קבע כעמוד הבית
|
הוספה למועדפים
|
פרסם אצלנו
|
צור קשר
|






האורחים לא יפסיקו להחמיא: מתכון לחלת דבש לשבת
(יום חמישי, כ''ז ניסן תשע''ו)
שבת ראשונה לאחר הפסח. הנה חוזרת לה החלה עם הטחינה, החומוס והרוטב של החריימה ● קבלו מתכון לחלת דבש שטעימה בפני עצמה  מתכון לחלת דבש
מאת שלומית

חלת דבש עגולה (בקלות ניתן לעשות ממנה צורות)

חומרים ל-2 חלות דבש:

חומרים לבצק:
• 1 ק"ג קמח חיטה לבן
• 1 שמרית שמרים טריים (50 גרם)
• 1 שקית משפר לאפיה ביתית
• 1 כף שטוחה מלח
• 1 ביצה
• 1/3 כוס ( 75 מ"ל ) שמן קנולה
• ½ כוס (160 גר') דבש
• ¾ 1 כוסות (430 מ"ל) מים

חומרים לקישוט:
• ביצה טרופה למריחה
• שקדים פרוסים
• סוכר גבישי.

אופן ההכנה:
- מערבבים את הנוזלים: מים, שמן, ביצים, ודבש במיקסר

- מוסיפים שמרית, משפר אפייה ואת הקמח בהדרגה תוך ערבול במהירות נמוכה כ-2 דקות.

- מוסיפים את המלח ולשים 4-6 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק רך וגמיש הניתק מהדפנות.

- מחלקים את הבצק לארבעה כדורים, מכסים במגבת ומשהים למנוחה של כ-10 דקות.

- מכל שני כדורים מכינים חלה אחת. מגלגלים כל כדור לגליל בעובי של כ-3 ס"מ.

- מפתלים שני גלילים יחד לצורת בורג, יוצרים טבעת עגולה ומהדקים את שני הקצוות, מניחים על מגש מרופד בנייר אפיה.

- מפתלים את שני הגלילים הנותרים ובאותו אופן מכינים את החלה השנייה.

- מתפיחים בטמפרטורת החדר כשעתיים. מברישים בעדינות רבה בביצה טרופה, בוזקים מעל שקדים פרוסים וסוכר גבישי.

- אופים כ- 20-25 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

חלה של משפחה משרקי (ארכיון COL)
חלה של משפחה משרקי (ארכיון COL)

הדפסה |
שלח לחבר:  שמך: אימייל הנמען:
תגובות
הוספת תגובה
כותרת:

תגובה:


אין כרגע תגובות לכתבה זו


© 2017 COL תקשורת - כל הזכויות שמורות אין המערכת אחראית לתוכן המודעות ואמיתותן