
כותרת:

תגובה:


אין כרגע תגובות לכתבה זו


© 2017 COL תקשורת - כל הזכויות שמורות אין המערכת אחראית לתוכן המודעות ואמיתותן